Research chemicals kopen? Dit wil je weten – Gezondheids-blog.nl


Ben je bekend met de term research chemicals? Je hebt er misschien al iets over gehoord of gelezen en ze worden ook wel designer drugs genoemd. Deze research chemicals kunnen dezelfde stimulerende, verdovende of versterkende werking hebben als inmiddels verboden middelen, zoals XTC, of legale drugs, zoals cannabis. Research chemicals kopen doen steeds meer mensen, maar wat moet je erover weten? Lees snel verder, want in deze blog vertellen we er meer over.

Is research chemicals kopen illegaal?

Research chemicals kunnen dezelfde werking hebben als verboden middelen, zoals cocaïne en XTC, maar ze zijn niet illegaal om te maken en te verkopen. Dat heeft te maken met het feit dat er stoffen en chemicaliën worden gebruikt die nog niet volgens de wet verboden zijn. Toch zijn er al een aantal designer drugs verboden in Nederland, maar er zijn nog steeds honderden stoffen die ook legaal gebruikt mogen worden. Dat bestaande designer drugs ooit wel verboden gaan worden, is heel goed mogelijk.

Is research chemicals kopen veilig?

Veel mensen vragen zich af of research chemicals kopen wel veilig is en dat hangt een beetje af van waar je ze koopt. Partijen en aanbieders in Nederland moeten aan strikte wet- en regelgeving voldoen en je kunt er dus van uit gaan dat alle designer drugs dat in Nederland gemaakt en verkocht wordt ook veilig is. Kies ook altijd voor een bekende aanbieder of fabrikant, die bijvoorbeeld ook veel tijd en geld investeert in het ontwikkelen en het testen van research chemicals.

Wat zijn de risico’s?

Risico’s zijn er altijd. Of je nu aan de slag gaat met designer drugs, medicijnen gebruikt of supplementen inneemt. Wanneer je research chemicals kopen gaat, is de kans aanwezig dat je verslaafd raakt. Net zo als je bijvoorbeeld overmatig gokt, alcohol nuttigt of rookt. Toch zijn de meeste designer drugs niet verslavend, omdat verslavende middelen bij de wet verboden zijn en bepaalde stoffen op de opiumlijst staan. Dan mogen ze niet meer gemaakt en verkocht worden.

Een ander risico ontstaat als je designer drugs combineert met medicatie. De stoffen die in de medicijnen en de chemicaliën zitten kunnen conflicteren met als mogelijk effect dat je medicatie minder effectief is of dat je andere klachten krijgt, zoals hoofdpijn, misselijkheid en duizeligheid. Ook de verkeerde dosering kan voor klachten zorgen. Daarom is het advies om ook altijd de aanbevolen hoeveelheid te gebruiken of in te nemen.

Het is een groot risico om over de grens research chemicals kopen. Het wordt in landen besteld waar bijvoorbeeld bepaalde stoffen (nog) niet verboden zijn, maar het kan ook zijn dat er in een specifiek land minder toezicht is of dat de wet- en regelgeving niet zo strikt is. Met als risico dat de designer drugs te krachtig zijn of dat ze veel minder goed zijn getest. Het is dus van belang dat research chemicals van bekende fabrikanten en aanbieders wordt gekocht. Op die manier ga je er verstandig mee om en blijf je ook ver uit de buurt van verboden middelen.https://gezondheids-blog.nl/research-chemicals-kopen-dit-wil-je-weten/