Snaaien tijdens keto | Omgaan met verleidingen » MA


Vind jij het ook zo moeilijk om niet te snaaien? Het lijkt wel alsof de cravings erger worden als je hebt besloten om gezonder te gaan eten of wilt gaan afvallen. Je vraagt je misschien af of dat aan jou ligt. Nee, hoor. We hebben er allemaal wel eens last van. 

Het volgen van een keto dieet en snaaien gaat alleen niet zo goed samen. Maar maak je geen zorgen. Ontdek in dit artikel waar die cravings vandaan komen, krijg waardevolle tips en 15 gratis watertand lekkere snaai recepten. Ook jij gaat je doelen behalen! 

Waardoor ontstaat snaaien tijdens keto?

Cravings, dat intense verlangen naar specifiek lekkers dat soms onweerstaanbaar lijkt. Ze ontstaan vaak doordat je lichaam gewend is aan een hoge inname van koolhydraten. Plotseling minder koolhydraten eten tijdens je keto dieet, kan je lichaam in de war brengen en ervoor zorgen dat het verlangt naar die vertrouwde bron van energie: koolhydraten.

Het kan zijn dat je vooral hunkert naar zoetigheid of naar zetmeelrijke voedingsmiddelen zoals brood of pasta. Dit kan behoorlijk lastig zijn als je doel is om af te vallen.

Maar weet je, je bent sterker dan je drang om te snaaien. Het vergt wat doorzettingsvermogen, maar je kunt hiermee omgaan. Het kan in het begin overweldigend lijken, maar onthoud dat oefening baart kunst. Wees lief voor jezelf tijdens dit proces. Nadat je het stukje hieronder hebt gelezen, zal je inzien dat het niet alleen aan jou ligt. 

Invloed van insulineniveaus op snaaien

De relatie tussen insulineniveaus en cravings speelt een belangrijke rol bij het omgaan met verlangens naar koolhydraten tijdens een keto dieet. Dit is wat er lichamelijk gebeurt: 

 • Wanneer je je koolhydraatinname beperkt, blijven je insulineniveaus stabiel. Dat klinkt goed voor je gezondheid, toch? 
 • Nou, hier komt de twist: het kan ook leiden tot verlangens naar voedingsmiddelen die je bloedsuikerspiegel snel laten stijgen. 
 • Je lichaam is namelijk gewend geraakt aan dat piekmoment van insuline. Dus eigenlijk moet je als het ware “afkicken” van die gewoonte tijdens een keto dieet.

Door je bewust te zijn van deze invloed, kun je slimme strategieën toepassen om cravings te verminderen en te weerstaan. Denk aan het kiezen van gezonde keto-vriendelijke snacks. Vind alle tips hieronder. Het is tijd om die cravings te slim af te zijn en te laten zien dat je de baas bent!

Omgaan met verleidingen

Af en toe zondigen mag best. Tijdens een keto dieet zit dat toch iets anders in elkaar. Het kan wel, maar je moet opletten dat je niet uit ketose schiet. Geen zorgen, I got you!

5 simpele tips om snaaien te verminderen

Leer verleidingen te weerstaan óf ze slim af te zijn met de juiste keuzes. 

1. Vul je bord met gezonde vetten en eiwitten

Door deze voedzame en heerljke ingrediënten in je maaltijden op te nemen, zul je je langer verzadigd voelen en minder snel naar tussendoortjes grijpen.

2. Ga voor gezonde keto-vriendelijke snacks

Verwen jezelf met heerlijke en voedzame snacks zoals noten, zaden, avocado’s, olijven, hardgekookte eieren of plakjes komkommer met roomkaas. Deze snacks passen perfect in je keto dieet, het houdt je verzadigd waardoor je niet gaat snaaien en je cravings verdwijnen. 

3. Houd je vochtinname op peil

Drink voldoende water gedurende de dag. Soms verwarren we honger met dorst, dus een slokje water kan die verlangens al verminderen. Bovendien helpt hydratatie bij het afvoeren van afvalstoffen en ondersteunt het je algemene gezondheid.

4. Dompel jezelf onder in afleiding

Wanneer de verleiding toeslaat, probeer dan je geest af te leiden. Neem een ontspannende wandeling, bel een vriend(in), lees een boek of pak een hobby op waar je van geniet. Door je gedachten te verzetten, zul je minder gefocust zijn op die ongewenste snacks.

5. Verminder stress

Stress kan vaak leiden tot emotioneel eten en snaaien. Pas stressverminderende technieken toe, zoals meditatie, ademhalingsoefeningen, yoga of luisteren naar rustgevende muziek. Door je stressniveau te verminderen, zul je beter in staat zijn om cravings te weerstaan.

Onthoud dat jij de touwtjes in handen hebt. Stapje voor stapje kom je met deze tips dichterbij succes tijdens je keto reis. Houd vol en spiek hieronder bij de gezonde snackopties. 

Keto tiramisu tijdens keto dieet

15 gezonde snacks voor zoete trek

Snaaien tijdens keto, betekent 9 van de 10 keer: behoefte aan zoetigheid. Ik weet zeker dat het water je in de mond loopt als je je ogen laat glijden over deze hemelse snackopties. Geniet ervan! 

 1. 100 gram aardbeien met een toefje slagroom 
 2. Plakje bananenbrood
 3. Schaaltje met 100 gram bevroren frambozen
 4. Smul één kokosballetjes tussendoor
 5. 100 gram hüttenkäse met een theelepel light jam 
 6. Keto tiramisu
 7. 2 blokjes pure chocolade (minstens 70% cacao)
 8. Blokje chocolade fudge (smelt op je tong)
 9. Romig ijsje met pistache en citroen
 10. 1 handje geroosterde pinda’s met stevia 
 11. Amandelkoekje 
 12. Ijskoffie met Alpro Amandel- of Kokosnootdrink Barista (optioneel: snufje stevia)
 13. Speculaas zonder suiker
 14. Klein schaaltje Griekse yoghurt met 1 theelepel geraspte kokos en een snufje kaneel
 15. Chocolade-mueslireep voor een lekkere bite.

Deze tussendoortjes bevatten niet meer dan 6 gram koolhydraten per portie. Tijdens Ma’s keto programma kan je elk tussendoortje uit het weekmenu ruilen met één van deze opties.

Volg je het programma nog niet? Dan raad ik aan om een voedingsapp te gebruiken waarin je zelf bijhoudt hoeveel koolhydraten je per dag je binnenkrijgt. 

Balans en flexibiliteit in een keto dieet

Af en toe zondigen moet kunnen. Ik ben van mening dat dit super belangrijk is. Jezelf alles verbieden, is vragen om falen. Eerlijk is eerlijk, het keto dieet vereist de nodige discipline. Zonder ketose geniet je niet van alle voordelen van het keto dieet. Maar dat betekent niet dat je niet af en toe kan afwijken van je weekmenu. 

Let op: zorg ervoor dat je maximaal 50 gram koolhydraten per dag eet, ook al neem je af en toe wat te snaaien. Dat is de enige manier om in ketose te blijven.

Ruimte voor snaaien

Er is dus ruimte voor snaaien tijdens de 50 Dagen Keto Challenge. Gun jezelf af en toe wat lekkers, maar onthoud goed..

Het is curciaal dat je een keuze maakt uit de lijst met watertandend lekkere zoete snack uit deze post. Je ruilt dit simpelweg om met één van de tussendoortjes die voor die dag gepland staat in het weekmenu. Je hoeft je dan geen zorgen te maken dat je uit ketose schiet, want alles is op elkaar afgestemd.

Genieten van lekker en gezond eten, zonder hongergevoel is de sleutel tot succes bij afvallen tijdens het keto dieet. Geloof me, jij kan dit ook. Klik hier en begin vandaag. https://makkelijkafvallen.nl/snaaien-tijdens-keto/