Gemengde groentecurry met pompoen

[ad_1]

Deze groentecurry is een heerlijk dinerrecept voor in de herfst en winter. Het hoofdingrediënt is pompoen. Een heerlijk product om te eten in de koude seizoenen. Wanneer je het Cure4Life programma volgt is dit recept geschikt vanaf fase 4. Alvast heel veel kookplezier gewenst!

Wist je dat de pitten van een pompoen erg gezond zijn? Je kunt ze roosteren en vervolgens toevoegen aan een salade als je dat lekker vindt.

Ingrediënten

  • Groene hokkaido (pompoen) in blokjes
  • Wortel
  • Plantaardige olie
  • Komijnzaad
  • Kardemonpeulen gespleten
  • Mosterdzaad
  • Ui
  • Gemalen koriander
  • Gemalen kurkuma
  • Laurierblaadje
  • Chilipeper
  • Verse gemberwortel
  • Knoflook
  • Kastanjechampignons
  • Gezeefde tomaten
  • Groenteboullion
  • Diepvriesdoperwten
  • Diepvriesspinazie
  • Zout

Bereiding

  1. Stoom de stukjes pompoen en wortel tot ze beetgaar zijn.
  2. Verhit olie in een grote pan en voeg hier de komijnzaad, de kardemonpeulen en het mosterdzaad aan toe.
  3. Wanneer ze donkerder van kleur worden en sissen kun je de ui toevoegen, bak deze met de deksel schuin op de pan in 7 minuten goudbruin.
  4. Voeg de specerijen, gember, knoflook en champignons toe en bak ze twee min.
  5. Schenk vervolgens de gezeefde tomaten en de bouillon erbij en laat het mengsel met de deksel schuin op de pan op middelhoog vuur 10-15 min staan. De groenten moeten dan beetgaar zijn.
  6. Voeg de doperwten en de spinazie nog toe en kook het gerecht nog 2-3 min.
  7. Breng de curry op smaak met zout en dan is de groentecurry klaar. 

Eet smakelijk!



[ad_2]

https://www.cure4life.eu/kabeljauw-met-mozzarella/