Wist je dat iedere seizoenswisseling gepaard gaat met een paar kleine aanpassingen in je leefstijl?  Happier Life winter seizoen tips:


Happier Life winter seizoen tips:

  • Eet vaker warm! Ja, dat doe je natuurlijk al in de avond. Maar wat dacht je van een warme soep als lunch, havermoutpap als ontbijt, of toch die warme chocolademelk………:-). De warmte van het eten werkt als een kacheltje voor je lichaam. PLUS BONUS: dit heeft een stimulerend effect op je stofwisseling en voorkomt energie dips.

 

  • Eet vaker warm (deel 2)  Dit kan ook door verwarmende kruiden te gebruiken door het eten, om hetzelfde effect te creëren. Ik zet ze op rijtje: kaneel, steranijs, kerrie, kurkuma, cayennepeper, kruidnagel, gember, chilipeper, venkel en bijvoorbeeld nootmuskaat.

 

  • Eet andere groente. De tijd van sla is nu wel geweest. Het mag wel wat steviger zijn. Denk aan knolsoorten, zoete aardappel, venkel, pastinaak, of spruitjes met appelsmoes?!

 

  • Beweeg en ga sporten! NU is juist het beste moment. Niet op de bank ploffen, maar even lekker sporten en daarna op de bank ploffen. Bekijk hier een online HIIT workout. Het geeft je weer energie!

 

  • Ga naar de sauna. Reageert je lichaam sterk op temperatuur verschillen? Dat kan. Dus zorg dat je regelmatig in warme ruimtes bent. Maar ook de sauna, of een keertje onder de zonnebank is heerlijk.

 

  • Een andere look? Slippers, rokjes, topjes bewaren we voor volgende jaar. Koop een lekkere warme trui, kies een nieuw kapsel, of een leuk make-upje. Kleine veranderingen kunnen echt al een groot verschil maken. Geef jezelf een mini make-over.

 

  • Een stevige wandeling! Door de bladeren rennen, paddenstoelen spotten, of: vooruit gewoon wandelen kan ook. Geniet van de veranderingen in de natuur.

 

  • Plan een trip. Een stedentrip, korte vakantie, of weekendje weg met je partner. Wanneer je je ergens op verheugt en naar uitkijkt krijg je het vanzelf warm.

 

  • Vitamine D. Wel of geen supplementen gebruiken? Deze vraag krijg ik vaak. Vitamine D gebruik ik standaard vanaf oktober. Om ziektes en kwaaltjes te voorkomen. Vitamine D zorgt voor een betere opname van vitamines, mineralen en hierdoor een goede gezondheid.

 

  • De laatste: Kaarsjes aan, dekentje op de bank en je favoriete serie kijken. Niks doen is ook oké.

 

Ik hoop dat je wat aan deze tips hebt en dat je ze natuurlijk gaat gebruiken. Meer tips kun je vinden in de het Happier Life ebook

Happier life online programma

Liefs Bianca

https://www.happierlife.nl/4183-2/