“De eerste 10 kg was echt een feestje!” – Cure4Life


Tjitske was naar eigen zeggen al jaren veel te zwaar en zag ook in haar de familie dat er veel problemen waren door zwaarlijvigheid. Ze beweegt graag, maar merkte door haar overgewicht dat ‘alles’ in de weg zat. Zowel lichamelijk als geestelijk.

Dankzij het Cure4Life programma is Tjiske 23 kilo afgevallen en ze merkt inmiddels ook de gezondheidsvoordelen. Wij zijn zoals altijd erg benieuwd naar hoe onze cliënten het programma hebben ervaren en daarom hebben wij Tjitske een aantal vragen voorgelegd.

Waarom wilde je graag afvallen?

Ik was al jaren eigenlijk veel te zwaar en ik zat aan de medicatie in verband met een hoge bloeddruk. Daar komt nog bij dat ik in mijn familie zag dat er ook veel gezondheidsproblemen waren door zwaarlijvigheid.

Normaal gesproken beweeg ik graag, maar ik merkte dat alles me in de weg zat. Zowel lichamelijk als geestelijk.

Je hebt nu bijna je streefgewicht bereikt. Welke voordelen merk je nu?

Ik ben een ander mens! Ik voel me zeer goed, ik sport veel en ik merk dat ik ook veel meer kan. Ook geestelijk gaat het nu veel beter; ik heb daarin flinke stappen gemaakt.

Waarom heb je voor Cure4Life gekozen?

Het programma en dan voornamelijk het gebruik van gezonde en normale voedingsmiddelen sprak mij erg aan.

Maar ook het feit dat er gekeken wordt naar het totaalbeeld, zowel lichamelijk als mentaal. Zo wordt er ook gekeken naar de bloed- en urinewaarden. Dat vond ik erg fijn.

En de persoonlijke begeleiding tijdens het traject is helemaal top!

Welk moment in het programma vergeet je nooit meer?

Ik heb meerdere afvalpogingen gedaan en het stopte meestal al na 3 of 4 weken. Nu was dat anders, want ik bleef maar afvallen. Dat heeft mij echt een kick gegeven, de 1e 10 kg was echt een feestje!

Ik heb gemerkt dat het belangrijk is dat je gezin achter je staat. Het was super fijn dat mijn partner tijdens feestjes en etentjes mee dacht en uit ging zoeken wat ik het beste kon nemen. Geweldig vond ik dat.

Er zijn ontzettend veel mensen die ook net zoals jij van hun overgewicht af willen. Wat wil je tegen die mensen zeggen?

Ga ervoor, ook na tig mislukte pogingen. Het gaat jullie namelijk ook lukken. Ik ben zo blij!

Tot slot, welk rapportcijfer geef je Cure4Life?

Een 9!

https://www.cure4life.eu/de-eerste-10-kg-was-echt-een-feestje/