Belang goede routine supplementen gebruik


Voor een gezond lichaam is het belangrijk dat we dagelijks alle essentiële voedingsstoffen binnenkrijgen. Met een gezond en gevarieerd voedingspatroon zijn we op de goede weg, maar dit is niet genoeg. Onze voeding wordt van steeds mindere kwaliteit en bevat minder voedingswaarde, bewerkte voedingsmiddelen en andere oorzaken zorgen voor verminderde opname in ons lichaam. Voedingssupplementen zijn daarom voor iedereen een welkome aanvulling op een gezond en gevarieerd voedingspatroon.

Welke voedingssupplementen de beste aanvulling zijn, verschilt per persoon. Dit is afhankelijk van meerdere factoren. Een supplementen gebruik routine opgebouwd vanuit jouw behoefte is daarom belangrijk. In deze blog vertellen we je meer over de opbouw van een supplementen routine aan de hand van een aantal basis voedingsstoffen die ieder lichaam nodig heeft en wat je moet doen om jouw supplementen routine geheel naar jouw situatie en gezondheidsdoel kunt opbouwen.

Onderwerpen in dit artikel:

  • Stap 1: Multivitaminen- en mineralencomplex en Omega 3
  • Stap 2: Probiotica
  • Stap 3: Magnesium en vitamine K2
  • Stap 4: vitamine C, B12 en D
  • Stap 5: Ondersteun je hersenen
  • Stap 6: Aanvulling op basis van jouw gezondheidsdoel

Stap 1: Multivitaminen- en mineralencomplex en Omega 3

Een hoogwaardige multivitaminen- en mineralencomplex is de basis van iedere supplementen routine. Het lichaam kan de meeste mineralen en vitaminen niet zelf aanmaken, het zijn daarom essentiële voedingsstoffen die we via voeding moeten binnenkrijgen. Omdat de hoeveelheid vitaminen en mineralen in onze voedingsmiddelen steeds minder wordt, is een multivitamine- en mineralencomplex in aanvulling op een gezond voedingspatroon een geen overbodige luxe om alle essentiële vitaminen en mineralen binnen te krijgen. De samenstelling van een hoogwaardig complex helpt voor een optimale opname in het lichaam.

Premium Multi ComplexHoogwaardig Multi Vitaminen- en mineralencomplexBevat alle weerstandsvitaminen , vitamine A, B6, B11, B12, C, D, ijzer, selenium, koper en zinkUitsluitend organische verbindingen voor optimale absorptieEnzymatisch actief vitamine B-complex, gebufferde vitamine C en hoog gedoseerd vitamine D3Gepatenteerd vitamine B11 (Quatrefolic®) en vitamine K2 (VitaMK7®)Nu bestellen arrow right arrow right

Een multivitaminen- en mineralen complex is niet voorzien van omega 3-vetzuren. Omega 3 is een essentieel vetzuur dat we ook uit onze voeding moeten halen en komt voor in vette vis. Omega 3 is ontzettend belangrijk voor een goede gezondheid en de meeste mensen eten niet voldoende vette vis van zodanige kwaliteit dat ze voldoende omega 3-vetzuren binnenkrijgen. Om die reden behoort ook suppletie van omega 3 tot de basis van een supplementen routine.

Omega 3 is betrokken bij ontzettend vee lichaamsprocessen, het is onder andere de belangrijkste bouwsteen van onze lichaamscellen. Omega 3 is onontbeerlijk voor je lichaam! Het is vooral belangrijk voor ogen, hersenen, hart en bloeddruk.

Vegan Omega 3100% plantaardige omega 3Hoge dosering DHA én EPAGoed voor hart en vaten, hersenen en ogenDuurzame en zuivere algenolieNu bestellen arrow right arrow right

Stap 2: Probiotica

Voor een goede algehele gezondheid is een evenwichtige darmflora van groot belang. Evenwichtige darmflora draagt bij aan een goed werkend immuunsysteem, goede spijsvertering en stoelgang. Probiotica draagt bij aan gezonde darmflora en bestaat uit goede bacteriën die het evenwicht in de darmen gunstig beïnvloeden. Probiotica werkt alleen wanneer deze levend in de darmen terecht komen, een probiotica supplement van hoogwaardige kwaliteit is daarom belangrijk.  Een goede  darmflora kan een hoop gezondheidsongemakken helpen voorkomen. Zorg voor een goed evenwicht in je darmflora en voeg daarom als tweede stap probiotica toe aan je supplementen routine.

Human Probiotic helpt het natuurlijk evenwicht in de darmenEvenwichtige darmen & goed voor het immuunsysteemWereldwijd best onderzochte probioticumAfkomstig van de gezonde menselijke darmfloraGegarandeerd 6 miljard goede bacteriënNu bestellen arrow right arrow right

Stap 3: Magnesium en vitamine K2

Magnesium is een essentieel mineraal dat aanwezig is in iedere cel van ons lichaam en draagt onder andere bij aan de aanmaak van cellen en weefsels*, de instandhouding van sterke tanden en botten*, aan normale spierwerking*, helpt bij het in stand houden van het energieniveau en extra energie bij vermoeidheid* en ondersteunt een normale werking van het zenuwstelsel.

Magnesium komt voor in verschillende voedingsmiddelen zoals in noten, zaden en pitten, avocado, rauwe cacao en bananen. Over het algemeen krijgen we te weinig magnesium binnen uit voeding en zijn er situaties waarin het lichaam extra magnesium verbruikt. Magnesium supplement routine zal daarom ook altijd onderdeel moeten uitmaken van de routine. Er zijn verschillende soorten magnesium supplementen. De best opneembare vorm van magnesium is magnesium bisglycinaat. Met de leeftijd wordt de inname van magnesium steeds belangrijker!

Triple MagnesiumCombinatie beste (organische) vormen magnesiumExtra hoog gedoseerd Met gepatenteerd magnesium bisglycinaat (Albion®) & zee magnesium (Aquamin™)Verrijkt met taurine voor optimale opnameNu bestellen arrow right arrow right

Vitamine K2 is ook een essentieel mineraal en veel belangrijker dan lange tijd werd gedacht. Deze vitamine ondersteunt de bloedstolling* en zorgt er gezamenlijk met vitamine D voor dat calcium zich inbouwt in de botten en draagt hierdoor bij aan de instandhouding van normale botten*.

Stap 4: vitamine C, B12 en D

De eerste drie stappen vormen de basis voor iedere supplementen routine. Je eigen routine kun je vervolgens uitbouwen aan de hand van behoefte. Een mooie aanvulling op de hiervoor genoemde stappen zijn de vitaminen C, B12 en D. Deze maken ook onderdeel uit van de multivitamine uit stap 1, maar een aanvulling hierop kan in verschillende situaties gewenst zijn.

Vitamine C

Vitamine C is een belangrijke vitamine voor onze weerstand. De vitamine ondersteunt de werking van het immuunsysteem* en raagt bij tot de bescherming van cellen tegen oxidatieve stress*. Vitamine C komt voor in verschillende soorten groenten en fruit. Wanneer je onvoldoende vitamine C uit deze voedingsmiddelen binnenkrijgt, veel stress hebt of wanneer je weerstand wel wat extra hulp kan gebruiken, is suppletie van vitamine C aan te raden.

Buffered Vitamin CPrettig voor de maag en hoge absorptie Goed voor immuunsysteem en meerVerrijkt met bioflavonoïden en Rosa canina Nu bestellen arrow right arrow right

Vitamine B12

Ook vitamine B12 is een belangrijke vitamine die de werking van het immuunsysteem ondersteunt* en bijdraagt aan vermindering van vermoeidheid* en van belang is voor de aanmaak van rode bloedcellen*. Vitamine B12 komt alleen voor in dierlijke producten. Ben je vegetarisch, veganistisch of eet je weinig dierlijke producten dan is een vitamine B12 supplement aan te raden.

Active B12Beste vorm van B12 in hoge dosering Gecombineerd met gepatenteerd foliumzuur (Quatrefolic®)Helpt bij vermindering vermoeidheid en futloosheidGoed voor meer energie en immuunsysteemNu bestellen arrow right arrow right

Vitamine D

Vitamine D wordt ook wel de zonvitamine genoemd. De huid maakt deze vitamine aan onder invloed van Uv-straling uit zonlicht. Vitamine D ondersteunt ook het immuunsysteem*, zorgt gezamenlijk met vitamine K2 voor de opname van calcium en is van belang voor normale werking van de spieren en botten en het celdelingsproces*. In Nederland schijnt de zon niet het gehele jaar voldoende om vitamine D aan te maken. Zit de R in de maand, dan wordt zeker suppletie met vitamine D aangeraden. Ook wanneer je weinig buiten komt, een getinte of donkere huidskleur hebt, zwanger bent en vanaf een bepaalde leeftijd is suppletie aan te raden.

Vitamin D3 Forte 75 mcgOptimale (hoogste) dosering vitamine D3Hoogst biologisch beschikbare vorm vitamine D3Olie softgel voor optimale opnameNu bestellen arrow right arrow right

Stap 5: Ondersteun je hersenen

De meeste lichaamsfuncties worden aangestuurd vanuit de hersenen, het is daarom van belang om ervoor te zorgen dat je hersenen in optimale staat verkeren zodat ze goed functioneren. Ook voor het in conditie houden en optimaal functioneren van de hersenen kunnen verschillende voedingstoffen een gunstige ondersteuning bieden. Ingrediënten die kunnen bijdragen aan het functioneren van de hersenen, het ondersteunen van de focus en het geheugen zijn onder andere Ashwaganda, Rhodiola, Huperzine A,  Gingko biloba en Brahmi**. Kies voor een supplement met een samenstelling van deze verschillende stoffen die gezamenlijk synergetisch werken en elkaars werking versterken.

Stap 6: Aanvulling op basis van jouw gezondheidsdoel

Om je supplementen routine compleet te maken, is het van belang om jouw gezondheidsdoel vast te stellen en inzicht te verkrijgen in je gezondheid en behoefte. Het is nooit verstandig om zomaar supplementen te gaan slikken, voor ieder lichaam geldt een andere behoefte aan voedingstoffen. Met welke supplementen je jouw lichaam het beste kunt ondersteunen is geheel afhankelijk van je persoonlijke gezondheidssituatie. Om inzicht te krijgen in jouw eigen gezondheidssituatie is onderzoek van belang. Een healthcheck bestaande uit bloed- of ontlastingsonderzoek geeft een betrouwbaar inzicht in je gezondheid. Op basis daarvan kun je een doel kunt stellen en supplementen selecteren voor jouw persoonlijke supplementen routine. Meer over waar je op moet letten bij de keuze van supplementen vertellen we je in deze blog.

Tot slot

Supplementen zijn een welkome aanvulling op een gezond en gevarieerd voedingspatroon maar de behoefte kan per persoon verschillen. Volg het vorenstaande stappenplan waarmee je een eigen supplementen routine kunt opbouwen die bestaat uit een aantal basissupplement aangevuld met suppletie die is afgestemd op jouw specifieke behoefte.

*   Goedgekeurde gezondheidsclaims
** Gezondheidsclaims is lopendehttps://www.perfecthealth.nl/nieuws/supplementen-routine/