Waar moet ik op letten bij een goed probioticum?


Probiotica zijn kleine levende micro-organismen en bacteriën die van nature in de darmen voor komen. Er wordt steeds meer onderzoek gedaan naar probiotica waardoor duidelijk wordt dat probiotica een gunstige invloed hebben op onze darmflora. In dit artikel vertellen we je meer over de werking van probiotica en waar je op moet letten bij het kiezen van een goed probioticum.

Onderwerpen in dit artikel:

  • Gezonde darmflora
  • Waar zijn probiotica goed voor?
  • Probiotica supplement

Gezonde darmflora

Probiotica is een van oorsprong Grieks woord en betekent voor (pro) het leven (biotica). In onze darmen bevinden honderden miljarden bacteriën die bestaan uit goede en slechte bacteriën en gezamenlijk de darmflora of het microbioom vormen. Bij een gezonde darmflora zijn de goede en slechte bacteriën met elkaar in evenwicht. In dat geval wordt de binnenkant van de darmwand volledig bezet door goede bacteriën waardoor de slechte bacteriën zich niet kunnen vermenigvuldigheden. Als gevolg van omgevings- en leefstijlfactoren zoals ongezonde voeding, medicatie, ziekte en stress kan het evenwicht worden verstoord doordat goede bacteriën worden gedood en slechte bacteriën de kans krijgen zich te vermenigvuldigheden. Het natuurlijk evenwicht in de darmflora kan worden hersteld met behulp van probiotica.

Waar zijn probiotica goed voor?

Wanneer de darmflora uit evenwicht zijn en er niet voldoende goede bacteriën in de darmen aanwezig zijn kan dit zorgen voor een verzwakt immuunsysteem en kunnen allerlei soorten gezondheidsongemakken ontstaan zoals verkoudheid, griep, spijsverteringsstoornissen, huidproblemen of schimmelinfecties. Probiotica bevatten grote hoeveelheden nuttige melkzuurbacteriën die het maagzuur en galsap kunnen overleven en levens de darm bereiken en hier het natuurlijke evenwicht van de darmflora kunnen herstellen. Op deze manier ondersteunen probiotica het immuunsysteem, kunnen helpen bij darmongemakken en dragen bij aan een gezonde spijsvertering en een mooie huid.

Probitioca supplement

Probiotica komt van nature voor in gefermenteerde voedingsmiddelen. Vroeger bevatte een dieet voldoende probiotica. Tegenwoordig eten nog maar weinig mensen (voldoende) gefermenteerde voedingsmiddelen om zo voldoende probiotica binnen te krijgen. Voor het ondersteunen van de darmflora kun je daarom het beste probiotica in supplementsvorm nemen. Kies altijd voor een hoogwaardig supplement, waar je nog meer op moet letten vertellen we je hieronder.

Human Probiotic helpt het natuurlijk evenwicht in de darmenEvenwichtige darmen & goed voor het immuunsysteemWereldwijd best onderzochte probioticumAfkomstig van de gezonde menselijke darmfloraGegarandeerd 6 miljard goede bacteriënNu bestellen arrow right arrow right

De specifieke stammen

Er zijn verschillende soorten probiotica stammen, dat zijn het soort probiotische bacteriën dat je in een supplement vindt. Belangrijke probiotica stammen zijn Lactobacillus rhamnosus GG (ATC53103), Lactobacillus acidophilus LA-5 (LA-5), Bifidobacterium lactis BB-12 (BB-12), Lactobacillus rhamnosus GR-1 (GR-1) en Lactobacillus reuteri RC-14 (RC-14). De zijn al lange tijd op de markt en hier is veel onderzoek naar gedaan.

De bacteriestam Lactobacillus rhamnosus GG (ATCCC 53103) is één van de best gedocumenteerde probiotica. Het is ’s werelds meest onderzochte probioticum. Dit probioticum heeft als enige een menselijke oorsprong en is ontzettend sterk en stabiel waardoor het een maximale overlevingsduur heeft en levens in de darmen aankomt.

Hoeveelheid probiotica

Om met een probioticum effect te kunnen bereiken is het belangrijk dat het supplement hoog gedoseerd is. Een product van hoge kwaliteit bevat in de meeste gevallen veel kolonie-vormende-eenheden (KVE’s ). Kies voor een product van hoge kwaliteit dat ten minste 10 miljard KVE’s heeft bij productie voor het beste effect.

Probiotica in capsule vorm
Probiotica komt voor in verschillende producten zoals in gefermenteerde dranken, tabletten, zakjes, capsules en poedervorm. In tablet vorm is kracht nodig om te persen en zullen de bacteriën niet overleven. De beste vorm van probiotica is in poeder of capsulevorm. Let er dan ook op dat het supplement maagzuurresistent is zodat de bacteriën het maagzuur overleven en levend in de darmen aankomen om hun werk te doen.

Tot slot

Een goede balans tussen de slechte en goede bacteriën in de darmen is ontzettend belangrijk voor de algehele gezondheid en met name voor het immuunsysteem. Probiotica kan bijdragen aan het gezond houden van de darmen en het herstel van het natuurlijke evenwicht in de darmen. Let bij de keuze voor een probioticum altijd op de aanwezige stammen, een hoge dossering en capsule vorm die goed wordt opgenomen in de darmen.https://www.perfecthealth.nl/nieuws/waar-moet-ik-op-letten-bij-een-goed-probioticum/