Italiaanse courgetteschotel


Een door Cure4Life aanbevolen recept! De Italiaanse courgette-schotel is niet alleen lekker maar ook gezond! Hieronder lees je meer over de courgette als groente en het bijpassende recept.

3 feiten over de courgette

Wist je dat courgette een groente is met weinig calorieën, maar wel met veel vezels en voedingstoffen? Een tweede feit is dat hoe kleiner de courgette is, hoe meer smaak aan de courgette zit. De derde feit is dat je de courgette eenvoudig zelf kan telen. Als je in mei de zaadjes poot in de grond of in een bak, dan kun je vaak al in juni / juli (na 45 dagen) de eerste courgettes oogsten. Een courgetteplant groeit snel en werpt meerdere vruchten af. De courgette is dus een echte aanrader!

Ingrediënten

  • mager gehakt
  • courgette
  • 1 kleine tomaat
  • knoflook
  • versgehakte perterselie

Bereidingswijze

Snijd de courgette in dunne schijfjes en grill ze op de plaat of in de pan. Snijd de tomaat in stukken en pureer deze met 2 tenen knoflook en iets water. Voeg zout, peper en kruiden naar smaak toe. Roerbak het gezouten en gepeperde gehakt tot het lichtbruin is. Voeg de tomatensaus toe en warm dit goed door. Roer er tenslotte de fijngehakte peterselie door. Bekleed een ovenschotel met de gare courgette, bedek ze met de tomaten gehaktsaus en laat 10 minuten in een hete oven (200°) bakken. Je kunt dit gerecht ook van tevoren maken, maar dan moet het langer in de oven opwarmen.

Eet smakelijk!

https://www.cure4life.eu/italiaanse-courgetteschotel/