Venkelsalade met groene peper, sinaasappel en basilicum


Een hete peper, you either hate it or love it. Voor de liefhebbers hebben wij deze venkelsalade met groene peper, sinaasappel en basilicum. Echt een knapperige salade met pit. Pepers geven niet alleen veel smaak, ook zijn ze hartstikke gezond.

Pepers zitten namelijk vol vitamine C, A en B6 en mineralen, zoals magnesium, kalium en ijzer. Ook bevatten pepers bioflavonoïden. Hierdoor werken pepers als antioxidant, houden ze de bloedvaten elastisch en gaan ze verstopping van de aderen tegen. Het stofje capsaïcine in pepers heeft een antibacteriële werking en helpt de luchtwegen open te houden. Hierdoor kan je beter ademhalen en wordt je minder snel verkouden. Wat goed, hè?

Houd jij niet zo van pittig? Laat dan de groene peper weg. Zonder het pepertje is de salade nog steeds erg lekker en gezond.

Volg jij het Cure4Life programma?

Echt goed van jou! Deze venkelsalade met groene peper, sinaasappel en basilicum kan je maken vanaf fase 3 van het programma. Kijk in jouw persoonlijke map naar de hoeveelheden die je mag gebruiken.

Dit recept is:

Ingrediënten

  • Venkel
  • Sinaasappel
  • Groene peper
  • Basilicum

Bereidingswijze

1. Verwijder het groen van de venkelknol en houd apart. Snijd de onderste centimeter van de venkel af en snijd de knol in dunne plakjes.

2. Snijd de groene peper in dunne ringetjes. Verwijder de witte pitjes.

3. Hak de sinaasappel doormidden. Pel van één helft de schil eraf en snijd in plakjes.

4. Leg de venkelplakjes op een bord en beleg met de groene peper, sinaasappel, het groen van de venkelknol en een aantal basilicum blaadjes. Pers de andere helft van de sinaasappel uit over de salade.

Eet smakelijk!

https://www.cure4life.eu/venkelsalade-met-groene-peper-sinaasappel-en-basilicum/