“Ik zie het gewoon als investering in mijzelf”


Herken jij het gevoel dat je beseft dat je zelf de verantwoordelijkheid moet dragen voor je eigen gezondheid, daar waar het kan? Dat was precies het besef van Lea Bootsma. Ze koos voor Cure4Life en heeft nu bijna haar traject afgerond bij consulente Alexia Venema van Cure4Life Haarlemmermeer. Ze neemt ons mee in haar verhaal en hoe zij aankijkt tegen de eigen verantwoordelijkheid en kosten voor een programma. 

Veel leesplezier!

Op weg naar een gezond gewicht

Al enige tijd had ik het besef dat ik zelf verantwoordelijkheid draag voor mijn gezondheid en welzijn en dat daarbij een andere levensstijl hoort. Maar wat dan? Ik heb in het verleden al menig dieet gevolgd met wisselend resultaat. Noem een dieet en waarschijnlijk heb ik het gevolgd en vaker kwam het verloren gewicht in sneltreinvaart terug met enkele kilo’s extra. Maar nu wil ik iets dat gezond is en met blijvend resultaat.

Samen met zus

In een gesprek met mijn zus hadden we het over een vriendin die in 1 jaar tijd 52 kilogram is afgevallen. Dat zij zich zo fit voelde en er stralend uitzag. De vriendin vertelde dat zij dit resultaat had bereikt onder begeleiding van een consulent van Cure4life. Dat het programma, dat je bij die organisatie volgde, speciaal wordt samengesteld voor jou. Op basis van een intakegesprek, een bloed-, speeksel- en urinetest.

Geen one size fits all, maar maatwerk en voor eenieder dus anders van samenstelling. Cure4life is geen dieet maar een levensstijl opgedeeld in fases: de intake, de voorbereiding, herstel en tenslotte de stabilisatiefase. Je mag in principe alles eten m.u.v. snelle koolhydraten. Ter inspiratie krijg je een map mee met recepten voor alle maaltijden die bijzonder smakelijk zijn.

Dat wilden wij ook wel. We hebben beiden een afspraak gemaakt voor een intakegesprek. Voor mij betekende dit dat ik kennis maakte met Alexia Venema. Alexia’s passie is, dat zij eenieder die zij begeleid in het traject, wil ondersteunen met deskundigheid, enthousiasme en praktische tips bij de dingen waar je tegen aan loopt.

Investering in jezelf

Waar loop je tegen aan? Bij mij was dat niet een hongergevoel (ik heb vanaf dag 1 nooit honger gehad) maar heb wel langdurig last gehad van dat ik wilde snacken. Alexia geeft je dan tips om met dit soort momenten om te gaan. Het gaat namelijk over als je iets anders gaat doen, je focus gaat verleggen. Het resultaat is er dan ook naar: ik ben ik 6 maanden 22 kilogram verloren, voel mij fit en krijg veel complimenten over mijn uiterlijk.

Ik heb het gevoel dat ik dit programma nog jaren kan volhouden. Veel mensen stellen vragen: hoe heb je dit in zo’n korte periode bereikt? Op mijn beurt vertel ik dan over mijn ervaring met Cure4Life en dat ik het eenieder aan kan raden. Uiteraard vragen ze ook naar de kosten en ik merk dan dat sommige daarvan schrikken. Dan geef ik aan dat ik het als investering in mijzelf zie. Als je het vergelijkt met bijvoorbeeld Weight Watchers waarbij je elke week 15 euro betaalde om op de weegschaal te staan, of Cambridge waarbij je wekelijks een vermogen moest uitgeven aan zakjes (beiden diëten heb ik gevolgd), dan valt het qua kosten erg mee en is door de testen in kaart gebracht wat je lijf nodig heeft/te kort heeft. Hoewel ik in korte tijd veel ben afgevallen is mijn figuur strak en gelukkig geen loshangend vel.

Binnenkort start ik met de stabilisatiefase wat weer spannend is want je mag dan langzamerhand weer wat meer eten en ik wil graag het resultaat behouden en niet weer aankomen. Ook nu stelt Alexia mij gerust dat we samen de stabilisatiefase aangaan en dat het goed komt.https://www.cure4life.eu/ik-zie-het-gewoon-als-investering-in-mijzelf/