Snel afvallen met deze 8 concrete tips


Wanneer je begint met afvallen, wil je natuurlijk zo snel mogelijk resultaat zien. Op naar dat mooie jurkje, die slanke benen en dat goede gevoel! We weten dat snel afvallen iets is wat veel mensen wensen, dus krijg je in dit blog 8 concrete tips. Maar onthoud ook: hoe langzamer je afvalt, hoe makkelijker het vol te houden is op de lange termijn. Dat is waardoor je uiteindelijk slank blijft.

1. Snel afvallen doe je met je ideale kcal inname

De eerste tip voor snel afvallen is een simpele rekensom: krijg je minder kcal binnen dan je verbrandt, dan val je af. Je lichaam spreekt dan je vetreserves aan om z’n functies uit te voeren. Gevolg: je wordt slanker! Het werk ook zo: als je meer kcal (energie) inneemt dan je verbrandt, dan kom je aan. Het overschot aan energie wordt dan omgezet in lichaamsvet of spiermassa (als je fanatiek sport).

Reken uit wat jouw ideale calorie inname is om af te vallen met behulp van een online berekening. Kies daarbij je eigen gewenste afslanksnelheid. Heb je de tool ingevuld, dan weet je hoeveel kcal jij kunt eten op een dag. Een eetdagboek helpt je vervolgens om je dagen te plannen qua eten. Dat is heel effectief.

2. Kies zelf een lekker eetpatroon

Weet je wat jouw ideale kcal inname is? Stel dan zelf, op basis van dit aantal kcal, een lekker eetpatroon samen. Kies je eigen ontbijt, lunch, avondeten en tussendoortjes. Dat heeft een heel groot voordeel: doordat je zelf kiest, weet je zeker dat het eetpatroon bij je past en neem je ook wat je lekker vindt. Dat maakt het een stuk makkelijker om afvallen vol te houden, waardoor jij sneller je doelen bereikt. Niemand kan jou vertellen hoeveel en wanneer moet eten, omdat ieder persoon uniek is. Jij weet zelf het beste wat bij jou past.

3. Blijf realistisch

Snel afvallen en snel resultaat zien is natuurlijk super, maar blijf wel realistisch in wat haalbaar is én wat goed voor je is. Crashdiëten of streng diëten werkt alleen averechts. Misschien val je eerst wel snel af, maar omdat je jezelf enigszins uithongert, kom je sneller aan wanneer je weer ‘normaal’ gaat eten. Zo word je, na veel pijn en moeite, nog zwaarder dan je was toen je begon: jojoën. Geen aanrader dus.

Wat veel beter werkt is eerlijke en haalbare doelen stellen. Ga niet extreem laag in calorieën of extreem vaak naar de sportschool. Kies een manier van afvallen die jij je leven lang zou kunnen volhouden. Zo boek je uiteindelijk het stelste resultaat.

4. Ga op zoek naar je quick wins

Neem jouw dagelijkse eetpatroon eens onder de loep en ga op zoek naar jouw quick wins. Dat zijn slimme aanpassingen in je eetpatroon waarmee je gemakkelijk vele calorieën bespaart. Vervang bijvoorbeeld je dagelijkse glas fanta voor een claorie-arm drankje. Maak van vrijdag friet-dag bijvoorbeeld sushi dag en vervang volvette kaas voor 30+ kaas. Vraag jezelf af wat je wel vaak of regelmatig eet, maar waar je goed zonder zou kunnen leven. Kijk bijvoorbeeld eens naar lekker slank beleg voor op je boterham of haal inspiratie uit deze 15 lekkere tussendoortjes onder de 60 kcal!

5. Snel afvallen met beweging

Verhoog je afvalsnelheid door in actie te komen: met sporten en bewegen verbrand je op een dag meer energie, en meer energie (calorieën) verbranden betekent dat je een groter energietekort creëert, waardoor je afvalt (zie tip 1). Haal je sportoutfit uit de kast en ga ervoor! Kijk naar manieren om meer normale beweging zoals wandelen en fietsen in je leven in te bouwen. Download een fitness app om te ontdekken hoeveel calorieën je hebt verbrandt met je activiteit. In de meeste apps voor eten, zoals myfitnesspal of fatsecret, is het ook mogelijk om je beweging in te voeren. Sporten is enorm helpend als je (snel) gewicht wil verliezen, maar niet noodzakelijk. Dat bewijst Cynthia die in een half jaar tijd 30 kilo is afgevallen zonder te sporten.

6. Bereid feestjes, etentjes en borrels voor

Afvallen en slanke keuzes maken is niet altijd makkelijk. Vooral niet tijdens feestjes, etentjes of andere gebeurtenissen waar lekker eten in overvloed is. Vaak kan het – ondanks dat je nog zo graag snel wil afvallen – toch gebeuren dat je op zo’n moment te veel eet. Om te voorkomen dat je snelle keuzes maakt waar je eigenlijk niet achter staat is het slim om feestjes, etentjes en borrels voor te bereiden. Spreek bijvoorbeeld met jezelf af wat je op een verjaardag wil eten. Bijvoorbeeld: ik neem geen taart, bij de borrel kies ik voor drie lekkere hapjes en neem ik twee glaasjes wijn. Dat kun je inplannen, en zo weet je precies wat je de rest van de dag nog kunt eten. Ga je uit eten? Check dan vooraf de menukaart en maak alvast je keuze. Hier vind je meer handige tips over slank kiezen op verjaardagen of slank kiezen tijdens een etentje.

7. Geef jezelf een motivatieboost

Wil je snel kilo’s verliezen, dan is het belangrijk dat afvallen voor jou prioriteit blijft. Herinner jezelf aan jouw doel. Visualiseer hoe jij eruit ziet als je je streefgewicht bereikt hebt. Wat doe je dan? Wat zie je in de spiegel? En wat trek je aan? Hang dat mooie jurkje dat je graag wil passen aan de kast en plak een leuke motiverende quote op de koelkast. Jezelf motiveren zorgt ervoor dat je het afvallen volhoudt. Ga zo door, dan is het bereiken van je doel slechts een kwestie van tijd! Vele dames gingen je voor, en vielen wel 10 tot 80 kilo af. Van hun verhalen en voor- en na foto’s krijg je ongetwijfeld ook een heleboel motivatie en inspiratie. Alle leuke en motiverende succesverhalen lees je bij onze succesverhalen.

8. Geniet bewust van wat je wél eet

En tot slot, misschien wel de belangrijkste tip: geniet heel bewust van wat je wél eet. Dat maakt dat je niet bezig hoeft te zijn met alles wat je niet neemt. Keuzes maken hoort erbij in een slanke levensstijl. Bepaal van tevoren wat je wil eten en drinken en houd je aan de afspraak. Zo val je niet alleen snel af, maar houd je ook een supergoed gevoel!

E-book: Afvallen zonder dieet

Download ons nieuwe gratis e-book over afvallen zonder dieet. Met tips en recepten, geheel volgens onze methode.  Eet niet meer al het lekkers, maar alleen het allerlekkerst. Pak weer regie op je eten. In dit boek ontdek je hóe je dat doet.

https://miekekosters.nl/snel-afvallen-tips/