Hulp bij online afvallen – video’s, apps en meer


We kunnen allemaal wel eens hulp gebruiken bij het afvallen. Soms is het moeilijk om dat in je directe omgeving te vinden. Ik heb een aantal tips voor je op een rijtje gezet voor online hulp bij afvallen.

 

Video’s

 • Abbey Sharp: Deze diëtiste deelt goede voedingsinformatie door middel van verschillende soorten content op Youtube. Ze doet ‘what I eat in a day’ en reactie video’s. Ook houdt ze rekening met de opkomende trends.
 • Sarah’s Day: Sarah is een jonge vrouw, een tijdje terug bevallen van haar eerste kindje en maakt samen met haar vriend ook vlogs. Daarnaast is ze nu bezig met een ‘body comeback’ van haar zwangerschap. Ze weet veel over fitness en voeding, maar niet al haar claims zijn wetenschappelijk onderbouwd. Wel deelt ze veel nuttige informatie die kan helpen bij het afvallen op het gebied van voeding en fitness.
 • Greg Doucette: Als je eenmaal gewend bent aan zijn persona stem levert Greg veel wetenschappelijk onderbouwde informatie op het gebied van afvallen. “Calories in, calories out” zegt hij altijd. Hij heeft veel recepten gebaseerd op voeding met weinig calorieën, maar wat wel lekker is. Probeer zeker eens zijn famous French Toast. Hij was vroeger een bodybuilder dus weet ook veel af van fitness. 
 • Obese to beast: Deze jongeman is van 400 pounds naar 200 pounds gegaan. Hierbij vertelt hij zijn struggles met zijn obesitas en zijn struggles nu hij is afgevallen. Hij voelt zich zelfverzekerd in zijn nieuwe lichaam, ook al heeft hij veel losse huid. Ondanks dat hij zelf weinig wetenschappelijk af weet van voeding, geeft hij wel veel goede informatie. En hij is ook het daadwerkelijke bewijs dat het werkt.
 • Blogilates: Cassey is al jarenlang een fitness instructeur vooral gebaseerd op pilates workouts. Ondanks dat ze niet altijd de beste voedingsinformatie geeft, zijn haar workouts echt ‘to die for’. Deze zijn gratis op Youtube te vinden.

 

Online afvallen apps

 • MyFitnesspal – Neem het heft in eigen handen. Tel calorieën, ontleed ingrediënten en houd activiteiten bij met deze online app.
 • Lifesum – De digitale zelfzorgapp waarmee je je gezondheids- en gewichtsdoelen behaalt door beter te eten. Vind een voedzaam dieet dat past bij je levensstijl en voedselvoorkeuren. Neem de controle over je dagelijkse gewoontes met een van de vele voortdurende diëten.
 • My Diet Coach – Deze app helpt met het vinden van je interne motivatie, om op koers te blijven, om gezonde leefstijlaanpassingen te maken. Daarnaast helpt het je ook om ‘food cravings’ te vermijden, luiheid te voorkomen en nog veel meer andere afval moeilijkheden te overkomen.
 • Eetmeter – Je krijgt te zien hoeveel voedingsstoffen en calorieën je binnenkrijgt en je kunt bekijken in hoeverre je eet volgens de richtlijnen. Je krijgt direct advies op maat. Je kunt je gewicht bijhouden met een ingebouwde BMI-meter.
 • De Mindfulness App – Een geweldige tool voor iedereen die meer aanwezig wil zijn in hun leven! Bekijk onze blog over mindful eten.

Als je bijvoorbeeld gaat afvallen met myfitnesspal, ziet het invullen van je eetdagboek eruit als onderstaande afbeelding. Je kunt heel handig online bijhouden hoeveel je hebt gegeten, maaltijden opslaan en je caloriedoelen bijhouden. In ons artikel over apps om calorieën te tellen vind je uitgebreide informatie.

myfitnesspal hulp online afvallen

Online afvallen programma’s 

Ook bij Skinnyminds kunnen wij je helpen met online afvallen. Hiervoor bieden wij verschillende programma’s aan. Kijk hieronder welke er bij jou past!

Met ons 10-stappen coachplan val je in 6 maanden significant af! Onze succesformule is bewezen effectief om te starten met afvallen én om je eetgedrag blijvend te veranderen: je gaat minder emo-eten, bent minder gevoelig voor externe verleidingen én minder gericht op lijnen (bron: onderzoek HvA). Je krijgt bovendien je eigen online afvallen coach. 

Maar dat niet alleen: regie pakken werkt positief door op veel meer gebieden in je leven. Je voelt je krachtiger, aantrekkelijker en bent zelfverzekerder. Je kiest beter voor jezelf op alle vlakken!

Het coachplan is geschikt voor mensen zoals jij en ik; levensgenieters met zelfinzicht. Die ook vinden dat het leven niet bedoeld is om af te zien, die houden van een goed glas wijn en stuk chocola. En die best weten dat er ergens iets moet veranderen om die extra kilo’s kwijt te raken. Dus: wil jij niet alleen op worteltjes knagen en nu een keer voorgoed afvallen? Samen online afvalen? Regie op je (eet)gedrag pakken? Bekijk hier alle informatie over het coachplan.

 • Cursus 5 kilo afvallen in 6 weken

Met onze 6-weekse cursus ontdek je hoe je regie pakt op je eigen eetgedrag. En regie zorgt ervoor dat je je beter over jezelf voelt. Je hebt meer energie, bent gezonder en voelt je krachtiger en aantrekkelijker. Je draagt de kleding die je leuk vindt, kijkt positief in de spiegel en bent niet meer zo bezig met al dat lekkers dat je niet mag. Sterker nog: je geniet veel meer van lekker, gezond en slank eten.

Dus: wil jij ook stoppen met lijnen en starten met relaxed genieten én slank worden? In 6 weken maak je met deze online cursus de perfecte start. Pak regie: word slank! Bekijk hier alle informatie over de 6-weekse cursus.

Wij bieden drie verschillende themacursussen aan:

 1. Slank uit gewoonte: Met kleine stapjes je dagelijkse gewoonten slim aanpassen, je omgeving aanpassen, je brein beïnvloeden val je af. Een strategie bedenken die haalbaar is. En houdbaar. Omdat je nieuwe, slanke gewoontes ontwikkelt en daarmee op den duur onbewust slank gedrag kiest. Díe slimme aanpak is waar deze cursus over gaat.
 2. Stoppen met emotie-eten: In deze cursus leer je afkomen van die hardnekkige eetdrang die maakt dat je steeds naar de kast loopt terwijl je eigenlijk wilt afvallen (of op gewicht blijven)
 3. Kom uit je DIP: Ontdek welke strategieën je kunt inzetten als het afvallen even niet lukt, je de regie of motivatie kwijt bent, het moeilijk vindt om te starten of je gezonde gedrag vol te houden.

Ook bieden wij veel gratis content aan, die je kan helpen met jouw afvalproces!

 1. Gratis e-book: verlies die extra kilo’s zonder dieet
 2. Podcast: Het geheim van slanke mensen
 3. Video’s: kijk je slank
 4. Receptenboekjes: ebookjes met heerlijke slanke recepten
 5. Inspiratiemail: gratis wekelijks inspiratie in je inbox
 6. Mieke’s inzichten: in dit ebook deelt Mieke haar persoonlijke ups en downs als het gaat om afvallen


 Zoals je ziet is genoeg online te vinden om je te helpen met afvallen. Heel veel succes met jouw persoonlijke afvalproces!

E-book: Afvallen zonder dieet

Download ons nieuwe gratis e-book over afvallen zonder dieet. Met tips en recepten, geheel volgens onze methode.  Eet niet meer al het lekkers, maar alleen het allerlekkerst. Pak weer regie op je eten. In dit boek ontdek je hóe je dat doet.

Vanaf mijn vijftiende was ik volslank en altijd bezig met afvallen (of aankomen). Ik heb alles geprobeerd: noem een dieet en ik ken het. De ene keer was ik succesvoller dan de andere, maar nooit had ik blijvend resultaat. Ik dacht dat ik pech had; ik kwam van de wind al aan, en slanke mensen geluk.
Tot m’n 33-ste ben ik zo doorgegaan. Toen kwam ik erachter dat pech en geluk niet zoveel met mijn gewicht te maken heeft. Ik kopieerde het eetgedrag van slanke mensen en werd zelf slank. Zonder dieet, met chocola en wijn! En dat niet alleen: ik bleef slank en dat ben ik nog altijd.

Ik heb me verder gespecialiseerd in de psychologie achter eten en in coaching op (eet)gedrag. In de afgelopen jaren heb ik 8 boeken geschreven (300.000 verkocht) over afvallen zonder dieet, oftewel: afvallen door gedragsverandering.

In 2017 ben ik Skinnyminds begonnen. We hebben de kennis uit mijn boeken vertaalt in een training gedragsverandering. Gecombineerd met online groepen en een persoonlijk coachtraject, is dat het Skinnyminds coachplan. Vanaf 2019 leiden we coaches op in onze eigen coachopleiding, geaccrediteerd op HBO-niveau. In 2020 zijn we gestart met de Skinnyminds community.

Mijn dagelijkse ervaringen deel ik hier onder Mieke’s ervaringen

https://miekekosters.nl/hulp-online-afvallen-tips/