Auberginerolletjes met mozzarella en basilicum

[ad_1]

Aubergine is een goed voorbeeld van seizoensgroente die perfect past bij de herfst. Volg je het Cure4Life programma? Dan is dit recept in combinatie met een heerlijke salade, vanaf fase 3 geschikt als lunch! Ben je op een gezond gewicht en wil je een keer een gezond hapje maken voor op een feestje? Dat zijn de auberginerolletjes een echte aanrader!

Ingrediënten

  • Aubergine
  • Tomaat
  • Mozzarella
  • Basilicumblaadje
  • Olijfolie
  • Balsamicoazijn
  • Peper en zout

Bereiding

  1. Snij de aubergine overlangs in dunne plakken en gooi de twee buitenste stukjes weg.
  2. Bestrooi de plakken met zout en laat het 20 minuten staan. Op deze manier onttrekt zich het vocht uit de aubergine.
  3. Spoel de aubergine vervolgens af met water en dep ze droog met keukenpapier.
  4. Verwarm de gril op middelhoog tot hoog en bekleed het rooster met folie.
  5. Bestrijk de plakken aubergine met olie en leg ze op de gril. Gril de plakken 8-10 minuten of tot ze zacht zijn. Keer éénmaal en bestrijk indien nodig met olie.
  6. Neem vervolgens de plakken uit de gril en leg er een plakje mozzarella en tomaat op.
  7. Leg er vervolgens een basilicumblaadje op en breng op smaak met peper en zout.
  8. Vouw de aubergine dicht en gril de rolletjes nog 3 minuten met de naad naar beneden. De mozzarella moet dan gesmolten zijn.
  9. Sprenkel als laatste nog wat balsamicoazijn erover.

De auberginerolletjes zijn erg lekker in combinatie met een gemengde salade. Op die manier heb je een heerlijke lunch!

Eet smakelijk!



[ad_2]

https://www.cure4life.eu/auberginerolletjes-met-mozzarella-en-basilicum/