Hoe helpt shilajit vrouwen? 8 voordelen!


Het accepteren van vermoeidheid en gebrek aan energie met toenemende leeftijd of omgevingsfactoren door vrouwen is heel gewoon. Maar gelukkig hoeft dat niet zo te zijn.

De oude Ayurveda heeft ons kennis gegeven over zo’n verbazingwekkend product uit de natuur dat een oplossing biedt voor alle energie- en vitaliteitsproblemen waar vrouwen in het algemeen mee te maken hebben.

Shilajit, dat van nature rijk is aan meer dan 80 essentiële voedingsstoffen, is lange tijd alleen maar gepromoot als libido booster voor mannen, maar experts op het gebied van pure shilajit hars uit India zijn heel duidelijk geweest over de algemene gezondheidsvoordelen voor zowel vrouwen als mannen.

Om te begrijpen hoe vrouwen baat kunnen hebben bij shilajit, is het een must om te begrijpen wat shilajit eigenlijk is.

Wat is shilajit?

Shilajit of Shilajeet is eigenlijk een natuurlijk product dat eeuwenlang is gevormd op grote hoogten in bergketens en wordt gevormd door de langzame ontbinding van plantenresten die tussen de rotsen vastzitten. Het is een donkere teerachtige verbinding. Shilajit is een krachtig en mineraalrijk supplement boordevol 80+ essentiële vitaminen en mineralen.

shilajit voor vrouwen

Voordelen van shilajit voor vrouwen

Nu we weten wat shilajit is, vragen vrouwen zich vanwege de perceptie die er al tientallen jaren omheen hangt, nog steeds af of ze het mogen gebruiken. Het antwoord is: jazeker!

In dit artikel zet ik de meest bekende shilajit voordelen voor vrouwen op een rij.  

1. Energiebooster voor vrouwen

Shilajit is een onberispelijke energiebooster. Het wordt beschouwd als de ‘veroveraar van bergen en vernietiger van zwakte’. Fulvinezuur is een van de actieve ingrediënten waardoor het effectief is voor het verbeteren van het energieniveau.

Fulvinezuur heeft antioxiderende eigenschappen die de mitochondriale functie helpen stimuleren, waardoor het algehele energieniveau toeneemt terwijl het lichaam en geest revitaliseert om elke dagelijkse taak efficiënt en effectief uit te voeren.

Lees ook meer over: Beste probiotica vrouw

2. Een jonger uitziende huid

Veroudering is een natuurlijk proces en we kunnen het natuurlijk niet stoppen. Maar we kunnen wel de effecten en tekenen van veroudering verminderen. Dit kunnen we doen door een voedzaam dieet te volgen en dit aan te vullen met een natuurlijk supplement zoals Shilajit.

Shilajit is rijk aan fulvinezuur dat ongelooflijke anti-aging eigenschappen heeft. Onderzoek in China door Erchuan Wang in 1991 en enkele andere onderzoeken in India hebben aangetoond dat fulvinezuur helpt bij celregeneratie en werkt als een krachtige anti-aging therapie.

Shilajit heeft anti-aging eigenschappen.

Bovendien brengt het vitaminen en mineralen rechtstreeks naar de lichaamscellen en helpt het bij het verwijderen van schadelijke gifstoffen. Fulvinezuur bestrijdt schade door vrije radicalen en cellulaire schade en helpt zo het verouderingsproces in de weefsels en verschillende organen te vertragen.

Zo helpt shilajit vrouwen bij het bevorderen van een gezonde, gevoede en jonger uitziende huid.

3. Reguleert de menstruatiecyclus

Tegenwoordig is een onregelmatige menstruatie een van de meest voorkomende klachten onder zowel jonge meisjes als vrouwen. De belangrijkste factoren hiervoor kunnen echter een ongezonde levensstijl, gewichtsveranderingen en stress zijn. Al deze factoren kunnen uiteindelijk leiden tot hormonale onbalans die op zijn beurt de menstruatiecyclus in de war kan sturen.

Maar dankzij de bundel essentiële vitaminen en mineralen in shilajit. Het helpt de vrouwelijke voortplantingshormonen (oestrogeen en progesteron) op natuurlijke wijze in balans te brengen.

Met andere woorden: het in balans brengen van deze hormonen zal uiteindelijk een gezonde menstruatiecyclus ondersteunen. Het kan zelfs helpen bij het verlichten van de pijnlijke krampen en ongemakken die gepaard gaan met de menstruatie.

4. Voorkomt ijzertekort bij vrouwen

Het komt vaak voor dat vrouwen een ijzertekort hebben door het hevige bloedverlies tijdens de menstruatie. Volgens UNICEF zijn vrouwen vaker ondervoed en vatbaar voor levensbedreigende ziekten die verband houden met ijzertekort.

Shilajit, een Ayurvedische Rasayana, kan echter helpen om aan de dagelijkse voedingsbehoeften van je lichaam te voldoen. Omdat shilajit een ijzerreservoir is, is het een veilig supplement dat helpt het ijzergehalte te verhogen, wat een essentieel element is voor de vorming van bloed.

Daarnaast helpt het zelfs de symptomen van ijzertekort te verminderen, waardoor een optimale groei en ontwikkeling van het lichaam wordt bevorderd.

Leestip: Ashwagandha voor vrouwen

blije vrouw

5. Verzorgt je botten       

Het lichaam van een vrouw maakt een aantal veranderingen door, zoals menstruatie, zwangerschap en menopauze, en de voedingsbehoefte van het lichaam neemt ook toe.

Bovendien beginnen essentiële voedingsstoffen zoals ijzer en calcium af te nemen naarmate we ouder worden. Bovendien hebben vrouwen een lagere botdichtheid dan mannen. Ze hebben dus een constante bron van calcium nodig om hun botten sterk en gezond te houden.

Gelukkig hebben we zo’n geweldig natuurlijk supplement als shilajit, dat een goede bron van calcium is. Het helpt bij het leveren van calcium voor de opbouw en het behoud van gezonde botten. Het bezit zelfs ontstekingsremmende eigenschappen die helpen bij het verlichten van zwellingen en gewrichtspijn.

6. Houdt stress onder controle

Het lijkt misschien alsof je niets kunt doen aan de stress in je professionele en persoonlijke leven. Maar we hebben een krachtig supplement om al je stress en spanning te verlichten, en dat ook nog eens op een natuurlijke manier en zonder het gebruik van chemicaliën.

Shilajit is niet alleen een natuurlijke stof die alleen werkt op de lichamelijke gezondheid, maar helpt ook het mentale en emotionele welzijn te verbeteren.

Shilajit heeft namelijk een zeer hoog gehalte aan kalium en magnesium dat een vitale rol speelt in de gezondheid van de hersenen. Het helpt bij het vrijmaken van gelukshormonen terwijl het de cortisolspiegel verlaagt en een kalmerend effect heeft op lichaam en geest.

7. Versterk immuniteit

Het hebben van een sterke immuniteit is cruciaal, vooral in de huidige scenario’s. Het is tenslotte de beste verdediging tegen infecties. Shilajit is zo’n supplement boordevol antioxidanten die het immuunsysteem kunnen helpen ondersteunen.

Voor een gezond immuunsysteem heeft een lichaam voldoende vitaminen en mineralen nodig en dat is precies wat shilajit kan bieden.

Een combinatie van meer dan 80+ vitale voedingsstoffen waaronder fulvinezuur, humuszuur, ijzer, magnesium, calcium en vitamine A, B12 en vitamine C helpt bij het versterken van de immuniteit en beschermt tegen veelvoorkomende kwalen en verschillende andere ziekten.

Shilajit zit boordevol antioxidanten.

8. Ontgiften

Ontgifting is een manier om jezelf op te laden en te verjongen om je lichaam een jump-start te geven voor een actiever leven.

Er wordt gezegd dat de poreuze fulvine en humuszuren in shilajit kruidenverbindingen diep in het weefsel brengen en tegelijkertijd de opgehoopte gifstoffen uit het lichaam spoelen. Deze methode helpt bij het verwijderen van schadelijke gifstoffen uit het lichaam met behoud van een optimale gezondheid.

Het helpt mogelijk ook bij het ontgiften van de gifstoffen in de geest, wat bijdraagt aan verbeterde cognitieve vaardigheden en een gezond brein.

Veelgestelde vragen

Hoe snel werkt shilajit bij vrouwen?

Zoals ik schreef is shilajit een Ayurvedisch product en duurt het even voordat het resultaat laat zien. Zoals je misschien ook weet werkt elk Ayurvedisch product aan het wegnemen van de hoofdoorzaak in plaats van het tijdelijk onderdrukken van de symptomen.

Ayurveda werkt volgens het principe van ‘volledige body healing’, wat zoveel betekent als dat je de geest en het lichaam als geheel bekijkt, behandelt en beschermt.

ayurveda vrouw

Over het algemeen wordt geadviseerd om shilajit 3 maanden in te nemen. Pure shilajit laat meestal al na 2-3 weken merkbare resultaten zien, zoals een verbeterd energieniveau, een beter geheugen en concentratie, en een lager stressniveau.

Geleidelijk aan, na 90 dagen shilajit te hebben gebruikt, kan het helpen bij het vergroten van spierkracht en uithoudingsvermogen, het stimuleren van de immuniteit, het op natuurlijke wijze in balans brengen van hormonen, het verbeteren van de gezondheid van de huid en het bevorderen van een gezonde spijsvertering en gezonde urinewegen met behoud van een fit en gezond lichaam.

Hoe gebruik je shilajit als vrouw?

Shilajit is verkrijgbaar in verschillende vormen, zoals hars, vloeistof, capsules en poeder, thee tot aan shilajit hars met goudstof. Elke vorm van shilajit werkt precies hetzelfde voor vrouwen. Pure shilajit hars wordt echter beschouwd als de zuiverste vorm van shilajit.

Shilajit soorten Hoe vrouwen het gebruiken
1. Shilajit hars Meng een hoeveelheid hars ter grootte van een erwt in lauw water of melk. Consumeer het twee keer per dag na de maaltijd.
2. Shilajit hars met goudstof Meng een hars ter grootte van een erwt in lauw water of lauwe melk. Consumeer het twee keer per dag na de maaltijd.
3. Vloeibare shilajit Voeg 2-3 druppels toe aan lauw water of melk. Consumeer het twee keer per dag na de maaltijd.
4. Shilajit capsules Neem twee keer per dag 1 capsule met lauw water of melk. Consumeer het na de maaltijd.
5. Shilajit thee Meng 1 zakje shilajit thee in 120 ml heet water. Drink het twee keer per dag na de maaltijd.

Shilajit dosering

Volgens verschillende onderzoeken is de aanbevolen dosering van shilajit afhankelijk van persoon tot persoon. De juiste dosering kan afhangen van leeftijd, gezondheid, spijsvertering en levensstijl.

De aanbevolen dosering ligt tussen de 125 mg en 250 mg per dag. Het wordt echter nog steeds aangeraden om een gezondheidsdeskundige te raadplegen voor de juiste dosering, afhankelijk van de verschillende vormen van shilajit.

Aandachtspunten

Shilajit is zonder twijfel een veilig voedingssupplement voor vrouwen, maar bij inname moet je rekening houden met de volgende punten:

  • Rauwe en onbewerkte shilajit kan gifstoffen en zware metalen bevatten en kan schadelijk zijn voor menselijke consumptie. shilajit moet dus gezuiverd worden onder toezicht van een deskundige om het geschikt te maken voor menselijke consumptie.
  • Shilajit wordt niet aanbevolen voor mannen of vrouwen onder de 18 jaar.
  • In het geval van een ziekte zoals hoge bloeddruk, migraine of hoge bloeddruk wordt geadviseerd om een gezondheidsdeskundige te raadplegen.
  • Zwangere vrouwen moeten altijd eerst hun arts raadplegen voordat ze shilajit in hun dagelijkse routine willen opnemen.

Mijn conclusie

Laten we eerlijk zijn: in de hedendaagse wereld zijn vrouwen drukker dan ooit en vergeten ze hun eigen gezondheid. En naarmate je ouder wordt, verandert ook je lichaam en dus ook je voedingsbehoeften.

Shilajit is echt een verborgen juweeltje voor vrouwen dat inderdaad voor je lichamelijke en geestelijke gezondheid kan zorgen en je kan helpen een betere balans te vinden in alle aspecten van je leven.

Disclaimer

Even ter herinnering: iedereen heeft een ander lichaamstype en elk ingrediënt reageert anders bij verschillende mensen. Het is dus raadzaam om een gezondheidsdeskundige te raadplegen voor de benodigde dosering van dit supplement.

Verder lezen: Is droomsap gevaarlijk of valt het mee?

Shilajit

Shiljat, een krachtig superfood voor de vrouw

Shilajit is een krachtig superfood voor je als vrouw dat in het hooggebergte van de Himalaya wordt gevonden en is een buitengewoon voedingssupplement, vooral populair onder vrouwen. Onderzoek toont aan dat dit plantaardige wondermiddel unieke enzymen en aminozuren bevat die de gemoedstoestand en het geheugen van een vrouw positief kunnen beïnvloeden, waardoor ze zich tijdens de menstruatie en andere perioden van stress en angst, beter voelt.

Mumijo supplementen met glucosamine voor vrouwen

Vrouwen die shilajit of mumijo supplementen gebruiken, ervaren een verbeterde stofwisseling en een toename in de botdichtheid, wat bijdraagt aan sterkere gewrichten. Glucosamine, een natuurlijk bestanddeel van shilajit, speelt hierin een cruciale rol. Het is ook aangetoond dat het de bloedsuikerspiegel en cholesterol reguleert, terwijl het de triglycerides verlaagt, waardoor het hart en bloedvaten van de vrouw gezond blijven.

Shilajit als natuurlijke remedie voor spieren en nagels

Voor vrouwen die lijden aan hoogteziekte, biedt shilajit een natuurlijke remedie. Het versterkt de luchtwegen en helpt bij de algehele verbetering van de gezondheid van de vrouw. Bij sportvoeding wordt het aangeprezen vanwege zijn vermogen om spieren en nagels te versterken, en het wordt zelfs geassocieerd met het vertragen van veroudering.

Detox eigenschappen

Een vrouw die shilajit als deel van haar dieet opneemt, kan mogelijk verbeteringen in haar slaap en geheugen waarnemen. Ondanks deze voordelen, is het essentieel voor vrouwen om zich bewust te zijn van mogelijke bijwerkingen en de interactie met andere supplementen, vooral die met testosteron, om obesitas en andere gezondheidsproblemen te voorkomen. Detox eigenschappen ronden het profiel van dit supplement af, waardoor shilajit vrouwen kan ondersteunen op verschillende vlakken.

Bronnen

Je las een bericht in de categorie:

https://vitamines.com/shilajit-vrouwen/