Magnesium bisglycinaat


Magnesium is een essentieel mineraal dat aanwezig is in iedere cel van ons lichaam en speelt en belangrijke rol bij diverse fysiologische processen in het lichaam. Magnesium draagt onder andere bij aan de aanmaak van cellen en weefsels*, de instandhouding van sterke tanden en botten*, aan normale spierwerking*, helpt bij het in stand houden van het energieniveau en extra energie bij vermoeidheid* en ondersteunt een normale werking van het zenuwstelsel.

Magnesium komt voor in verschillende voedingsmiddelen zoals noten, zaden en pitten, bananen, avocado en rauwe cacao. Veel mensen krijgen te weinig magnesium binnen uit voeding en in dat geval kan een magnesium supplement uitkomst bieden. Er zijn verschillende soorten magnesium supplementen. De best opneembare vorm van magnesium is magnesium bisglycinaat, waar we je in deze blog meer over vertellen.

Onderwerpen in dit artikel:

  • De werking van magnesium bisglycinaat
  • De voordelen van magnesium bisglycinaat

De werking van magnesium bisglycinaat

Er zijn verschillende soorten magnesium: anorganische vormen en organische vormen. Anorganische vormen zijn onder andere magnesiumchloride, – sulfaat en oxide. Deze vormen bevinden zich ook in voeding, maar de opname in het lichaam van deze vormen van magnesium is klein. Organische vormen van magnesium zijn onder andere magnesium citraat, -malaat, -tauraat en magnesium bisglycinaat. Deze vormen van magnesium kennen een hogere biologische beschikbaarheid. Ze zijn meestal gekoppeld aan een aminozuur welke een beschermende laag vormt en magnesium de darmen volledig bereikt en hier door het lichaam kan worden opgenomen.

Magnesium bisglycinaat is een vorm van magnesium die bestaat uit de verbinding van magnesium en het aminozuur glycine. Glycine is een stof die van nature voorkomt in het lichaam. Door deze specifieke verbinding wordt deze vorm van magnesium heel goed opgenomen in het lichaam en wordt dan ook de best opneembare vorm van magnesium genoemd [1].

De voordelen van magnesium bisglycinaat

Het voordeel van magnesium bisglycinaat ten opzichte van andere vormen van magnesium, is dat bisglycinaat effectiever en efficiënter wordt opgenomen in het lichaam. Een ander voordeel is dat magnesium bisglycinaat niet de competitie gaat met andere mineralen die via het maag-darmkanaal het bloed worden. Deze mineralen kunnen elkaars opname hinderen. Magnesium bisglycinaat wordt als aminozuur opgenomen en niet als mineraal, waardoor deze de competitie met andere mineralen niet hoeft aan te gaan en de opname nog beter is. Het aminozuur glycine in magnesium bisglycinaat kan helpen bij het verminderen van maagklachten bij inname en is daarom de beste keuze bij een gevoelige maag. Ten opzichte van andere vormen van magnesium verhoogt magnesium bisglycinaat voornamelijk de levels in de hersenen [2] en kan worden ingezet ter bevordering van de geestelijke balans.

Triple MagnesiumCombinatie beste (organische) vormen magnesiumExtra hoog gedoseerd Met gepatenteerd magnesium bisglycinaat (Albion®) & zee magnesium (Aquamin™)Verrijkt met taurine voor optimale opnameNu bestellen arrow right arrow right
Stress Relief ComplexOndersteunt het lichaam in periodes van stress en vermoeidheidGoed voor geestelijke balans en nachtrustOpbeurend en rustgevendASHWAGANDA KSM-66 en RHODIOLANu bestellen arrow right arrow right

Tot slot

Magnesium is een belangrijk mineraal dat voor komt in verschillende voedingsmiddelen. Om voldoende magnesium binnen te krijgen is een gezond en gevarieerd voedingspatroon van belang maar ook aanvulling van magnesium suppletie is gewenst. Magnesium bisglycinaat is de best opneembare vorm van magnesium en biedt verschillende voordelen.

*  Goedgekeurde gezondheidsclaims

Referenties

  1. Siebrecht, S., et al. (2013). Magnesium Bisglycinate as safe form for mineral supplementation in human nutrition. OM & Ernährung, 144, 1-16.
  2. Predicting and Testing Bioavailability of Magnesium Supplements – PubMed (nih.gov)

Het bericht Magnesium bisglycinaat verscheen eerst op Perfect Health.https://www.perfecthealth.nl/nieuws/magnesium-bisglycinaat/