“Ik kon niet van het idee genieten om lekker op vakantie te gaan…” – Cure4Life


Misschien herken jij dit gevoel ook wel? De zomerperiode komt er weer aan en het idee om straks in het openbaar op het strand in een badpak rond te lopen… Geen denken aan. Nou, zo dacht Tine er ook over, maar toch wilde ze nog een keer de strijd met de kilo’s aangaan. Ze koos voor Cure4Life en heeft haar traject inmiddels afgerond bij consulente Alexia Venema van Cure4Life Haarlemmermeer. 

Zoals altijd zijn wij erg benieuwd naar haar ervaringen en hebben haar een aantal vragen voorgelegd. Veel leesplezier!

Hoeveel kilo ben je afgevallen?

In totaal ben ik 23 kilo afgevallen.

Waarom wilde je graag afvallen?

Mijn hele leven heb ik een strijd gevoerd tegen de kilo’s. Met mijn 1 meter 67 en 85 kg voelde ik mij altijd een buitenbeentje in een groep. Door mijn opname in het ziekenhuis toen ik 12 was in verband met overgewicht had ik altijd moeite met in het openbaar eten.

De zomerperiode vond ik bijvoorbeeld ook vreselijk. Naar het strand gaan vond ik een hel. Maar in 2021 zouden mijn man en ik vrienden gaan bezoeken op Aruba. Ik kon niet van het idee genieten om lekker op vakantie te gaan. Het enige waar ik aan kon denken was dat ik in badpak moest waar mijn vrienden bij waren.

Je hebt nu je streefgewicht bereikt. Welke voordelen merk je?

Ik merk dat ik mij veel vrijer voel. Ik sta voor wie ik ben en geef ook mijn mening. Iets wat ik vroeger heel moeilijk vond.

Kleding kopen vond ik altijd vreselijk maar nu kan ik alles aan!

Welk moment tijdens het programma vergeet je nooit meer?

De intake bij Alexia (Haarlemmermeer). Zij gaf mij het gevoel dat er geen twijfel mogelijk was, het ging lukken! Zij heeft mij met zo veel enthousiasme begeleid.

Er zijn ontzettend veel mensen die ook net zoals jij van hun overgewicht af willen. Wat wil je tegen die mensen zeggen?

DOEN!! Aan het programma hangt een prijskaartje maar het is echt elke cent meer dan waard. Wel moet je zelf ook flink aan de bak. Als je net als ik zo lang al bezig bent probeer nog 1 poging: Cure4Life. Je bent het waard!!

Wat voor cijfer geef je Cure4Life?

Een 9!

Inmiddels is Tine’s traject helemaal afgerond en zegt ze het volgende:

Vorig jaar maart ging ik op vakantie (waar ik het allemaal voor gedaan had) en was ik 20 kg lichter. Toen ik terugkwam (tijdens de vakantie was ik overigens niets aangekomen) ben ik zelfs nog 3 kg extra afgevallen omdat ik naar de 62 kg toe wilde.

Inmiddels zit ik nu al sinds vorig jaar mei op een stabiel gewicht met een schommeling van een kilo. Ik hou mij nog wel steeds aan het programma maar sta mij af en toe wel iets extra toe. Het is een way of life maar ik vind het goed vol te houden. Ik wil nooit meer terug naar die 85 kg die ik woog.

Een kledingwinkel inlopen en gewoon uit het rek pakken wat ik leuk vind, vind ik zo’n verademing. Ik ben nog niet aan mijn nieuwe lichaam gewend; ik pak nog vaak een te grote maat of als ik een maat S aanheb denk ik dat er een verkeerd labeltje inhangt. Maar dat komt omdat ik al vanaf mijn 12e jaar altijd bezig ben geweest met mijn gewicht en vooral hoe ik eruit zag.https://www.cure4life.eu/ik-kon-niet-van-het-idee-genieten-om-lekker-op-vakantie-te-gaan/