Voedingstoffen | Immuunsysteem | Perfect Health


Het immuunsysteem is het belangrijkste verdedigingsmechanisme van het lichaam, dat als doel heeft om jouw lichaam gezond te houden en te maken. Het immuunsysteem is dagelijks hard aan het werk om schadelijke stoffen te herkennen en deze uit te schakelen. Een gezond immuunsysteem is daarom van groot belang. Een zwak immuunsysteem is niet in staat om schadelijke invloeden uit te schakelen. Om het immuunsysteem zo sterk en gezond mogelijk te houden is het van belang om deze extra te ondersteunen. De basis voor een gezond en sterk immuunsysteem is een gezond voedingspatroon met voeding voorzien van voldoende vitaminen en mineralen en een gezonde leefstijl die bestaat uit voldoende beweging, ontspanning en slaap.

Naast een gezond voedingspatroon en gezonde leefstijl kunnen ook diverse voedingsstoffen zorgen voor extra ondersteuning van het immuunsysteem. In deze blog vertellen we je meer over een aantal belangrijke stoffen die het immuunsysteem de juiste ondersteuning geven.

Onderwerpen in dit artikel:

  • Echinacea Purpurea
  • Astragalus
  • Reishi
  • Knoflook
  • Zink

Echinacea Purpurea*

Echinacea Purpurea is het bekendste plantenextract ter ondersteuning van het immuunsysteem. De Echinacea Purpera wordt ook wel Rode zonnehoed genoemd, vanwege de bloemknoppen die lijken op een hoed. De plant komt oorspronkelijk uit Noord-Amerika waar inheemse volkeren de wortels en bladeren van de plant al gebruikten ter verbetering van het immuunsysteem en om ontstekingen te verminderen. De Echinacea Purpurea is rijk aan bioactieve stoffen die in verband worden gebracht met diverse gezondheidsvoordelen. Het belangrijkste voordeel is het positieve effect op het immuunsysteem en de luchtwegen. Uit onderzoek is gebleken dat het gebruik van de Echinacea purpurea een stimulerende werking heeft op de aanmaak van afweercellen in het lichaam wat een positief effect heeft op de weerstand*. Een kuur met Echinacea heeft preventief een positief effect op het immuunsysteem maar kan ook behulpzaam zijn bij eerste tekenen van verkoudheid.

Immune Forte ComplexOndersteunt het immuunsysteem en helpt de weerstandBevat Echinacea, Astragalus, Vlierbes, Olijfblad, Reishi, KnoflookKrachtige kruiden en een extra hoge dosering zinkVoor dagelijks gebruik of kortstondig intensief gebruikNu bestellen arrow right arrow right

Astragalus*

Astragalus is een adaptogene plant die in de Chinese geneeskunde al eeuwenlang wordt gebruikt en als één van de meest belangrijke kruiden op aarde gezien. De Chinese naam voor het kruid is ‘Huang Qi’, dat vertaald de gele leider betekent en verwijst naar de geelkleurige wortels van de plant. De plant heef antivirale eigenschappen die het immuunsysteem ondersteunen*.  Dankzij diverse werkzame stoffen in de plant zoals polysachariden en saponines heeft Astragalus heeft een immuun regulerende functie en kan de aanmaak van antilichamen stimuleren in de afweerrespons* en draagt hierdoor bij aan ondersteuning  van het immuunsysteem.

Reishi*

Reishi is een paddenstoel die en schimmel die oorspronkelijk groeit in Azië op warme en vochtige locaties. Reishi wordt ook wel de paddenstoel van onsterfelijkheid genoemd en wordt al meer dan 2000 jaar gebruikt in de traditionele geneeskunde. De paddenstoel bevat vele bioactieve stoffen die het immuunsysteem ondersteunen*. Reishi beschikt over een hoge concentratie aan bèta-glucanen die werken als antioxidant en het lichaam beschermen tegen vrije radicalen en waardoor het immuunsysteem actiever wordt.

Knoflook*

Knoflook is een welbekend kruid in de keuken. Het kruid heeft naast culinair gebruik ook een lange geschiedenis kruiden geneeskunde. Knoflook biedt diverse uiteenlopende gezondheidsvoordelen, en staat erom bekend dat het je immuunsysteem een goede ondersteuning kan geven*.

Zink

Zink is een belangrijk mineraal dat betrokken is bij veel lichaamsprocessen. Het lichaam heeft voldoende zink nodig om goed te kunnen functioneren. Zink zorgt voor de opbouw van eiwitten, de stofwisseling, groei en vernieuwing van het weefsel en zink is van groot belang voor goede werking van het afweer- en immuunsysteem*.

Tot slot

Een goed werkend immuunsysteem is dan ook van groot belang voor een goede gezondheid. Het immuunsysteem werkt dagelijks ontzettend hard om schadelijke invloeden buiten spel te zetten en het lichaam gezond te houden en kan daarom wel wat ondersteuning gebruiken. Vooral in tijden dat het immuunsysteem het extra zwaar heeft.

De bovengenoemde voedingsstoffen kunnen ondersteuning bieden en bijdragen aan een goed werkend immuunsysteem en gezond lichaam. Kies voor een voedingssupplement voorzien van deze belangrijkste kruiden en mineralen ter ondersteuning van het immuunsysteem.

*gezondheidsclaim is lopendehttps://www.perfecthealth.nl/nieuws/voedingsstoffen-die-het-immuunsysteem-ondersteunen/