Mooie buik na Bevalling? Beste buikspieroefeningen en tips » MA


Gefeliciteerd met de komst van je kleine wonder! Veel vrouwen willen snel weer een strakkere buik na de bevalling. Let op: het is erg belangrijk om je lichaam de tijd te geven om weer te herstellen na je zwangerschap!

In deze post ontdek je welke veilige buikspieroefeningen je 6 weken na de bevalling kunt doen en hoe je buikvet kunt verbranden. Nu begint de reis naar een gezonde levensstijl en een strakkere buik na de bevalling. Wees geduldig en vergeet niet jezelf ook liefde te geven. Jij als kersverse moeder verdient dat des te meer.

Timing voor een strakke buik na zwangerschap

Hoe beter je naar je lichaam luistert, hoe sneller je weer herstelt bent. Doe het dus rustig aan! De timing waarop je weer gaat beginnen is cruciaal. Niet elke buikspieroefening mag je weer zo maar doen:

 1. Dwarse Buikspieren – voor de ondersteuning van je buikwand, het verstevigen van je bekken en onderrug. Je kunt deze oefeningen al vier dagen na de bevalling beginnen.
 2. Schuine Buikspieren – deze gebruik je bij draaiende bewegingen, zoals je kindje uit een autostoeltje halen. Vanaf 10 dagen na de bevalling mag je deze bewegingen weer maken.
 3. Rechte Buikspieren – Het is beter om in de eerste drie tot zes maanden na de bevalling geen zware buikspieroefeningen zoals sit-ups, planks of squats met gewichten te doen. Hierdoor voorkom je druk op je buik en bekkenbodem en verminder je het risico op klachten zoals urineverlies of een verzakking.

Waar je natuurlijk niet mee hoeft te wachten is: voedzame en gezonde voeding. Ontdek de 6 simpele stappen die je nu al kunt zetten voor een plattere buik na de bevalling.

Buikvet verbranden in 6 stappen

Het is nu tijd om je buik na de bevalling te geven wat het nodig heeft. Ik snap heel goed dat je dit niet zo 1,2,3 even op eigen houtje doet. Het Buikvet Verbranden Stappenplan geeft je de richtlijnen die je nodig hebt om effectief buikvet kwijt te raken. Geniet van lekkere en gezonde voeding, zonder dat ik-mag-niks-meer gevoel. Voor veel vrouwen de sleutel tot succes, ontdek het 6 stappen plan hier.

Geef je borstvoeding? Pas dan je dagelijkse calorie-inname aan, zodat jij en je baby voldoende voedingsstoffen binnenkrijgen. Neem gerust contact met ons op of vraag het aan de verloskundige.

Buikspieroefeningen na bevalling

Timing is key, weet je nog 😉 Daarom heb ik de oefningen voor je opgedeeld, zodat je precies weet wanneer welke oefeningen je veilig kunt doen voor een strakkere buik na de zwangerschap. Meer dan dat hoef je dus niet te doen.

Zes Weken na de Bevalling

 • Bekkenbodemspieren aanspannen: span snel aan en laat weer los. Herhaal dit driemaal 8 – 12 keer, met een pauze van één tot twee minuten tussen elke set.
 • Bekkenbodemspieren gespannen houden: span de spieren tien tellen aan en laat ze in tien tellen los. Doe dit driemaal tien keer, met een minuut rust tussendoor.
 • Oefen je dwarse buikspieren: door op een bal te zitten, op een trampoline te staan of op je tenen te balanceren. Verplaats je gewicht van het ene been naar het andere en herhaal dit 20 keer.
 • Zijwaartse plank: doe dit liggend op je zij, steun op je elleboog, buig je knieën en span je bekkenbodem en dwarse buikspieren aan. Til je heupen een klein stukje van de grond en houd dit drie tellen vast. Herhaal dit zes keer aan elke zijde.

3-4 Maanden Buikspieroefenigen na bevallen

Misschien heb je nu al een iets strakkere buik dan na de bevalling. Ga roch rustig door met de oefeningen die je al deed. Je kunt nu een aantal aanpassingen doen:

 • Bekkenbodemspieren aanspannen: span snel aan en laat weer los. Herhaal dit 3 x 12 keer, met een pauze van één tot twee minuten tussen elke set.
 • Bekkenbodemspieren gespannen houden: span de spieren tien tellen aan en laat ze in tien tellen los. Doe dit driemaal tien keer, met een minuut rust tussendoor.
 • Bekkenbodemspieren krachtig aanpassen: span rustig aan en vervolgens zo krachtig mogelijk. Doe dit eerst één keer per oefening, later drie keer. Herhaal deze oefening zes keer en neem tussendoor elke keer tien tellen rust.
 • Dwarse buikspieren: oefen terwijl je dagelijkse activiteiten uitvoert, zoals tandenpoetsen op één been staan, je kindje optillen, of op je rug liggen en je billen van de grond tillen terwijl je een been optilt.

Back in the Gym na Zes Maanden

Na zes maanden kun je geleidelijk weer beginnen met sporten. Overweeg om dit te doen onder begeleiding van een personal trainer. Veiligheid en gezondheid is nog steeds het belangrijkste en meest effectieve manier om weer een strakke buik na de bevalling te krijgen.

Je hebt nu de tools in handen voor een plattere buik na de bevalling. Onthoud dat je lichaam uniek is, en het belangrijk is om naar je eigen tempo te luisteren.

Elke mama verdient het om ook een beetje aan zichzelf te denken. Ontdek daarom het Buikvet Verbranden Stappenplan hier voor effectief en gezond vet verbranden. You got this!https://makkelijkafvallen.nl/buik-na-bevalling/