De gezondheidsvoordelen van zwarte peper


Zwarte peper is ’s werelds meest bekende en gebruikte specerij dat ook in jouw keukenkastje niet mag ontbreken. Naast rol als smaakmaker, biedt zwarte peper ook diverse gezondheidsvoordelen waardoor het kruid zowel een waardevolle toevoeging is aan gerechten én voedingssupplementen.

Onderwerpen in dit artikel:

  • Wat is zwarte peper?
  • De gezondheidsvoordelen van zwarte peper
  • Waarom Bioperine® de beste keuze is

 

Wat is zwarte peper?

Zwarte peper is een specerij dat wordt gemaakt van de gedroogde bessen van de peperplant de Piper nigrum die zijn oorsprong kent in Zuid-India. De bessen van de plant worden geplukt wanneer ze groen en onrijp zijn. Vervolgens drogen ze in de zon tot ze zwart zijn geworden en zijn ze klaar om te gebruiken. De peperkorrels worden gemalen tot peperpoeder of de korrels worden aangeboden in een kleine molen waarmee je ze zelf kunt malen. Zwarte peper heeft een licht pittige smaak en is een geweldige smaakmaker voor uiteenlopende gerechten.

De gezondheidsvoordelen van zwarte peper

Zwarte peper wordt naast smaakmaker al duizenden jaren toegepast in de Ayurvedische geneeskunde vanwege de krachtige stoffen in het kruid die diverse gezondheidsvoordelen bieden.

Het belangrijkste bioactieve bestanddeel van zwarte peper is piperine. Deze stof vertoont antioxidatieve eigenschappen waardoor het kan helpen bij het bestrijden van vrije radicalen in het lichaam. Vrije radicalen zijn onstabiele moleculen die zorgen voor oxidatieve stress in het lichaam en gezonde weefsels en cellen schade toe kunnen brengen. Zwarte peper kan bijdragen aan het neutraliseren van deze oxidatieve stress en daarmee ook het risico op gezondheidsproblemen als gevolg daarvan ook verminderen.

Een ander opmerkelijke en belangrijke eigenschap van piperine in zwarte peper is dat de stof de biologische beschikbaarheid van verschillende voedingstoffen vergroot. Zwarte peper kan daarmee de opname van essentiële voedingstoffen zoals vitamine A, C, B6, E en mineralen zoals calcium, selenium en ijzer en plantenstoffen zoals kurkuma vergroten. Kwalitatief goede voedingssupplementen merken voegen daarom vaak een zwarte peper extract toe aan de formule, omdat de opneembaarheid significant te vergroten.

Waarom Bioperine® de beste keuze is

Er zijn verschillende vormen van zwarte peper. Wanneer je zwarte peper wilt gebruiken vanwege de gezondheidsvoordelen, dan is Bioperine de beste keuze.  Bioperine is een gepatenteerd extract van zwarte peper. Dit extract bevat een dankzij een zorgvuldige extractiemethode, een gestandaardiseerd gehalte aan piperine van de hoogste kwaliteit. Dit zorgt ervoor dat je een betrouwbare en effectieve dosis van het actieve bestanddeel van zwarte peper binnenkrijgt voor maximale gezondheidsvoordelen.

Tot slot

Zwarte peper is bij velen enkel bekend als veelgebruikte smaakmaker in de keuken, maar kan als specerij ook bijdragen aan een goed gezondheid. Het actieve bestanddeel piperine biedt diverse gezondheidsvoordelen. Om hier maximaal van te kunnen profiteren wordt zwarte peperextract in de vorm van Bioperine aangeraden. Bioperine zorgt voor verhoogde beschikbaarheid van vitaminen, mineralen en voedingstoffen.
Diverse formules van Perfect Health zijn voorzien van Bioperine om de opname en werking van verschillende voedingstoffen te optimaliseren.https://www.perfecthealth.nl/de-gezondheidsvoordelen-van-zwarte-peper/