Ook in deze bizarre tijd lukt het Charissa om af te vallen!


8 kilo afvallen en de flow vasthouden in coronatijd; Charissa vertelt over haar ervaringen.

De grens schoof steeds verder op

Mijn afvalpogingen gaan ver terug. Na de bevalling van mijn jongste zoon woog ik 104 kilo. Die 100 kilo passeren was de druppel. Ik besloot mij toen aan te melden voor Weight Watchers. Hiermee viel ik 40 kilo af. Dat ging eigenlijk best prima. De knop omzetten en mijzelf van alles verbieden kan ik namelijk best. Maar als het moment dan kwam dat ik weer wat mocht eten van mijzelf was ik weer terug bij af. Vooral de momenten dat ik ’s avonds lekker op de bank zat waren lastig. Ik schoof de grens van het maximale aantal kilo’s steeds verder op. Ik woog al gauw weer 62 kilo en toen ik de 65 kilo had bereikt, was de 70 kilo ook alweer snel in zicht.

Het vakantiegevoel

Ik was altijd heel sportief, ik liep veel hard en was veel aan het bootcampen. Ik was erg fanatiek! Totdat ik een operatie kreeg aan mijn voet, ik kon niet meer sporten. Het enige wat ik nog deed was mezelf vooruit rollen met de rolstoel, maar dat kun je ook niet echt sporten noemen… Hierdoor werd ik steeds zwaarder, want ik was niet minder gaan eten. Daar komt ook nog bij dat we altijd een heel seizoen op een camping staan. Dat begint in april en duurt tot eind september. Weekenden en vrije dagen spenderen we daar. En als we daar dan zijn, krijg ik direct zo’n vakantiegevoel. Een koud wijntje, borrelhapje of chocolaatje gaat er dan toch even net wat makkelijker in.

Ik begin maandag wel weer

Afgelopen december tikte ik de 77 kilo aan. Het stomme is: overdag gaat het altijd prima, maar eenmaal ’s avonds op de bank kan ik mij niet inhouden. Even wat lekkers snaaien en ik denk al gauw… ik begin maandag wel weer. Maar goed, nu wilde ik dat uitstelgedrag toch wel weer aan gaan pakken. Dat had ik al eens eerder geprobeerd met Skinnyminds maar toen stond ik er niet voor de volle 100% achter. Nu dacht ik, na lang wikken en wegen, oké ik ga er serieus voor. Dat houdt in: actief zijn in de community! En wat bleek? Dat helpt echt!

Fietsen is het nieuwe hardlopen voor mij

Het was eerst best even wennen; je komt in een klein clubje terecht en eenieder deelt z’n verhaal. Ik ben erg actief. Ik lees (bijna) alles van wat anderen delen in de community en dat is motiverend. Daarnaast ben ik inmiddels ook weer begonnen met sporten. Hardlopen mocht ik helaas niet meer doen, maar ik doe nu aan wielrennen en mountainbiken. Ik werd namelijk gevraagd om mee te doen aan een triatlon voor het fiets-gedeelte. Die kans heb ik aangegrepen en ik ben dus nu regelmatig op de fiets te vinden!

Daarnaast plan ik mijn eten van tevoren en hou ik mijn kcal bij in een eetdagboek. Dat helpt, maar ik ben ook flexibel. Als er iets gepland staat, maar ik heb zin in iets anders, dan kijk ik hoe dat verder uitkomt. En meestal gaat dat prima. Ik probeer niet meer alles, maar maak keuzes. Ik vraag mijzelf telkens af: is dit het echt waard?

Afvallen in coronatijd

Deze bijzondere tijd – de coronacrisis – maakt het wel wat lastiger om de flow vast te houden. Ik ben uit mijn ritme, verveel mij sneller en zo’n wijntje is dan wel heel aantrekkelijk. Maar goed, tegelijkertijd is dit ook een hele goede oefening. En het gaat ook best goed moet ik zeggen! Toen ik weer begon met afvallen woog ik 78,5 kilo, inmiddels weeg ik 70,3. Dat betekent dat er dus alweer zo’n 8 kilo af is. Mijn tussendoel is om onder de 70 kilo te komen en vervolgens naar de 65 kilo te gaan. En daarna? Dan zie ik wel weer. Ik wil in ieder geval weer een gezond BMI hebben!

Interesse in ons 6-maanden coachplan? Klik hier voor meer informatie.

https://miekekosters.nl/afvallen-in-coronatijd/