Smoothie met spinazie – Cure4Life


Deze groene vitaminebom is anders, omdat de spinazie smoothie gezoet is met appel en kiwi. De limoensap is de “finishing touch” en geeft de smoothie een frisse smaak mee.

Ingrediënten

  • Twee handjes spinazie
  • Kiwi
  • Appel
  • Limoensap
  • ±300 ml water

Bereidingswijze

Je begint met de appel. Je maakt de appel schoon, de appel hoef je niet te schillen, de schil kan gewoon mee in de blender. Wel moet je het klokhuis verwijderen en snij je appel in stukjes. Doe de stukjes appel in de blender. Dan ga je verder met de kiwi. Ook deze maak je schoon en hierbij haal je de schil eraf. Gooi de inhoud in de blender. Vervolgens pak je de limoen. Die snij je door om vervolgens het sap boven de blender uit te knijpen. De limoen maak deze smoothie echt lekker fris. Je zou ook citroensap kunnen gebruiken. Als laatste ga je twee handjes spinazie toevoegen.

Wil je de smoothie drinkbaar maken, doe dan het water erbij. Vervolgens maal je alles fijn. Wil je een grove smoothie zodat je erop kan kauwen, dan maal je het maar heel even en kun je er eveneens minder water bij doen.

Deze smoothie met spinazie is anders. Meestal maken we andere smoothies zoeter door banaan of mango toe te voegen, maar in dit geval doen we er limoen waardoor de smoothie lekker fris van smaak wordt. Zeker de moeite waard om uit te proberen. Geniet ervan!

https://www.cure4life.eu/smoothie-met-spinazie/