“Toen ik mezelf in de spiegel zag kon ik niet begrijpen dat ik het was” – Cure4Life


We hebben weer een mooi ervaringsverhaal, deze keer van Evelien. Hoewel ze het programma nog niet helemaal heeft afgerond, heeft ze toch al een fantastisch resultaat behaald. Ze is namelijk al 31 kilo afgevallen, echt een top prestatie! Ze neemt ons mee in haar ervaringen tot nu toe.

Hoeveel kilo ben je tot nu toe afgevallen?

31 kilo

Waarom wilde je graag afvallen?

Ik wilde graag afvallen om mij gezonder te voelen. Ook wilde ik graag beter in mijn vel zitten. Door mijn gewicht kon ik bepaalde dingen niet doen die ik wel graag wilde doen. 

Je hebt nu bijna je streefgewicht bereikt. Welke voordelen merk je nu?

Ik zit beter in mijn vel, ik voel mij fitter. Ik kan kleding aan die ik leuk vind. Ik heb vertrouwen in de toekomst. Mijn nieuwe leefstijl die ik in de afgelopen maanden ontwikkeld heb kan ik voor de rest van mijn leven volhouden. Ik kan nu met veel plezier winkelen en alles kopen wat ik graag zou willen. Ook het sporten gaat mij goed af, ik doe het nu voor mijn plezier. Het is voor mij een gewoonte geworden omdat ik structureel op dezelfde tijden sport. Doordat ik steeds af blijf afvallen, kan ik mijn doelen bij het sporten steeds makkelijker behalen.

Waarom heb je voor Cure4Life gekozen?

Ik heb een lange tijd niets gedaan aan mijn gewicht. Ik heb lang gezocht naar een programma wat goed bij mij zou passen. Ik heb veel ervaringsverhalen gelezen en toen dacht ik: ‘dat wil ik ook kunnen bereiken’. Ik wilde geen programma met pillen, shakes, en allerlei onbekende ingewikkelde recepten. Maar gewoon teruggaan naar de basis. Lekker veel uit eigen tuin kunnen eten, en je er bewust van worden wat je eet. Doordat ik al een tijdje voorbereid was op wat het programma precies inhoudt, wist ik al wat ik kon verwachten. De ervaringsverhalen hebben daaraan bijgedragen.

Welk moment in het programma vergeet je nooit meer?

Toen ik ging winkelen en ik mijzelf helemaal zag in de spiegel. Ik zag mijzelf thuis altijd alleen van bovenaf. En toen ik ging winkelen en kleding ging passen zag ik mijzelf helemaal. Ik schrok ervan en kon bijna niet begrijpen dat ik het was. Dit gaf mij een boost om door te gaan. En het besef van ‘het lukt mij om af te vallen en door te zetten’, was ook een fijn moment!

Er zijn ontzettend veel mensen die ook net zoals jij van hun overgewicht af willen. Wat wil je tegen die mensen zeggen?

Je kunt iets veranderen in je overgewicht, maar maak daarbij de juiste keuzes. Zoek iets op wat dicht bij het normale ligt en waarbij je aan de slag gaat met een gezonde basis. Ik heb al veel verhalen gehoord van mensen die het welbekende jojo-effect ervaren doordat ze pillen, shakes of  bijzondere diëten volgen waarbij je snel afvalt maar waarbij het er ook snel weer aan zit. Ga dan voor Cure4Life. Het is een lange weg die je gaat, maar onthoud dat je er voor de rest van je leven profijt van hebt. Cure4Life helpt je om een gezonde basis leefstijl aan te leren. 

Tot slot, welk rapportcijfer geef je Cure4Life?

Een absolute 10.

https://www.cure4life.eu/ervaringsverhaal-evelien/