3 tips voor een gezonde vakantie – Cure4Life


De vakantie staat voor de deur. Waar ga jij dit jaar heen? Naar een zonnig oord, de natuur in of ga je genieten van verschillende uitstapjes in Nederland? Mooie plannen in ieder geval. Sommigen zien de vakantie echter als een grote drempel, omdat zij willen afvallen of op hun gewicht willen letten. Geen nood! Cure4Life geeft je 3 tips voor een gezonde vakantie.

Tip 1: maak gebruik van het seizoen

Het zomerse seizoen heeft een hoop voordelen. Zwemmen in de warme zee, deelnemen aan georganiseerde dagtochten of met z’n allen er op uit in de buitenlucht. Of op vakantie genieten van het heerlijke lokale eten, zoals de verse groenten, fruit en vis. Verse groenten en fruit van het seizoen zijn ook een stuk goedkoper. Maak hier dus gebruik van. Nuttig veel verse groenten en fruit tijdens je drie hoofdmaaltijden! Deze producten geven je een goed verzadigingsgevoel. Hierdoor krijg je ook geen snelle trek en kun je de vakantielekkernijen weerstaan.

Tip 2: blijf voldoende water drinken

Ga je naar een zonnig oord, dan is het vaak geen probleem om voldoende te drinken. Je hebt snel dorst. Koolzuurhoudende dranken lessen echter je dorst slecht en al het frisdrank dat je op vakantie normaal naar binnen goot, is ook weg te denken. Proef je het namelijk wel als je het zo snel naar binnen giet? Om de smaak hoef je het dan niet te drinken. En van die suikerpieken werd je vaak alleen maar duffer van. Neem liever een heerlijk glas gekoeld water met een schijfje citroen, limoen of sinaasappel. Gezond, lekker fris en het heeft ook nog een smaakje. Het mooie van veel water drinken is ook dat je de eventueel opkomende trek kan weerstaan.

Tip 3: ga slim uit eten

Ga je uit eten? Vraag dan of de dressing apart geserveerd wordt. Zo kun je zelf bepalen hoeveel je van de dressing nuttigt in plaats van dat je hele bord overgoten wordt met een dressing. Of het bekende broodplankje dat je standaard bij een restaurant krijgt. Hoe ga je daar mee om? Een tip: neem crackers mee. In plaats van een broodje besmeer je een cracker met een dun laagje tapenade. Of laat de tapenade gewoon achterwege. Vaak is dan je honger al even gestild, zodat je niet gaat ‘snaaien’ voordat je hoofdgerecht geserveerd wordt. Geniet van elke hap, zo ben je meer bewust van wat je eet en doe je ook langer over je maaltijd. En nog een laatste tip: maak na het diner nog een heerlijke avondwandeling. Zo verbrand je al weer een deel van je eten. Geniet en blijf slim nadenken!

https://www.cure4life.eu/3-tips-voor-een-gezonde-vakantie/