Het voordeel van een Multi-Strain probioticum


Een probioticum is een voedingssupplement dat bestaat uit levende micro-organismen, goede bacteriën, die gunstig zijn voor de gezondheid van ons lichaam en met name voor de gezondheid van onze darmen. De goede bacteriën spelen een belangrijke rol bij het zorgen voor en behouden van een goede darmflora en daarmee het ondersteunen van het immuunsysteem. Met een probioticum kun je het microbiële evenwicht in de armen gunstig beïnvloeden en daarmee je gezondheid ondersteunen.

Er zijn tal van verschillende soorten probiotica op de markt. In dit artikel gaan we in op het voordeel van een Multi-Strain probioticum maar vertellen we je ook waarom je deze het best kunt afwisselen met een ander probioticum.

Onderwerpen in dit artikel:

  • Wat is een Multi-Strain probioticum?
  • Het voordeel van diversiteit
  • Kies voor afwisseling

Wat is een Multi-Strain probioticum?

Een Multi-Strain probioticum is een probioticum voedingssupplement dat een breed scala aan bacteriële stammen levert. Het doel van een Multi-Strain probioticum is het bieden van diversiteit aan gunstige micro-organismen. Dit kan, in aanvulling op een gezond dieet, de darmflora in evenwicht brengen en houden. De verschillende stammen behoren tot verschillende soorten en geslachten, voorbeelden zijn Bifidobacterium en Lactobacillus. Deze bacteriële stammen hebben ieder hun eigen unieke eigenschappen en voordelen en kunnen ook synergetisch samenwerken en hierdoor complementaire effecten hebben.

Het voordeel van diversiteit

Bij een probioticum geldt over het algemeen dat hoe meer diverse stammen het supplement bevat, hoe beter de synergetische werking is. De eigen unieke eigenschappen en functies van de verschillende stammen, dragen gezamenlijk bij aan een breder scala aan gezondheidsvoordelen. Dit maakt een Multi-Strain probioticum mogelijk effectiever dan een product met één stam. Daarbij is het wel belangrijk om ook op zoek te gaan naar kwaliteit.
Let daarbij op het aantal stammen en het soort stammen en op de dosering in het product. Verschillende stammen die uitstekend samen kunnen werken in een blend ter bevordering van een evenwichtige darmflora zijn:

Bifidobacterium bifidum, Bifidobacterium longum, Bifidobacterium lactis Bifidobacterium breve, Lactobacillus rhamnosus, Lactobacillus casei, Lactobacillus plantarum ,Lactobacillus paracasei, Lactobacillus acidophilus, Lactobacillus salivarius, Bacillus Coagulans L-Glutamine, Streptococcus thermophilus,Lactobacillus reuteri en Lactococ. L. subsp. Lactis.

De verschillende stammen werken samen ter bevordering van de diversiteit van het darm microbioom. Alhoewel elke stam zijn eigen unieke voordelen heeft, biedt een blend synergetische werking en daarmee een nog uitgebreidere ondersteuning van een gezonde darmflora. Een divers en gezond microbioom is van belang voor een goed werkend immuunsysteem, zorgt voor ondersteuning van de spijsvertering en speelt een belangrijke rol voor je mentale gezondheid.

Kies voor afwisseling

Een Multi-Strain probioticum biedt indrukwekkende voordelen, maar ook probiotica met slechts één stam zijn belangrijk voor een goede gezondheid. Lactobacillus Rhamnosus GG ATC53103, is ’s werelds best onderzochte probioticum en is geïsoleerd van de gezonde menselijke darmflora en daarom als probioticum het meest geschikt voor je darmen. Het periodiek afwisselen van een Multi-Strain probioticum met een probioticum voorzien van enkel de Lactobacillus Rhamnosus GG ATC53103 stam, kan juist zorgen voor een optimaal probiotisch effect. Hierdoor ondersteunen je optimaal en effectief het darm microbioom een de aanpassingscapaciteit daarvan.

Tot slot

Een Multi-Strain probioticum voorzien van een grote variatie aan bacteriestammen gepatenteerde is uitstekend om de darmflora uitgebreid te ondersteunen. Wissel een Multi-Strain probioticum periodiek af met probiotica voorzien van één stam, zoals Lactobacillus Rhamnosus GG ATC53103. Deze diversiteit draagt gezamenlijk bij aan een gezonde darmflora en daarmee het ondersteunen van een goed immuunsysteem.https://www.perfecthealth.nl/nieuws/het-voordeel-van-een-multi-strain-probioticum/