Paard als spiegel voor meer zelfvertrouwen


Zelfvertrouwen wil iedereen, maar op de belangrijkste momenten in je leven kom je misschien net iets tekort. Hierdoor ga je twijfelen: of je het wel kunt, wel goed genoeg bent en of je wel de juiste kennis hebt. De basis van het vertrouwen in jezelf, ligt in jouw gevoel van eigenwaarde. Heb je een positief zelfbeeld? Hoe zie je jezelf ten opzichte van de mensen in jouw omgeving? Welke overtuigingen heb je over jouw talenten, mogelijkheden en capaciteiten?

Vertrouwen in jezelf heeft weinig te maken met het hebben van voldoende intelligentie of talenten. Zelfs als je veel ervaring hebt en succesvol bent op een bepaald gebied in je leven, kun je nog steeds onzeker zijn op andere terreinen. Zo kun je bijvoorbeeld uitblinken in een bepaalde sport, maar het heel moeilijk vinden om iemand aan te spreken in het openbaar. Balans vinden is daarom belangrijk. Op die manier kun je jezelf verder ontwikkelen en het vertrouwen creëren wat je wilt.

Een gebrek aan (zelf) vertrouwen kan komen door een aantal factoren: opvoeding, gepest worden, omgeving en jouw zelfbeeld hebben de meeste invloed.

Voordelen van meer zelfvertrouwen zijn onder andere:

  • Je bent dichter bij jezelf. Zelfbewust zijn maakt je sterker en je hebt zo niet voortdurend goedkeuring van een ander nodig. Je gaat makkelijker om met kritiek en verspilt geen energie, om andere steeds te overtuigen van jezelf.
  • Een positief zelfbeeld voorkomt depressiviteit, verslavingen, ongezonde leefstijl, stress of andere gezondheidsproblemen.
  • Je bent een prettig persoon om mee om te gaan. Onzekerheid kan mensen onaardig, jaloers, haatdragend, onrustig et cetera maken.
  • Je gunt jezelf een beter leven en hierdoor komen positieve dingen eerder je kant op.

 

Met behulp van het paard als spiegel meer vertrouwen in jezelf krijgen? maak een afspraak voor een individuele sessie.

https://www.happierlife.nl/paard-als-spiegel-voor-meer-zelfvertrouwen/