Favoriete vitamines van Manon van Essen


Wat zijn mijn favoriete vitamines?

Op elke borrel of bijeenkomst krijg ik wel de vraag. Wat slik jij voor vitamines? Of welk product moet ik hebben voor deze klacht? En ik kan niet antwoorden vanuit een expert functie, maar wel vanuit ervaring.

Ik ben zelf voor het motto; voeding is je basis. Dus als je niet gezond leeft, dan kan je slikken wat je wilt, maar no way dat dit gaat helpen. Voeding is dus de basis, daarnaast gezonde levensstijl en je bent een heel eind.

Dit is de reden waarom ik zelf niet altijd vitamines slik.

Maar als ondernemer, moeder en sporter neem ik wel vaak een aantal supplementen. Meestal maak ik in de ochtend één super shake waar al poeders in zitten. Een voorbeeld is een shake met banaan, (plantaardige) melk, mango en spinazie. Hier voeg ik dan eiwitpoeder, collageen, greens en glucomannan aan toe.

Disclaimer; deze vitamines en mineralen slik ik op basis van mijn eigen ervaring met het supplement. Ik ben geen arts. Heb je twijfels, vraag advies via onze klantenservice of een arts om hulp.

Supplementen die ik meestal slik

Ik voeg onderstaande producten allemaal toe in één super shake in de ochtend. Dan weet ik dat ik in ieder geval in de ochtend al iets heb gedaan wat mijn gezondheid bevorderd.

Supplementen die ik soms slik
Soms slik ik supplementen als voor een bepaalde periode. Dit doe ik dan een week of twee. En daarna stop ik weer als ik mij beter voel. In deze periodes pas ik ook mijn voeding en sport hierop aan om snel weer back on track te zijn.

Eiwitpoeder:

Wat is het? Eiwitpoeder is een voedingssupplement dat meestal wordt gemaakt van wei, caseïne, soja of andere eiwitbronnen. Het is bedoeld om de eiwitinname te verhogen, wat kan helpen bij spierherstel, spieropbouw en gewichtsbeheersing.

Voordelen: Eiwitpoeder kan helpen bij het behalen van dagelijkse eiwitdoelen, vooral voor mensen die actief zijn in de sportschool of een vegetarisch/veganistisch dieet volgen. Het kan ook helpen om verzadiging te bevorderen en gewichtsverlies te ondersteunen.

Hoe te gebruiken: Eiwitpoeder kan worden gemengd met water, melk of toegevoegd aan smoothies en recepten.

Greens (Groene supplementen):

Wat zijn ze? Greens-supplementen zijn poeders of capsules die geconcentreerde hoeveelheden groenten, fruit, algen, grassen en andere plantaardige ingrediënten bevatten. Ze zijn ontworpen om de inname van voedingsstoffen en antioxidanten te verhogen.

Voordelen: Greens-supplementen kunnen helpen bij het aanvullen van voedingsstoffen en antioxidanten die mogelijk ontbreken in de voeding. Ze kunnen de algehele gezondheid en energieniveaus ondersteunen.

Hoe te gebruiken: Meestal worden greens-supplementen gemengd met water of toegevoegd aan smoothies.

Collageen:

Wat is het? Collageen is een eiwit dat van nature in het lichaam voorkomt en een belangrijk onderdeel vormt van de huid, gewrichten, botten en bindweefsel. Collageensupplementen zijn ontworpen om de collageenproductie te stimuleren en de gezondheid van deze weefsels te bevorderen.

Voordelen: Collageensupplementen worden vaak gebruikt voor huidverjonging en kunnen helpen bij het verminderen van rimpels en het bevorderen van de gezondheid van gewrichten en botten.

Hoe te gebruiken: Collageensupplementen zijn meestal verkrijgbaar in poedervorm en kunnen worden gemengd met vloeistoffen of toegevoegd aan voedsel.

Glucomannan:

Wat is het? Glucomannan is een voedingsvezel die wordt gewonnen uit de wortel van de konjacplant. Het staat bekend om zijn vermogen om water op te nemen en een gevoel van verzadiging te bevorderen.

Voordelen: Glucomannan kan helpen bij gewichtsverlies door het verminderen van de eetlust en het bevorderen van een vol gevoel. Het kan ook gunstig zijn voor de spijsvertering en de regulering van de bloedsuikerspiegel.

Hoe te gebruiken: Glucomannan wordt meestal ingenomen in de vorm van capsules of poeder, gevolgd door het drinken van veel water om de uitzetting in de maag te vergemakkelijken.

Slapen / Melatonine:

Wat is het? Melatonine is een hormoon dat van nature in het lichaam wordt geproduceerd en een belangrijke rol speelt bij het reguleren van de slaap-waakcyclus. Het is ook beschikbaar als een supplement.

Toepassing: Melatonine-supplementen worden vaak gebruikt om slaapproblemen zoals slapeloosheid aan te pakken. Ze kunnen helpen bij het reguleren van de slaapcyclus en het bevorderen van een goede nachtrust.


Opgeblazen buik / Debloat kuur:

Wat is het? Een debloat kuur verwijst meestal naar een combinatie van voedingssupplementen of voedingsmiddelen die bedoeld zijn om een opgeblazen gevoel in de buik te verminderen. Dit kan onder andere probiotica, enzymen en kruiden bevatten.

Toepassing: Debloat kuren worden gebruikt om spijsverteringsproblemen zoals een opgeblazen buik, winderigheid en buikkrampen te verlichten. Ze kunnen helpen bij het herstellen van een gezonde darmflora en het bevorderen van een betere spijsvertering.


Spierpijn / Magnesium:

Wat is het? Magnesium is een mineraal dat belangrijk is voor tal van lichaamsfuncties, waaronder spiercontractie en ontspanning.

Toepassing: Magnesiumsupplementen kunnen worden gebruikt om spierpijn en krampen te verminderen. Ze kunnen ook bijdragen aan een betere spierfunctie en herstel na inspanning.


Warrig / Visolie:

Wat is het? Visolie is een voedingssupplement dat omega-3-vetzuren, zoals EPA (eicosapentaeenzuur) en DHA (docosahexaeenzuur), bevat. Deze vetzuren zijn essentieel voor een goede hersenfunctie en gezondheid.

Toepassing: Visolie-supplementen worden vaak genomen om de hersenfunctie te ondersteunen, waaronder concentratie en helder denken. Ze kunnen helpen bij het verminderen van warrigheid en het bevorderen van mentale helderheid.

Focus / Weinig concentratie / 5-HTP (5-Hydroxytryptofaan):

Wat is het? 5-HTP is een aminozuur dat een voorloper is van serotonine, een neurotransmitter die betrokken is bij stemming en slaapregulatie.

Toepassing: 5-HTP-supplementen worden soms gebruikt om de stemming te verbeteren en de concentratie te verhogen. Ze kunnen helpen bij het verminderen van gevoelens van stress en angst, wat op zijn beurt de concentratie kan bevorderen.

https://vitamines.com/favoriete-vitamines-van-manon-van-essen/