Vital Proteins Collageen Peptiden ervaringen & review


Het is zeldzaam om een voedingssupplement te vinden waarvan de beweringen worden ondersteund door onderzoek, maar als het gaat om de gezondheid en het uiterlijk van de huid, suggereert een groeiend bewijs dat collageenpeptiden een welkome aanvulling zijn op je dagelijkse portie.

Collageen is een eiwit dat voorkomt in de bindweefsels in je lichaam, zoals huid, gewrichten en zelfs botten. Collageensupplementen worden al lang op de markt gebracht als heilzaam voor de gezondheid van de huid, en ze kunnen ook andere voordelen bieden, zoals het verbeteren van de gezondheid van nagels, haar, gewrichten, spieren en botten.

Vital Proteins Collageen Peptiden

Vital Proteins Collageen Peptiden zijn één van de bekendste collageen poeders die verkrijgbaar zijn en een keuze voor veel mensen die op zoek zijn naar een goed afgerond supplement om hun gezondheid te ondersteunen.

Vital Proteins Collageen Peptiden zijn ook niet gearomatiseerd, gemaakt met één simpel ingrediënt en ontworpen om goed te mengen in warme of koude dranken – waardoor het makkelijk en gemakkelijk is om je dagelijkse dosis collageen binnen te krijgen.

In deze review leer je alles over Vital Proteins Collageen Peptiden en de voordelen van collageen voordat je tot aankoop overgaat.

Disclaimer: deze inhoud is informatief bedoeld, en kan zeker niet worden opgevat als medisch advies.

vital proteins collageen peptides

Wat is Vital Proteins precies?

Ik heb inmiddels vele poeders gezien, maar Vital Proteins Collageen Peptides is in mijn optiek een product dat uitblinkt door zijn eenvoud en verscheidenheid. Met minimale ingrediënten weet het de kwaliteit hoog te houden.

De opties zijn er mét en zonder smaak, evenals de capsule en poeder toedieningsvorm, maken Vital Proteins een heel toegankelijk collageen supplement.

Sommige gebruikers geven aan dat het product niet altijd goed mengt, wat de gebruikservaring kan beïnvloeden. Daarnaast is het bewijs voor de voordelen voor haar en nagels nog enigszins beperkt, wat in mijn ogen potentieel de effectiviteit van het product in deze gebieden nog wat in twijfel trekt.

In antwoord op de vraag of Vital Proteins Collageen Peptiden ‘werken’, hangt dit af van de specifieke behoeften en verwachtingen van jou als gebruiker. Bij een dagelijkse inname van 15 tot 25 gram, met een standaard portie van 20 gram, kun je mogelijk na enkele maanden verbeteringen waarnemen.

Maar, zoals bij alles in het leven, blijven geduld en realistische verwachtingen essentieel.

VitalProteins CollageenPeptiden review

Vital Proteins Collageen Peptiden review

Voordat ik mijn Vital Proteins review begin, eerst lesje collageen.

Collageen is een eiwit in het lichaam dat een flexibele, ondersteunende matrix vormt. Het geeft structuur aan de huid, nagels, gewrichten en bindweefsels en helpt je buigen en strekken. Het zit ook in spieren en botten.

Vital Proteins Collageen Peptiden zijn gemaakt met korte ketens (of peptiden) van collageeneiwitten, afkomstig van runderhuid. Je ziet het ook wel gehydrolyseerd collageen genoemd worden, wat simpelweg betekent dat de aminozuren van het collageen zijn afgebroken tot een verteerbare vorm.

Het idee achter collageen poeders is dat ze je lichaam de materialen kunnen geven die het nodig heeft om een gezonde collageensynthese te ondersteunen, wat de gezondheid van je haar, huid, nagels, botten en gewrichten kan verbeteren.

Er is enig onderzoek dat dit ondersteunt, maar er zijn meer wetenschappelijke reviews nodig voor écht sluitend bewijs. Uit één review bleek dat 15 gram met vitamine C verrijkt collageen (zoals Vital Proteins Original Collagen Peptides) kan helpen om de collageensynthese van het lichaam te verbeteren als het één uur voor het sporten wordt gebruikt.

Collageen geeft structuur aan de huid.

Ingrediënten

Vital Proteins heeft op het moment dat ik deze review schrijf twee verschillende versies van hun collageenpeptiden. Vital Proteins Original Collagen Peptides (met een afbeelding van gras op het etiket) bevat slechts drie ingrediënten:

 • Collageen peptiden van runderhuid
 • Hyaluronzuur (natriumhyaluronaat)
 • Vitamine C (ascorbinezuur)

Vital Proteins Collagen Peptides (met een afbeelding van een koe op het etiket) bevat slechts één ingrediënt: collageenpeptiden van runderhuid.

Al het rundercollageen is afkomstig van grasgevoerde en op grasland gehouden runderen en bevat 20 gram collageenpeptiden per portie.

Daarnaast is het product Kosher gecertificeerd, gemaakt zonder zuivel en gluten, en keto- en paleo-vriendelijk. Ik merk wel op dat het niet geschikt is voor diëten die strikt plantaardig zijn, omdat het collageen afkomstig is van koeien.

Vital Proteins Collagen Peptides is ook verkrijgbaar in een stickverpakking, handig voor onderweg. Elke stickverpakking bevat 10 gram collageenpeptiden per portie.

vital proteins collageen

Hoewel ik die niet heb getest voor deze review, kun je dit supplement ook in capsulevorm kopen. Deze capsules bevatten zes gram collageen per dag uit runderhuidcollageenpeptiden en een capsule op gelatinebasis.

Er zijn ook enkele kleine verschillen in ingrediënten als je kiest voor collageenpoeder met een smaakje in plaats van de originele niet-gearomatiseerde versie.

Dit zijn de ingrediënten voor de gearomatiseerde Collageenpeptiden van Vital Proteins:

 • Citroen: Collageen peptiden (van rund), citroenzuur, natuurlijke aroma’s, zeezout, stevia zoetstof
 • Chocolade: Collageen peptiden (van rund), gealkaliseerde cacao, natuurlijke aroma’s, zeezout, stevia blad Reb M
 • Vanille: Collageen peptiden (van rund), natuurlijke aroma’s, glutenvrije volkoren haver, zeezout, stevia blad Reb M

De gearomatiseerde versies, stickverpakkingen en de capsuleversie bevatten geen toegevoegd hyaluronzuur of vitamine C.

Hoewel het Vital Proteins Collagen Peptides poeder vooral bekend is in Amerika, kun je het gewoon in Nederland kopen in de webshop van Vitamines.com.

Gebruik

Collageen peptiden kunnen op elk moment van de dag worden ingenomen. Vital Proteins raadt aan om dagelijks 20 gram te nemen, wat gelijk staat aan een portie van twee maatscheppen of vier eetlepels om resultaten te zien.

Je kunt het mengen in warme of koude vloeistoffen, maar het lost beter op als je het in warme dranken roert en in koude dranken schudt, aldus de website van Vital Proteins. Veel mensen voegen het toe aan smoothies, eiwitshakes of hun ochtendkoffie.

Waar is collageen goed voor?

Volgens Vital Proteins kan hun collageen supplement gezond haar, huid, nagels, botten en gewrichten ondersteunen. Daarnaast kunnen het toegevoegde hyaluronzuur en Vitamine C in de Originele versie helpen het algehele welzijn te ondersteunen.

Er is ook veel onderzoek gedaan naar de effecten van collageensupplementen op het lichaam. Toch zijn er nog gebieden waar meer onderzoek nodig is, zoals collageensupplementen voor haar, nagels en botsterkte.

Het is belangrijk te onthouden dat je collageen supplementen waarschijnlijk een aantal maanden consequent moet innemen om er de voordelen van te zien.

Laten we de verschillende potentiële voordelen van Vital Proteins Collageen Peptiden nader bekijken.

vital proteins collageen huid haar nagels

Haar

Hoewel veel mensen collageen gebruiken voor hun haar, zijn er nog weinig wetenschappelijke reviews naar de effecten van collageensupplementen op de gezondheid van het haar. In één kleine studie met 44 vrouwen vonden onderzoekers een significante toename in haardikte na dagelijkse collageensupplementen gedurende 16 weken.

Huid

Veel mensen zijn geïnteresseerd in collageensupplementen vanwege de potentiële voordelen voor de gezondheid van de huid. In een overzicht van 19 reviews naar collageensupplementen en de gezondheid van de huid ontdekten onderzoekers dat het nemen van een collageensupplement gedurende 90 dagen rimpels kon helpen verminderen, de hydratatie kon verbeteren en de elasticiteit van de huid kon verbeteren.

Nagels

Er is niet veel onderzoek gedaan naar collageensupplementen voor nagels, hoewel gezondere nagels een van de veelgemaakte claims is van collageenmerken. In dit kleine onderzoek met 25 vrouwen meldden de deelnemers een snellere nagelgroei en minder nagelbreuk nadat ze 24 weken lang dagelijks collageen hadden ingenomen.

Botten

Collageensupplementen kunnen ook nuttig zijn voor de botsterkte, omdat collageen een belangrijk bestanddeel van je botten is. In één onderzoek ontdekten onderzoekers dat 12 maanden dagelijkse collageensupplementen de botmineraaldichtheid aanzienlijk verbeterden bij oudere vrouwen met osteoporose.

Er waren ook aanwijzingen dat collageensupplementen hun lichamen hielpen efficiënter te worden in het omzetten van botten, of het maken van gezonde nieuwe botcellen om afstervende cellen te vervangen.

vital proteins review

Gewrichten

In één overzicht van onderzoeken ontdekten onderzoekers dat runder collageen zou kunnen helpen bij het verminderen van stijfheid van gewrichten, maar niet van pijn, bij mensen met artrose – een aandoening die wordt veroorzaakt door slijtage van de gewrichten.

Andere onderzoeken hebben echter aangetoond dat suppletie met collageenpeptiden ook kan helpen bij het verminderen van gewrichtspijn.

Spieren

Er zijn ook aanwijzingen dat collageensupplementen de lichaamssamenstelling en kracht kunnen verbeteren door de spiermassa te vergroten, vooral in combinatie met weerstandsoefeningen, zoals gewichtheffen of lichaamsgewichttraining. Het kan mogelijk ook helpen om sneller te herstellen na het sporten.

Andere voordelen van Vital Proteins

Het toegevoegde hyaluronzuur en vitamine C in Vital Proteins Original Collagen Peptides zou nog wat extra voordelen kunnen bieden.

Er is niet veel onderzoek beschikbaar over orale hyaluronzuursupplementen, maar er zijn aanwijzingen dat het je lichaam kan helpen zelf meer hyaluronzuur aan te maken, wat nuttig kan zijn bij aandoeningen zoals droge ogen.

Daarnaast is vitamine C een essentiële voedingsstof die verschillende rollen speelt in de gezondheid. Het is nodig voor de collageensynthese, maar speelt ook een belangrijke rol bij de gezondheid van het immuunsysteem en de ondersteuning van een gezonde celfunctie.

vital proteins peptides ervaringen

Vital Collagen Peptides ervaringen van anderen

Vital Proteins Collagen Peptides is een van de populairste en best beoordeelde collageen supplementen op de markt.

Ervaringen van mensen zijn overwegend positief, waarbij veel ervaringsdeskundigen zeggen dat ze duidelijke verbeteringen in hun haar, een jeugdiger uitziende huid en sneller groeiende nagels hebben opgemerkt bij consistent langdurig gebruik.

Sommige recensenten zeggen echter dat zelfs de niet-gearomatiseerde versie een waarneembare smaak en geur heeft, en dat het collageen gemakkelijk klontert in zowel warme als koude dranken in plaats van soepel te mengen. Hoewel veel recensenten de citroensmaak lekker vinden, zeggen sommigen dat, door de stevia, vanille en chocolade overweldigend zoet zijn.

Kritische ervaringen

Vital Proteins is onlangs ook gestopt met het toevoegen van schepjes in hun producten om het gebruik van plastic te verminderen, wat negatieve ervaringen heeft opgeleverd van verschillende reviewers omdat het het afmeten van een portie veel minder handig maakt. Op de etiketten staan nu echter instructies hoe je het product kunt afmeten met een eetlepel.

Wat vind ik goed vind en wat minder?

Voordelen

 • Minimale ingrediënten
 • Verkrijgbaar in collageenpoeder met een smaakje, collageenpoeder zonder smaakje, stickverpakking en capsulevorm
 • Biedt door onderzoek gestaafde voordelen voor huid en gewrichten
 • Overwegend positieve beoordelingen

Nadelen

 • Sommige recensenten zeggen dat het niet goed mengt
 • Beperkt onderzoek beschikbaar om claims over haar en nagels te ondersteunen
vital proteins vs herbolist

Werkt Vital Proteins Collageenpeptiden echt?

Volgens verschillende onderzoeken kan collageen supplementatie inderdaad helpen om de gezondheid van huid, haar, nagels, botten en gewrichten te ondersteunen.

Als je je zorgen maakt over een van deze zaken, kan het de moeite waard zijn om een collageensupplement te nemen. Vital Proteins Collagen Peptides is een van de bekendste en best beoordeelde opties.

Dan de vraag hoeveel collageen per dag innemen? Verschillende van de hierboven genoemde onderzoeken toonden voordelen van het nemen van 15 tot 25 gram collageen per dag, en een standaard portie Vital Proteins Collagen Peptides bevat 20 gram collageenpeptiden.

Iets anders waar je rekening mee moet houden is hoe lang het kan duren voordat je effect ziet. Veel onderzoeken hadden een onderzoeksperiode van enkele maanden, met als kortste 90 dagen om een merkbare verbetering te zien van collageensupplementen.

Dus, Vital Proteins Collageen Peptiden kan voor jou werken, zolang je geen enorme, wonderbaarlijke voordelen verwacht en je onthoudt dat resultaten misschien pas na een aantal maanden consistent gebruik komen.

Voor en na foto van 39-jarige Vital Proteins fan

Vaak zegt een foto meer dan 1.000 woorden, de foto rechts is na het gebruik van 8 weken lang Vital Proteins.

collageen voor en na

Veelgestelde vragen

Hoe snel werkt Vital Proteins Collagen Peptiden?

Het is moeilijk om hier een duidelijk antwoord op te geven, maar onderzoek heeft aangetoond dat dagelijks gebruik van collageensupplementen al na 90 dagen, of ongeveer 12 weken, meetbare voordelen oplevert.

Het is belangrijk om consequent te zijn met het dagelijks gebruik van collageen en verwacht niet dat het snel werkt. Het kan maanden duren voordat je effecten merkt.

Kun je Vital Proteins elke dag innemen?

Ja, je kunt Vital Proteins Collageenpeptiden dagelijks innemen. Volgens Vital Proteins kun je elke dag 10 tot 20 gram (een tot twee schepjes of maximaal vier eetlepels) van hun Collageenpeptiden innemen.

Je kunt Vital Proteins dagelijks innemen.

Wie moet Vital Proteins collageen niet nemen?

Collageen is afkomstig van dieren (en het collageen in Vital Proteins Collagen Peptides is specifiek afkomstig van koeien), dus het is niet geschikt voor mensen die een veganistisch of strikt plantaardig dieet volgen.

Daarnaast kunnen sommige hindoes ervoor kiezen om geen rundvlees of producten afkomstig van koeien te eten. In dat geval biedt Vital Proteins een viscollageen afkomstig van vis aan dat wellicht beter past.

Tot slot, als je je zorgen maakt over het supplement, kun je het beste je huisarts om advies vragen voordat je het aan je dagelijkse routine toevoegt.

Conclusie

Collageen peptiden kunnen de gezondheid en het uiterlijk van je haar, huid en nagels verbeteren, en ze kunnen zelfs helpen bij de ondersteuning van je gewrichten, botten en spierherstel.

Als je geïnteresseerd bent in het toevoegen van collageen aan je dagelijkse routine, dan vind ik de Collageenpeptiden van Vital Proteins een goede keuze. Laten we eerlijk zijn: Vital Proteins is een bekend en vertrouwd merk en hun Collageenpeptiden worden hoog gewaardeerd door recensenten.

Toch is het belangrijk om te onthouden dat de voordelen van collageen waarschijnlijk klein zijn en dat het maanden van consequent gebruik kan duren voordat je een merkbaar verschil ziet.

Vital Proteins

Over dit VitalProteins artikel

Dit artikel over Vital Proteins is voor het eerst gepubliceerd op 6 oktober 2023. Vital Protein is een merk dat zich helemaal gespecialiseerd heeft in collageen voedingssupplementen dat je bijvoorbeeld kan toevoegen aan je koffie of smoothies. Het merk heeft Jennifer Aniston als ambassadeur, en daarmee ook een vertrouwd collageen poeder merk in het schap van de drogisterij en apotheek. Heb je vragen of je dit voedingssupplement ook tijdens de zwangerschap mag gebruiken? Contact dan support@vitamines.com.

Jennifer Aniston collageen

Verhoog jij zoals Jennifer Aniston jouw energie met een smoothie verrijkt met Vital Proteins Collageen Peptiden en matcha? Voeg bijvoorbeeld bananenchips en strawberry toe voor smaak! Onze webwinkel biedt een korting op dit energie-opwekkende, detox wonder. Rijk aan voedingsstoffen, verbetert het kraakbeen en ligamenten, dankzij de biologische beschikbaarheid van vitaminen en hydrolyzed collagen. Zelfs fans van bijzondere varianten kunnen genieten, dankzij diverse smaken die elastine bevorderen.

Lees verder over: beste collageen poeder consumentenbond

Bronnen

Je las een bericht in de categorie:

 • Vital Proteins Collageen Peptides

https://vitamines.com/vital-proteins-collageen-peptiden/