‘Ik had niet het gevoel dat ik op dieet was!’


Athena, een vrouw van Griekse afkomst, woonachtig in België, had het niet gemakkelijk. Een visueel probleem en een mislukte oogoperatie hadden haar dagelijkse leven flink verstoord.

Door ongezond eten, voornamelijk zoetigheid en chips, en het gebrek aan beweging merkte ze dat er zo’n 4 tot 5 kilo’s waren aangevlogen. Daarbij kwam dat deze kilo’s er erg moeilijk vanaf te krijgen waren.  

Eind april zag ze een advertentie voor het “ZomerSlank Programma” en besloot de uitdaging aan te gaan. Ze had immers de controle over haar gezondheid nodig, vooral toen ze slecht nieuws kreeg over de mogelijkheid van een volgende oogoperatie. Tijdens het programma had Athena tot haar verbazing helemaal geen last van trek dankzij de zes eetmomenten.

Afvallen zonder honger, wie had dat verwacht?

Wat ook positief was, was dat er elke dag een dessert was, iets voor bij de koffie. Want dat is ook het moment waarop ik anders meestal iets zoets eet. 

De eerste paar dagen waren met momenten wel een uitdaging.

Daarbij voelde ze zich wat vermoeid. Gelukkig vond ze verlichting door ook direct haar vochtinname aan te pakken en tussen de maaltijden door veel water te drinken. Hoewel een nieuwe gezondere levensstijl in het begin ook meer kookwerk vereist, was dit juist een voordeel voor haar, omdat het haar afleidde van zorgen en piekeren.

Het ZomerSlank Programma heeft echt wel geholpen om de stress van het wachten te verminderen.

Genieten en afvallen zonder honger

Athena genoot volop van de originele ontbijtrecepten, die soms meer weg hadden van verrukkelijke desserts. Brownies en de bosbessen cheesecake waren favorieten. Van de dinerrecepten vond ze de lasagne en de Oosterse paksoi met kip heel erg geslaagd. Daarbij zegt Athena:

Ik vond alle recepten wel goed, ook vooral omdat het bijna allemaal nieuwe recepten waren voor mij, die ik nooit eerder had gegeten.

Het resultaat mocht er zijn: Athena verloor weliswaar 2 kg in plaats van de verwachtte 4 kg, maar belangrijker was dat ze na het programma geen enkele kilo meer was aangekomen. Het koolhydraatarme dieet bracht haar meer dan alleen gewichtsverlies. 

Ik voelde me ook veel fitter tijdens het programma. Geen suikerdips meer. Wat ik daarvoor wel had.

Het feit dat ze zich fitter voelde tijdens het dieet, maakt dat ze wilt proberen haar koolhydraatarme levensstijl voort te zetten. Het dieet was een hele aangename ervaring. 

Ik had niet het gevoel dat ik “op dieet” was (de maaltijden hadden eerder iets weg van een feestmaal).

Deze koolhydraatarme ervaring heeft Athena geïnspireerd om door te gaan met gezond eten. Ze geeft daarbij haar meest waardevolle tip: 

Als je in de toekomst een programma wilt volgen, houd dan het principe van het Koolhydratarm 50 Dagen Programma aan. Daarbij maak je dubbele porties avondeten. De helft hiervan eet je de volgende dag als lunch eten. Dat is iets minder kookwerk.

Athena’s tips voor succes

  1. Gewoon beginnen en niet te veel nadenken. 
  2. Een goed uitgewerkt weekplan met boodschappenlijstjes is essentieel. 
  3. Geen zoetigheid en andere koolhydraten in huis hebben helpt om verleidingen te weerstaan. 
  4. Niet te streng en strikt zijn. Af en toe een dag of weekend minder streng eten kan helpen om het vol te houden.

Worstel je ook al een tijdje met hardnekkig kilo’s? Wil je weer meer energie en van de suikerdips af? 

Net als Athena kun jij met De Makkelijk Afvallen Methode gezond afvallen zonder honger, terwijl je geniet van de heerlijkste maaltijden en van recepten die je verlangen naar zoetigheid op een gezonde manier bevredigen. 

Ben je klaar om jouw eigen succesverhaal te schrijven? Begin vandaag nog aan jouw reis naar een gezondere en fittere versie van jezelf. Je kan dit! 

Ontzettende bedankt Athena voor het delen van jouw succesverhaal! Jij laat zien dat gezond afvallen wél mogelijk is, zelfs in uitdagende tijden. Hiermee inspireer en motiveer jij duizenden mensen om te beginnen aan hun eigen reis. https://makkelijkafvallen.nl/afvallen-zonder-honger/