Pillen om af te vallen: welke werkt echt?


Afvallen kan ontzettend uitdagend zijn en het vergt een flinke dosis doorzettingsvermogen. Want de kilo’s vliegen er nou eenmaal niet zomaar af.

Gezond eten en sporten helpen je al een heel stuk op weg, maar welke pillen kunnen je eigenlijk ondersteunen in je afvalproces? Wij vertellen je met welk supplement dit écht mogelijk is. Lees je mee?

Wat zijn afslankpillen?

Afslankpillen zijn supplementen die beweren dat ze helpen bij gewichtsverlies door verschillende mechanismen, zoals het verminderen van eetlust, het verhogen van metabolisme of het blokkeren van vetopname. Ze komen vaak in de vorm van capsules of tabletten en zijn verkrijgbaar zonder recept. 

Sommige bevatten natuurlijke ingrediënten zoals groene thee-extract of cafeïne, terwijl andere synthetische stoffen gebruiken. Het is altijd verstandig om eerst met je arts te overleggen voordat je supplementen in je routine opneemt. 

Lees ook: Kun je met dit wondermiddel snel afvallen?

Hoe val je af?

Eigenlijk is afvallen een simpele rekensom: je consumeert minder calorieën dan dat je verbrandt. Dit is de meest duurzame en gezonde manier om af te vallen, mits je het op de goede manier doet natuurlijk. 

Let op dat je wel voldoende calorieën blijft eten en dat je kiest voor een evenwichtig en gevarieerd eetpatroon. Combineer daarnaast cardio met krachttraining, slaap voldoende en verminder je stress. Dat is de magische som van het afvallen!

Leestip: Waarom val ik niet af?

Vrouw die is afgevallen met pillenVrouw die is afgevallen met pillen

Wat is een hongergevoel?

Een hongergevoel is een fysiologische reactie van je lichaam die aangeeft dat het voedingsstoffen nodig heeft. Het wordt meestal geassocieerd met een leeg gevoel in de maag, gerommel of knorren. Heb je erge honger? Dan kun je ook duizeligheid, prikkelbaarheid, zwakte of concentratieproblemen ervaren. 

Honger wordt veroorzaakt door de afgifte van hormonen, zoals ghreline, die signalen naar je hersenen sturen dat het tijd is om te eten. Honger kan variëren in intensiteit en frequentie, afhankelijk van factoren zoals hoe vaak je eet, je dieet, metabolisme en je emoties. 

Lees ook: Kun je hongergevoel onderdrukken met pillen?

Hoe kun je hongergevoel onderdrukken?

Wil je minder calorieën eten? Dat is lastig als je continu honger hebt. Er zijn wel manieren om je hongergevoel onder controle te krijgen. Denk aan vezelrijke producten consumeren, water drinken en mindful eten.

Ook kan je hongergevoel onderdrukken werken als je graag wilt afvallen. 

Sommige pillen en supplementen kunnen je ondersteunen bij gewichtsverlies, zoals Glucomannan.*

Welke pil om af te vallen?

Helaas bestaan er geen magische pillen die je laten afvallen, maar toch zijn er een aantal supplementen die je kunnen ondersteunen. 

Lees ook: Kun je met collageen afvallen?

Glucomannan supplement ondersteunt gewichtsverlies*

Glucomannan ondersteunt gewichtsverlies bij het volgen van een energiebeperkt dieet.* Om glucomannan zijn werk te laten doen is het dus wel belangrijk dat je een energiebeperkt dieet volgt. Vraag eventueel je arts of diëtiste om hulp voor de juiste informatie. 

Het gunstige effect van glucomannan ervaar je wanneer je 3 gram glucomannan in drie doses van elk 1 gram, samen met 1-2 glazen water inneemt voor je maaltijden. Let dus op dat het alleen werkt in combinatie met een energiebeperkt dieet!*

Bekijk ook: glucomannan skinny support

Glucomannan zijn pillen om af te vallenGlucomannan zijn pillen om af te vallen

Werken andere afslankpillen?

Er worden momenteel talloze onderzoeken gedaan naar afslankpillen, maar naast glucomannan is de werking van andere afslankpillen nog niet bewezen. Ieder persoon en lichaam is echter anders, dus wat voor de één niet werkt kan wel werken voor de ander!

Lees ook: Glucomannan werking & bijwerkingen uitgelegd

Wat is het beste medicijn om af te vallen?

Je kunt geen medicijnen kopen om af te vallen, naast glucomannan. Wel kun je overleggen met je huisarts indien je al langer in strijd bent met je gewicht en het ook je gezondheid in gevaar brengt. Je arts kan meer informatie geven over de mogelijkheden. 

Zorg dat je evenwichtig en gevarieerd eet en cardio combineert met krachttraining om duurzaam en gezond af te vallen.

Leestip: Ozempic kopen zonder recept? Lees dit eerst!

Wat is de snelste manier om af te vallen?

De snelste manier om snel af te vallen is niet altijd de gezondste en duurzaamste manier. In principe geldt: verbrand meer calorieën dan dat je consumeert. Maar let wel op dat je voldoende calorieën blijft eten en ook kiest voor voedzame producten. 

Beweeg voldoende (cardio en krachttraining), eet gezond en puur, verbeter je slaapkwaliteit, verminder je stress, drink genoeg water en vermijd alcohol en (toegevoegd) suiker. Op deze manier val je snel, gezond én duurzaam af. 

Lees ook: Snel afvallen zonder sporten? 10 tips!

Tips om af te vallen

  • Eet gezond en gevarieerd
  • Vermijd suiker, alcohol en bewerkte producten
  • Doe aan cardio, zoals hardlopen of sportlesjes
  • Beoefen ook krachttraining om je spieren te behouden en te versterken
  • Slaap voldoende en zorg voor goede slaapkwaliteit
  • Verminder stressfactoren in je leven
  • Drink voldoende water en vermijd frisdrank of fruitsappen met veel suiker
  • Haal alleen gezonde snacks in huis
  • Heb realistische doelen
Vrouw met overgewicht die wil afvallen met pillen en sportenVrouw met overgewicht die wil afvallen met pillen en sporten

Helpen vitamines en mineralen bij afvallen?

Vitamines en mineralen zijn ontzettend belangrijk voor allerlei lichaamsprocessen, maar ze helpen niet direct bij afvallen. Wel is het belangrijk gevarieerd en evenwichtig te eten om alle vitamines binnen te krijgen en een verzadigd gevoel te behouden. Op die manier ga je minder snel (ongezond) snacken, waardoor je indirect natuurlijk wel op gewicht blijft!

Samenvatting afvallen met pillen

Afslankpillen zijn supplementen die beweren te helpen bij gewichtsverlies door verschillende mechanismen, zoals het verminderen van eetlust of het verhogen van metabolisme. Ze zijn over het algemeen gewoon verkrijgbaar zonder recept. 

Het is belangrijk om voorzichtig te zijn en eerst met een arts te overleggen voordat je ze gebruikt. Afvallen is het beste door een gezond dieet te volgen, te bewegen en stress te verminderen. Er bestaan geen magische pillen voor gewichtsverlies, maar sommige supplementen kunnen ondersteunend zijn, zoals glucomannan.

Verder lezen: Metabolisme versnellen? Stofwisseling verhogen met 9 tips

Pillen afvallen

Over dit artikel

Dit artikel over pillen om af te vallen is voor het eerst gepubliceerd op 10 mei 2024. Gluco mannan wordt gemaakt van de wortel van de konjac plant. Zet deze maar op je verlanglijst als je graag ondersteuning wil bij het afvallen! Ook andere planten en kruiden zijn populair in supplementen, zoals green tea en garcinia. Tegenwoordig zijn pillen en supplementen verkrijgbaar in verschillende vormen, zoals gummies, blend, poeder of caps. Heb je last van obesitas? Check dan eerst bij je arts voor eventuele medicatie. Wil je gewoon afvallen? Zorg dan dan je energieverbruik hoger ligt dan je calorie-inname. Verzadiging door vezelrijk voedsel kan daarbij helpen.

Bronnen

Je las een bericht in de categorie:https://vitamines.com/blog/pillen-om-af-te-vallen/