Drie heerlijke lunch recepten om mee te nemen naar je werk


Lunch recept 1: Salade met gerookte kip en crunchy pecannoten Kcal: 319 Code: S

Ingrediënten

– 1 handje pecannoten
– 1⁄2 zakje veldsla
– 50 g gerookte kip, in blokjes
– 1⁄4 avocado, in plakjes
– 1 el honingmosterddressing

En zo maak je het:

Rooster de pecannoten kort in een droge koekenpan tot ze knapperig zijn. Laat afkoelen op een bord. Meng de sla,gerookte kip en avocado en besprenkel de salade met de dressing. Breek de pecannoten in stukjes en strooi over de salade.

Lunch recept 2: Lunchwrap to go met mango en zwarte bonen Kcal:463 Code: M

Ingrediënten

– Een handje zwarte bonen
– Een halve mango (140 gram)
– Een handje kikkererwten
– 1 tortilla-wrap
– 6 cherrytomaatjes
– 35 gram geitenkaas

En zo maak je het:

Laat de zwarte bonen en kikkererwten goed uitlekken en snijd ondertussen de mango en cherrytomaatjes in stukjes.Verdeel de mango, geitenkaas, kikkererwten, tomaatjes en bonen over de wrap. Rol het geheel op en je wrap to go is klaar.

Lunch recept 3: Frittata met courgette Kcal: 395 Code: M

Ingrediënten voor 1 frittata

– En halve aardappel
– ¼ courgette
– ¼ ui
– 1 theelepel olijfolie
– Italiaanse kruiden
– 1 klein teentje knoflook
– 1,5 ei
– 30 gram geraspte kaas

En zo maak je het:

Snijd de geschilde aardappelen in blokjes, snijd de courgette in plakjes en snipper de ui. Bak de aardappelblokjes in 10 minuten goudbruin, bestrooi ze met peper en zout en doe ze in een bakje. Bak vervolgens de ui, courgette, knoflook en Italiaanse kruiden 5 minuten. Voeg het groentemengsel met de eieren en de kaas toe aan de aardappelblokjes en hussel het geheel door elkaar. Vehit olie in de pan en giet het omeletmengsel erin. Doe de deksel erop en laat vervolgens 10 min op lage temperatuur bijna stollen. Keer om en bak de frittata nog 3 min, zodat hij van binnen zacht blijft.

Wat neem jij het liefste mee naar het werk?


 Meer recepten? Bekijk deze boekentip: Van XL naar S

E-book: Afvallen zonder dieet

Download ons nieuwe gratis e-book over afvallen zonder dieet. Met tips en recepten, geheel volgens onze methode.  Eet niet meer al het lekkers, maar alleen het allerlekkerst. Pak weer regie op je eten. In dit boek ontdek je hóe je dat doet. 

Vanaf mijn vijftiende was ik volslank en altijd bezig met afvallen (of aankomen). Ik heb alles geprobeerd: noem een dieet en ik ken het. De ene keer was ik succesvoller dan de andere, maar nooit had ik blijvend resultaat. Ik dacht dat ik pech had; ik kwam van de wind al aan, en slanke mensen geluk.
Tot m’n 33-ste ben ik zo doorgegaan. Toen kwam ik erachter dat pech en geluk niet zoveel met mijn gewicht te maken heeft. Ik kopieerde het eetgedrag van slanke mensen en werd zelf slank. Zonder dieet, met chocola en wijn! En dat niet alleen: ik bleef slank en dat ben ik nog altijd.

Ik heb me verder gespecialiseerd in de psychologie achter eten en in coaching op (eet)gedrag. In de afgelopen jaren heb ik 8 boeken geschreven (300.000 verkocht) over afvallen zonder dieet, oftewel: afvallen door gedragsverandering.

In 2017 ben ik Skinnyminds begonnen. We hebben de kennis uit mijn boeken vertaalt in een training gedragsverandering. Gecombineerd met online groepen en een persoonlijk coachtraject, is dat het Skinnyminds coachplan. Vanaf 2019 leiden we coaches op in onze eigen coachopleiding, geaccrediteerd op HBO-niveau. In 2020 zijn we gestart met de Skinnyminds community.

Mijn dagelijkse ervaringen deel ik hier onder Mieke’s ervaringen





https://miekekosters.nl/lunch-recepten-werk/