Polysachariden


Polysachariden zijn een type koolhydraat die worden gevormd uit vele aaneengeschakelde suikereenheden (sachariden). Een koolhydraat is opgebouwd uit 1 (monosacharide), 2 (disacharide), enkele (oligosacharide) of veel (polysacharide) sachariden. Polysachariden kunnen honderden of zelfs meer dan duizenden monosaccharide eenheden bevatten zoals fructose, glucose, mannose of galactose die met elkaar worden verbonden waardoor een lange keten ontstaat. Koolhydraten worden afgebroken tot glucose, omdat polysachariden bestaan uit een lange keten van suikerheden neemt dit veel tijd in beslag en worden polysachariden ook wel ‘langzame suikers’ genoemd.

Onderwerpen in dit artikel:

  • Polysachariden
  • Astragalus
  • Bèta glucanen

Belangrijke voedingsstoffen voor je immuunsysteem

Polysachariden

Polysacchariden komen voor in vele verschillende soorten, waarvan er polysacchariden zijn die de bijzondere eigenschap hebben dat ze het immuunsysteem kunnen activeren en ondersteunen. Polysacchariden die als gezond worden bestempeld en op een natuurlijke manier ons immuunsysteem kunnen ondersteunen zijn onder andere de polysachariden uit de astragalus en bèta-glucanen die voorkomen in paddenstoelen.

Doe de Online Health CheckGratis leefstijl analyseBinnen 2 uur de uitslagNAAR ONLINE HEALTH CHECK arrow right arrow right

Astragalus

De astragalus is een adaptogene plant die in de Chinese geneeskunde al eeuwenlang wordt gebruikten als één van de meest belangrijke kruiden op aarde gezien. Van de astragalus wordt de wortel gebruikt waarin zich de werkzame bestanddelen van het kruid bevinden. De astragalus bevat polysachariden die een belangrijke immuunregulerende werking hebben*. Deze kunnen de aanmaak van antilichamen stimuleren in de afweerrespons en dragen hierdoor bij aan de ondersteuning van het immuunsysteem. 

Bèta glucanen

Bèta glucanen zijn polysacchariden die van nature voorkomen in de celwand van gisten en paddelstoelen, maar ook in granen zoals gerst en haver. Dit zijn verschillende soorten bèta glucanen met verschillende effecten. De bèta glucanen uit paddenstoelen zoals reishi kunnen een belangrijke rol spelen voor de werking van het immuunsysteem.

In bèta glucanen zijn glucosemoleculen met elkaar verbonden via bèta verbindingen. Bèta glucanen die voorkomen in (medicinale) paddenstoelen zoals reishi hebben zogenaamde 1-3 en 1-6 verbindingen welke ook wel bèta-(1,3)-(1,6)-D-glucanen genoemd. Er zijn steeds meer studies met positieve resultaten naar de specifieke werking van deze vorm van bèta glucanen uit paddenstoelen. Uit studies blijkt dat dankzij de nodige (1,3) en (1,6) zijketens die deze bèta glucanen bevatten, zij essentiële immuun modulerende werking hebben en hierdoor kunnen bijdragen aan een goed werkend immuunsysteem*.

Immune Forte ComplexOndersteunt het immuunsysteem en helpt de weerstandBevat Echinacea, Astragalus, Vlierbes, Olijfblad, Reishi, KnoflookKrachtige kruiden en een extra hoge dosering zinkVoor dagelijks gebruik of kortstondig intensief gebruikNu bestellen arrow right arrow right

Tot slot

Een goed werkend immuunsysteem is van belang voor een goede gezondheid. Het immuunsysteem is continu aan het werk. Om er voor te zorgen dat schadelijke invloeden op je gezondheid onschadelijk te maken, oftewel het immuunsysteem is je belangrijkste verdegingsmechanisme met als hoogste doel je zo gezond mogelijk te houden.

Een gezond en gevarieerd voedingspatroon voorzien van de juiste voedingsstoffen en antioxidanten dragen bij aan de werking van het immuunsysteem. In aanvulling daarop kunnen ook polysachariden zoals bèta glucanen uit paddenstoelen en polysachariden positief bijdragen ter ondersteuning van de werking van het immuunsysteem.

* Gezondheidsclaim is lopende

Het bericht Polysachariden verscheen eerst op Perfect Health.https://www.perfecthealth.nl/nieuws/polysachariden/