Carmen (- 20 kilo) kan weer ontspannen met eten omgaan


Ik was het zat om te zwaar te zijn. Nu was ik dat wel veel vaker geweest in het verleden, maar dit keer was ik het écht zat. Wat nu precies de trigger is geweest, weet ik nog steeds niet, maar het was genoeg. Ik wist wél dat ik het in ieder geval niet in mijn eentje voor elkaar zou krijgen.

Gelukkig kwam toen al gauw een aanbieding van Skinnyminds voorbij. Deze aanbieding kwam echt als een zegen op mijn pad. Ik heb de kans om met een coach te bekijken wat ik nodig zou hebben dan ook met beide handen aangegrepen. Op een gegeven moment zei die coach tegen mij: ‘je staat op een tweesprong; je kan links, maar je kan ook rechtsaf’. Toen dacht ik: wat nu tweesprong? Ik hak de knoop door en ja, ik ga het weer doen! Ik voelde me al zo lang niet meer lekker in mijn vel, het voelde als een urgentie. Ik moest iets doen en toen ben ik met het coachplan gestart!

Ik werd van de lucht dik, toch?

Je krijgt verschillende oefeningen die je moet uitvoeren. Wat ook erg nuttig was, waren mijn lotgenoten, de andere vrouwen uit mijn coachplan. Zij waren een steun in de rug, niet alleen door hun woorden en daden, maar ook door te weten dat je niet de enige bent met het probleem.

Daarnaast geeft Mieke zelf veel voorbeelden van haar eigen ervaringen. Oeh, herkenbaar dacht ik dan! Want ook ik dacht altijd dat ik nou gewoon eenmaal dik was. Dat het in de familie zat. En dat ik zo’n persoon was die van de lucht dik werd. Maar ik weet nu gelukkig beter, want wat at ik eigenlijk vaak dingen die geen 8, 9 of 10 waard waren. Dan at ik het omdat het voor mij stond of in de la lag, terwijl ik het niet eens lekker vond. Waarom deed ik dat eigenlijk? Toen ik daarachter kwam, en vooral toen ik erachter kwam hoe ik dit gedrag kon stoppen, voelde dat echt als een verademing.

Sinterklaas en kerst

Ik ben begonnen met het tellen van kcal en ben mijn eten in gaan plannen. Ik hield echt van magnums. En die at ik dan ook best vaak. En daarom plan ik nu ook nog regelmatig een magnum in. Maar ik hou het bij één en ik neem in plaats van een grote een kleine. En het fijne is, is dat ik het nu eet zonder schuldgevoel.

En wat dacht je van de decembermaand? In mijn coachgroep hoorde ik iedereen al zeggen ‘oh nee, vreselijk al die chocoladeletters’. Sommigen hadden de letters zo snel mogelijk weggegeven, zodat ze zelf niet in de verleiding kwamen. Maar het mooie van Skinnyminds is, is dat je ook die chocoladeletters gewoon mag eten. Ik had tijdens sinterklaas een hele la vol met chocoladeletters en repen. Ik nam gewoon een klein stukje en dat ging goed.

Ook de kerst ben ik goed doorgekomen. Ik kwam 4 ons aan, maar dat was er al snel weer af. Voorheen was ik in paniek geraakt. Nu pak ik de draad weer snel op. Ik kan wel zeggen dat ik nu een soort relaxtheid heb gekregen ten opzichte van eten.

Controle loslaten

Het is niet mijn doel om maatje 36 te krijgen. Dat past niet bij mij. Ik voel mezelf prettig bij 80 kilo dus dat is mijn streefgewicht. Maar nog veel belangrijker vind ik hoe ik mij voel. Dus als ik met 82 kilo lekker in mijn vel zit, is dat ook prima. Het gewicht op zich is niet meer het doel. Ik wil niet meer gefixeerd op de weegschaal gaan staan. Dat was aan het begin best wel even moeilijk. Het weegmoment gaf mij altijd controle. Maar een opdracht van het coachplan was om iets te doen wat je eng vindt.

En zo besloot ik om mij niet meer dagelijks te wegen, maar slechts één keer in de week. Nou ik kan je eerlijk zeggen, de eerste paar keren dat ik dit deed stond het zweet me op de rug. Goh, wat was dat spannend. Maar het ging eigenlijk best goed en omdat het zo goed ging, kreeg ik ook steeds meer vertrouwen in mezelf. Op deze manier heb ik ook het aantal kcal tellen leren los te laten.

Inmiddels heb ik het coachplan afgerond, maar ik ben nog niet klaar met mijn EIGEN plan. Ik ga door met het lifestyle plan (het vervolg op het coachplan). Ik zie dit als een soort houvast waarin ik nog meer op mijzelf in ga. Zo kan ik af en toe nog een handje vasthouden!

 

Interesse in ons 6-maanden coachplan? Klik hier voor meer informatie.

https://miekekosters.nl/carmen-20-kilo-afvallen/