Sterrenbeelden en Yoga – optimaliseer je practice met meer zelfkennis!


Sterrenbeelden en Yoga. Je vraagt je misschien af: Wat heeft dat met elkaar te maken?

Nou, eigenlijk best veel, ons sterrenbeeld vertelt ons namelijk ontzettend veel over onszelf en door die informatie kunnen we onszelf beter leren kennen.

We kennen hierdoor onze krachten en uitdagingen en dat is ongelofelijk waardevol wanneer je kijkt naar je Yogapractice.

Wanneer je je sterrenbeeld en de karaktertrekken die daarbij horen begrijpt, krijg je ook meer inzicht in de yogastijl die het beste bij jou past!

Dus weet je even niet welke yoga stijl of pose je moet kiezen? Laat je dan eens inspireren door de karaktertrekken van jouw sterrenbeeld.

In dit blog leggen we je graag wat meer uit over:

  • De algemene kenmerken van de sterrenbeelden
  • Hoe je deze kennis koppelt aan je Yoga practice
  • Welke yogaposes passen bij welke sterrenbeelden
  • Hoe een horoscoop wordt bepaald
  • Waar en hoe je met deze Yogapractices aan de slag kunt gaan

Ben je er klaar voor?

sterrenbeelden

Alle sterrenbeelden op een rijtje

Ram

Ben je geboren onder het gesternte Ram, dan treed je de wereld vooral openminded tegemoet met je spontane persoonlijkheid.

Je focus op dát wat de buitenwereld van je nodig heeft. De momenten waarin jij even heerlijk met jezelf kunt zijn, zijn daarom spaarzaam.

Als ware pionier van de astrologische dierenriem ben je ondernemend en beschik je over een gebundelde en geconcentreerde energie. Hiermee weet je iedere keer weer door te pakken.

Deze kwaliteit zorgt ervoor dat je steeds weer een behoefte hebt aan nieuwe uitdagingen en ontwikkelingen. Volg deze impulsen!

Stier

Met je onstuitbare kracht en lange adem kan je bergen verzetten, trouwe Stier. Jouw golden rule is eerst langzaam op gang komen.

Als je investeert in iemand of een project, steek je er nog meer energie in. Opgeven is geen optie en financiële zekerheid is belangrijk voor je. Je hebt rust en stabiliteit nodig en staat met beide benen stevig op de grond.

Het liefst hou je er een eigen volkstuintje op na en ben je te vinden in de natuur. Je bent verbonden met de vruchten van de Aarde en het is belangrijk dat je hier jouw creativiteit uit haalt.

Tweelingen

Geboren onder het gesternte Tweelingen, beschik je over een brede interesse. Dit is een van de sterrenbeelden die nieuwsgierig is van aard. Je hebt ook een groot verlangen om jezelf te ontwikkelen.

Communicatie is je kwaliteit. Je vliegt als een vlinder van bloem naar bloem om jouw stuifmeel te verspreiden. Je moet er dan ook alle moeite voor doen om het rustig te krijgen in je hoofd.

Dit maakt je rusteloos en doet je wel eens verlangen naar een moment van stilte. Je bent ongecompliceerd van nature en vooral naar de buitenwereld gericht. Als fijne gesprekspartner scoor je optima forma.

yoga en sterrenbeeld

Kreeft

Je gevoeligheid voor sferen kan je emoties nog wel eens beïnvloeden zachte Kreeft. Je bekijkt het leven vanuit een gevoelsmatige bril en bent hierdoor snel aangedaan.

Het zijn gezelligheid, knusheid en warmte waarin je jezelf op je gemak voelt. Het liefst houd je jouw wereld wat kleiner en ben je met weinig tevreden, zolang er maar een kaarsje brand.

Jezelf hechten aan je vertrouwde en oude spulletjes zal je bekend voorkomen. Hierdoor heb je een grote behoefte om voor anderen te zorgen. Dit is dan ook je grote kwaliteit, zolang je goed voor jezelf blijft zorgen.

Leeuw

Als koning(in) van het dierenrijk, vorm je niet alleen het middelpunt van ons zonnestelsel, je bent ook het middelpunt Leeuw! Je organisatorische en besturende talenten kan je prima inzetten.

Het is je grote en warme hart, waarmee je gul bent naar anderen. Je zult nooit iets doen waar je niet achter staat. Je leert je omgeving om vanuit jezelf te leven.

Als trots en ijdele persoonlijkheid beschik je over temperament en het element vuur. Het is je speelsheid en humor die aanstekelijk werken op je omgeving.

Geef je creativiteit vrij spel.

sterrenbeeld

Maagd

Als je behoort tot het ijverige sterrenbeeld Maagd, stel je graag orde op zaken. Je bent erg op zuiverheid gesteld en dit geldt niet alleen voor je lichamelijke onderhoud.

Een gezonde leefwijze en voedingsstijl staan niet alleen bovenaan je verlanglijst, je zorgt er ook voor dat je al deze levensnoodzakelijke dingen op orde hebt. Is dit niet het geval, zit je niet lekker in je vel.

Als perfectionist is het belangrijk dat dit alles geen obsessie wordt. Je houdt er van de touwtjes in handen te hebben. Wat losser in je controle worden en ontspannen zijn dingen waar je wellicht moeite mee hebt.

Weegschaal

Je bent een sociale en lieve persoonlijkheid en bent de diplomaat van de dierenriem. Als weegschaalmens hecht je grote waarde aan verbinding met de ander en gaat de ander meestal voor! Je streeft er altijd naar om in verbinding met de ander te komen.

Dit maakt dat er een innerlijke onzekerheid kan ontstaan. ‘Zonder de ander’ is bijna niet mogelijk en de valkuil om je eigen ‘ik’ en identiteit niet te verliezen, zal je herkennen. Je oog voor schoonheid en kleur in het leven maakt je creatief. Kortom, in alles vervul je graag de rol om harmonie te creëren.

Schorpioen

Je bent een persoonlijkheid waar diepte en intensiteit je slogans zijn. Het spreekwoord ‘stille wateren hebben diepe gronden’ past je dan ook als een jasje.

Met het grootste gemak begeef je jezelf in het onderbewuste van de mens en het leven. Hierdoor kan je dát naar het daglicht brengen wat nodig is.

Als detective van de astrologische dierenriem, word je dan ook wel eens blootgesteld aan beproeving en verandering. Het maakt je tot een geboren coach en therapeut.

Je gevoelslagen beleef je diep en intens. Verzachting, harmonie en liefde in je leven zijn daarom als een warm bad, met rozenblaadjes.

sterrenbeeld quote

Boogschutter

Het zijn je vurige temperament en extroverte inborst die je optimistisch in het leven doen staan. Onder andere deze kwaliteiten maken je tot een graag geziene persoonlijkheid voor je omgeving spontane Boogschutter.

Je vrijheid is je lief en graag reis je langs alle werelddelen, hun culturen en spirituele gewoontes om body, mind and soul tot een éénheid te brengen. Hierin staat vooral je geestelijke ontwikkeling centraal.

Rusteloosheid en saaiheid ontstaan snel, als het leven saai voor je dreigt te worden. Richt je pijlen daarom ook naar je innerlijk om de stilte in jezelf te vinden.

Steenbok

Ben je geboren onder het serieuze en ambitieuze sterrenbeeld Steenbok, dan kan je de levenslat behoorlijk hoog leggen. Je streeft perfectie na en ben daarom ook altijd op zoek naar de perfecte vorm.

Hierdoor kan het voorkomen dat je de door de bomen het bos niet meer ziet. Ontspannen is daarom een must voor je. Nieuwe inspiratie en inzichten passeren dan weer je levensrevue en daarbij krijgen eventuele faalangst en onzekerheid minder ruimte.

Je beschikt bijzondere, droge humor en bent een fijne en betrouwbare gesprekspartner. Ken je kracht en verbind je met zachtheid en de ander als je jezelf alleen voelt.

Waterman

Als Waterman vertegenwoordig je de revolutionaire persoonlijkheid van de twaalf sterrenbeelden. Vrijheid, gelijkheid en broederschap zijn je steekwoorden en je kunt dan ook niet anders in het leven staan.

Je begeeft je graag in de sociale kringen van gelijkgestemden om voor hetzelfde doel te gaan. Hierin is het de bedoeling dat je jezelf juist weer onderscheid van de rest.

Jezelf binden, zonder ‘geringd’ te worden past het beste bij je en daarbij ben je altijd weer bezig met de dag van morgen. Je leeft het liefst een dynamisch leven en bent vaak onder hoogspanning.

Ontspannen is daarom een must!

Vissen

Je leeft dichter bij de geestelijke werkelijkheid dan ieder ander teken, zachte Vissen. Als geen ander kan je dan ook je eigen belang opzijzetten voor het collectieve geheel.

Body, mind and soul tot een éénheid brengen is dan ook ontzettend belangrijk voor je. Alleen via dit totaalpakket kan je optimaal functioneren in de buitenwereld. Zeker omdat hypersensitiviteit een belangrijk item in je leven is.

Je grote talent is de inspiratie van fantasie en hierdoor begeef je jezelf regelmatig in dagdromerij. Oosterse stromingen, horen bij je. Wees je ervan bewust dat je een enorme inspiratiebron bent voor andere sterrenbeelden!

Sterrenbeelden en een passende Yogapractice

Nu je meer kennis hebt over je sterrenbeeld, kun je beter bepalen wat voor practice en oefeningen bij jou passen. Meestal betekent dat dat je zoekt naar een tegenovergestelde kwaliteit.

Is jouw sterrenbeeld bijvoorbeeld heel zachtaardig? Zoek dan in de yoga juist wat meer pit op. Hierdoor zorg je voor balans in jouw leven.

We geven hieronder wat voorbeelden.

Ram 

Rammen focussen veel op de buitenwereld, waardoor het in yoga goed is om de focus op ontspanning en naar binnen keren te leggen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan vooroverbuigingen.

Stier 

Stress in nek en schouders is een typisch kenmerk bij stieren. Houdingen gericht op nek en schouders zijn daarom perfect voor dit sterrenbeeld.

Tweelingen 

Voor tweelingen zijn met name ademhalingsoefeningen als nadi shodana en ujjayi geschikt, omdat ze bijdragen aan een gevoel van rust.

Kreeft 

Omdat kreeften graag voor andere zorgen, is het in de yoga belangrijk om juist de aandacht op zichzelf te richten. Hartopeners kunnen hierbij helpen.

Leeuw 

De trotse karakter-eigenschappen van de leeuw, kunnen soms egoïstisch overkomen. Wat meer ‘humble’ yogaposes, zoals kindhouding, kunnen daarom zorgen voor een fijne balans.

Maagd 

Maagden hebben baat bij meer ontspanning en loslaten. Yin yoga houdingen zijn daar bij uitstek geschikt voor.

Weegschaal

Weegschalen mogen in de yoga de aandacht wat meer op zichzelf richten om zich zelfverzekerd te voelen. Krachtige houdingen, zoals krijgers, passen hier goed bij.

Schorpioen

Schorpioenen kunnen soms wel wat extra speelsheid gebruiken. Armbalans oefeningen en ondersteboven houdingen kunnen hieraan bijdragen.

Boogschutter 

Houdingen die het vurige temperament wat kalmeren kunnen prettig zijn voor boogschutters. Denk aan ademhalingsoefeningen zoals brahmari en yin houdingen zoals de halve duif.

Steenbok

Ook voor de steenbok is, net als bij de maagd, loslaten en ontspannen van belang. Yin yoga houdingen zijn hier heel geschikt voor.

Waterman 

Balanshoudingen en balancerende ademhalingsoefeningen zoals nadi shodani kunnen zorgen voor rustpunten in het leven van watermannen.

Vissen 

Vissen kunnen soms het contact met de realiteit een beetje missen. Aardende houdingen zoals de boom kunnen hier een goede balans in aanbrengen. Ook armbalans oefeningen kunnen fijn zijn om het vuurtje een beetje op te stoken.

Op zoek naar passende yoga voor jouw sterrenbeeld?

Bij ieder sterrenbeeld hoort ook een horoscoop met daarin de uitdagingen waarmee je te maken kan krijgen op dagelijkse, wekelijkse, maandelijkse of jaarlijkse basis.

Hier kun je natuurlijk ook je yoga op aanpassen! Staat je een stressvolle week tegemoet? Doe wat meer yin! Komt er een maand aan waarin weinig gebeurt? Zoek wat meer uitdaging op in een uitdagende Vinyasa flow.

Hopelijk ben je in ieder geval geïnspireerd geraakt om aan de slag te gaan met yoga.

Wil je lekker aan de slag met yoga die bij jou past? Op het Practice Platform van Happy with Yoga heb je toegang hebt tot talloze verschillende Yogalessen!

Practice Platform

Zo word je horoscoop bepaald

Wist je dat je horoscoop bepaald wordt aan de stand van de zon op het moment dat jij geboren wordt? De zon ‘staat’ op het moment van geboorte in een bepaald sterrenbeeld.

Jouw sterrenbeeld is op het moment van jouw geboorte dus juist niet zichtbaar aan de hemel!


Dit is een gastblog van astrologe Sandra Jansen-van Galen van Jouwmysterie.nlhttps://www.happywithyoga.com/lifestyle/sterrenbeelden-en-yoga/