“Ik pas weer in mijn – al 10 jaar te kleine – favoriete korte broek!”


Ester had ‘nergens meer zin in en zag niet echt iets positiefs meer in de spiegel’. Kortom, het was tijd voor een verandering. Via een bekende is Ester vervolgens in aanraking gekomen met Cure4Life en inmiddels heeft ze het goede gevoel weer helemaal te pakken. Wij zijn zoals altijd erg benieuwd naar hoe onze cliënten het programma hebben ervaren en daarom hebben wij Ester een aantal vragen voorgelegd.

Hoeveel kilo ben je afgevallen?

Ik ben 20 kilo afgevallen.

Waarom wilde je graag afvallen?

Omdat ik mij totaal niet meer fijn voelde in mijn lijf, alles zat in de weg, bewegen was niet aangenaam. Ik heb zowat heel mijn leven gesport en toch lukte het daar niet meer mee.

Heb meerdere pogingen gedaan d.m.v. “dieet” boeken of bij de sportschool met een voedingsschema en sporten. Niets lukte en ik had het gevoel dat mijn lichaam veranderd was, tja die overgang 😉 en dat er echt naar mijn lichaam gekeken moest worden.

Mijn humeur was de laatste tijd niet echt om naar huis te schrijven, nergens meer zin in en ik zag niet echt iets positiefs meer in de spiegel. Ik wilde de kilo’s graag kwijt om gezonder te worden!

Je hebt nu bijna je streefgewicht bereikt. Welke voordelen merk je nu?

Natuurlijk kleinere kleding maten. Ik pas weer in mijn, al 10 jaar te kleine, favoriete korte broek! Bewegen gaat zo veel makkelijker, geen last meer van maagzuur, bloedend tandvlees, broze nagels, zere voeten.

Ik slaap veel beter, ben uitgeruster, heb veel meer positieve zin (ook fijn voor mijn gezin) en ga daardoor ook meer bewegen.

Zowel fysiek als mentaal een stuk positiever!

Waarom heb je voor Cure4Life gekozen?

Ik ben een bekende tegengekomen die met Cure4Life bezig was en al 50 kilo kwijt was. Hij vertelde mij hoe hij bezig was en dat er dus echt naar je lichaam werd gekeken, dat je urine, bloedwaarden en speeksel getest werd en dat je bijna 3 A4tjes met gezondheidsvragen moest invullen. Dat er naar aanleiding daarvan een persoonlijk voedingsplan wordt geschreven.

En dat was precies waarnaar ik op zoek was, gezien mijn veranderde lichaam, rekening houdend met het levenslange dieet dat ik al moet aanhouden (ik heb coeliakie (gluten) en FMD), luisteren naar hoe ik nu in het leven sta en daar samen dus een eet levensstijl aan koppelen, niet diëten maar anders gaan eten en een andere relatie met eten krijgen!

Plus de begeleiding, zelfs in deze corona tijd: bij vragen altijd mogen appen, bellen of mailen… Bovendien word je na het behalen van je gewicht niet losgelaten maar begeleiden ze je ook in de spannende fase van stabiliseren.”

Welk moment in het programma vergeet je nooit meer?

Bij mij was dat al tijdens het kennismakingsgesprek, we namen mijn wekelijkse activiteiten door, werk, gezin en vrije tijd. Natuurlijk kwam de vraag of ik aan sport deed.

Meteen voelde ik mijn houding veranderen en ik sloot mij af en werd defensief… ‘Nee ik sport al 2 jaar niet meer’, antwoordde ik. ‘Ik heb geen tijd, ik rij mijn zoon 6 dagen per week naar sport, ik heb geen motivatie!’

In plaats van het door mij verwachtte antwoord, je “MOET” wel sporten, zei mijn persoonlijke coach ‘dat begrijp ik, daar is nu dus even geen ruimte voor’, ‘knap dat je nu een keuze voor jezelf maakt door dit te gaan doen’.

Dit was voor mij het moment dat ik ontspande en er vol voor wilde gaan. Geen standje, maar ondersteuning.

Er zijn ontzettend veel mensen die ook net zoals jij van hun overgewicht af willen. Wat wil je tegen die mensen zeggen?

Kies voor jezelf, gun jezelf het positieve gevoel, merk dat het geen dieet is maar een andere manier van denken over eten. Gun jezelf je rust in de wetenschap dat je dit gewoon kan, dat je die moeilijke keuzes niet meer moeilijk vindt!

Tot slot, welk rapportcijfer geef je Cure4Life?

Een 9!

https://www.cure4life.eu/ik-pas-weer-in-mijn-al-10-jaar-te-kleine-favoriete-korte-broek/