Recept voor heerlijke kruidkoek (met dank aan Liesbeth)


Na het inspirerende verhaal van Liesbeth die 85 kilo (!) afviel, kreeg ik heel veel e-mails met de vraag naar het recept van haar kruidkoek. Gelukkig wilde ze dit recept met iedereen delen. Dus bij deze, eet smakelijk!

Ingrediënten

300 g havermout
150 ml volle Yoghurt
Zakje bakpoeder
Lekker wat kaneel
125 gram gewelde rozijnen (in water)
2 eieren
1 banaan of appel in stukjes
Rond de 100 tot 150 ml lauw water

Bereiding

Alles mengen en vervolgens 1 uur afbakken in de oven op 200 graden.
Het beslag mag wat vochtig aanvoelen voor het bakken.
Bij het serveren doe je op de plak nog een likje honing om het helemaal af te maken.

Geniet van deze heerlijke, slanke kruidkoek!

Meer recepten

Wil je zelf creatief aan de slag met recepten? Neem een kijkje bij onze boeken. Als je lid wordt van de community, krijg je toegang tot nog meer  lekkere en slanke van XL naar S recepten. Heb je een dag te veel gegeten, dan compenseer je eenvoudig met een S recept. Op die manier maak je een handige planning en is calorieën tellen niet altijd nodig.

E-book: Afvallen zonder dieet

Download ons nieuwe gratis e-book over afvallen zonder dieet. Met tips en recepten, geheel volgens onze methode.  Eet niet meer al het lekkers, maar alleen het allerlekkerst. Pak weer regie op je eten. In dit boek ontdek je hóe je dat doet.

Vanaf mijn vijftiende was ik volslank en altijd bezig met afvallen (of aankomen). Ik heb alles geprobeerd: noem een dieet en ik ken het. De ene keer was ik succesvoller dan de andere, maar nooit had ik blijvend resultaat. Ik dacht dat ik pech had; ik kwam van de wind al aan, en slanke mensen geluk.
Tot m’n 33-ste ben ik zo doorgegaan. Toen kwam ik erachter dat pech en geluk niet zoveel met mijn gewicht te maken heeft. Ik kopieerde het eetgedrag van slanke mensen en werd zelf slank. Zonder dieet, met chocola en wijn! En dat niet alleen: ik bleef slank en dat ben ik nog altijd.Ik heb me verder gespecialiseerd in de psychologie achter eten en in coaching op (eet)gedrag. In de afgelopen jaren heb ik 8 boeken geschreven (300.000 verkocht) over afvallen zonder dieet, oftewel: afvallen door gedragsverandering.In 2017 ben ik Skinnyminds begonnen. We hebben de kennis uit mijn boeken vertaalt in een training gedragsverandering. Gecombineerd met online groepen en een persoonlijk coachtraject, is dat het Skinnyminds coachplan. Vanaf 2019 leiden we coaches op in onze eigen coachopleiding, geaccrediteerd op HBO-niveau. In 2020 zijn we gestart met de Skinnyminds community.Mijn dagelijkse ervaringen deel ik hier onder Mieke’s ervaringen

https://miekekosters.nl/kruidkoek-recept-slank/