Wat is het beste collageensupplement voor de huid?


Collageensupplementen zijn tegenwoordig niet meer weg te denken uit de gezondheidsindustrie. Collageen is een eiwit dat zo’n 30 procent van het totale eiwit in het lichaam beslaat en door het lichaam zelf wordt aangemaakt. In het lichaam zorgt collageen voor stevigheid en elasticiteit van onder andere de botten, spieren, bindweefsels, nagels en huid. Naarmate je ouder wordt neemt de aanmaak van collageen, ongeveer vanaf eind twintig, af. Hierdoor neemt ook de elasticiteit van de huid af en door het verslappen en inzakken van de huid ontstaan rimpels.

Wil jij ook na je 30ste een soepele en stralende huid behouden, kies dan voor een collageen supplement. Er zijn allerlei verschillende soorten collageen supplementen waar ook de werking van varieert. In dit artikel vertellen we je waar een collageen supplement aan moet voldoen voor het beste resultaat.

Onderwerpen in dit artikel:

  • Gehydrolyseerd collageen type 1 met vitamine C en Hyaluronzuur
  • Rund- of viscollageen?
  • Een gepatenteerd product
  • Vorm en dosering

Gehydrolyseerd collageen type 1 met vitamine C en Hyaluronzuur

Kies altijd voor gehydrolyseerd collageen. Dit is collageen dat is afgebroken tot kleinere peptiden. Dit wordt makkelijker opgenomen door het lichaam dan andere vormen van collageen en is daarmee het meest effectief in vergelijking met een niet-gehydrolyseerd vorm. Collageen komt voor in verschillende types met ieder hun eigenschappen en voordelen. Is het doel verbeteren van de huid, kies dan altijd voor gehydrolyseerd collageen type 1.
Vitamine C draagt als belangrijkste bouwstof bij aan collageenvorming*, toevoeging van deze vitamine aan het product is daarom erg belangrijk. Ook Hyaluronzuur is een mooie toevoeging. Deze stof trekt vocht aan en werkt hydraterend waardoor de huid meer volume krijgt.

Rund- of viscollageen?

De keuze tussen rund- en viscollageen kan afhangen van verschillende factoren waaronder dieetbeperkingen of een persoonlijke voorkeur. Beide typen collageen bieden vergelijkbare voordelen, toch zijn er enkele verschillen. Viscollageen wordt gewonnen uit de schubben en huid van vissen, rundcollageen uit de botten, huid en het bindweefsel van koeien. Viscollageen wordt sneller en gemakkelijker door het lichaam opgenomen vanwege de kleine molecuulgrote in vergelijking met rundcollageen en komt meer overeen met de menselijke huidstructuur. De keuze voor viscollageen kan ook vanwege milieuoverwegingen zijn. Viscollageen wordt vaak verkregen uit bijproducten van de visindustrie wat het in sommige gevallen en meer duurzame keuze maakt dan rundcollageen.

Een gepatenteerd product

Een gepatenteerd collageensupplement biedt verschillende voordelen. Gepatenteerde supplementen kunnen gebruik maken van een specifieke en unieke formulering zoals bepaalde ingrediënten, productiemethoden of verhoudingen die door het patent beschermd zijn. Ook worden gepatenteerde supplementen vaak ontwikkeld op basis van uitgebreid klinisch onderzoek waardoor deze mogelijk effectiever zijn in vergelijking tot niet gepatenteerde supplementen. Ook worden gepatenteerde supplementen aan strikte kwaliteitscontroles onderworpen. Zo ben je verzekerd van een kwalitatief en betrouwbaar collageensupplement.

Vorm en dosering

Collageen komt in verschillende vormen. Veelvoorkomend zijn de collageenpoeders en pillen. Collageen in poedervorm kun je eenvoudig mengen door je yoghurt, koffie of water.
Daarbij is de dossering ook van belang, zorg voor een dagelijkse dossering van minimaal 5 mg. Het is dan handig als het collageenpoeder is verpakt in speciale zakjes met de juiste dossering die je per dag kunt gebruiken, zodat je niet aan de slag hoeft met maatschepjes.

Tot slot

Voldoende collageen is belangrijk voor een gezonde en stralende huid. Om de afname van collageen vanaf een bepaalde leeftijd te compenseren, biedt een collageensupplement uitkomst. Voor het beste resultaat is het belangrijk om te kiezen voor gehydrolyseerd collageen type 1, bij voorkeur van viscollageen, een gepatenteerd product voor de beste kwaliteit en in de juiste dossering. Collageen in poedervorm met een dagelijkse dosering per zakje maakt het gebruik van collageen ook nog eens ontzettend makkelijk. 

* Goedgekeurde gezondheidsclaimshttps://www.perfecthealth.nl/nieuws/wat-is-het-beste-collageensupplement-voor-de-huid/