de TOP 4 dingen die je eraan kunt doen!


We hebben allemaal wel eens in de spiegel gekeken en iets aan onszelf opgemerkt waar we niet 100% tevreden over zijn. Een veelvoorkomend ‘probleemgebied’ voor velen, vooral vrouwen, zijn de bovenarmen – soms liefkozend (of niet zo liefkozend) ‘kipfilet armen’ genoemd. Maar wat zijn kipfilet armen precies? Hoe ontstaan ze en, misschien wel het belangrijkste, wat kunnen we eraan doen?
In dit artikel duiken we diep in de wereld van kipfilet armen. Van de oorzaken tot de mogelijke oplossingen, zowel natuurlijk als cosmetisch, we behandelen het allemaal. Dus of je nu zoekt naar oefeningen, huidverzorgingstips, of overweegt een medische ingreep, lees verder en ontdek hoe je die armen weer vol zelfvertrouwen kunt tonen!

Wat zijn kipfilet armen?

‘Kipfilet armen’ is een term die vaak wordt gebruikt om losse of slappe huid aan de onderkant van de bovenarmen te beschrijven. Dit verschijnsel komt vaker voor naarmate men ouder wordt, maar kan ook voorkomen bij aanzienlijk gewichtsverlies.

De naam komt waarschijnlijk van de manier waarop dit stukje arm eruit ziet wanneer het wordt opgetild: een beetje zoals het losse vel van een rauwe kipfilet.

Wat is de oorzaak van kipfilet armen?

Als je ooit in de spiegel hebt gekeken en je hebt je afgevraagd waarom dat deel van je arm wat losser lijkt dan vroeger, dan ben je niet de enige. Maar wat veroorzaakt ze nu precies? Hieronder vind je de voornaamste oorzaken:

 1. Veroudering: Naarmate we ouder worden, verliest onze huid haar vermogen om terug te springen. Dit is deels te wijten aan een afname van collageenproductie, wat bijdraagt aan de stevigheid en elasticiteit van de huid. Ook kan het natuurlijke verlies van spiermassa bijdragen aan een slappere uitstraling van de armen[2].
 2. Veel afvallen en aankomen: wanneer iemand snel veel gewicht verliest, heeft de huid vaak niet de tijd om zich aan te passen. Dit kan leiden tot overtollige huid, niet alleen op de armen, maar ook op andere delen van het lichaam.
 3. Erfelijkheid: De genen die je van je ouders hebt geërfd, kunnen invloed hebben op hoe en waar je vet opslaat, evenals op de elasticiteit van je huid. Als je ouders of grootouders ‘kipfilet armen’ hadden, is de kans groter dat jij ze ook krijgt.
 4. Hormonale veranderingen: Tijdens de menopauze ondergaan vrouwen aanzienlijke hormonale veranderingen, wat kan leiden tot een verandering in de vetverdeling en een afname van de huidelasticiteit.
 5. Gebrek aan lichaamsbeweging: Een inactieve levensstijl kan bijdragen aan een afname van de spiermassa, wat kan resulteren in een slapper uitziende arm.

Wat kun je doen tegen kipfilet armen?

Nu je de oorzaken van ‘kipfilet armen’ begrijpt, is de volgende logische vraag: “Wat kan ik er tegen doen?” Gelukkig zijn er verschillende dingen die je kunt proberen, afhankelijk van wat het beste bij jou past.

1. Krachttraining tegen kipfilet armen

Krachttraining is een krachtig wapen in de strijd tegen kipfilet armen. Het opbouwen van spiermassa kan niet alleen het uiterlijk van je armen verbeteren, maar ook de algehele gezondheid en functionaliteit van je lichaam.

Waarom werkt krachttraining?

Door gerichte oefeningen te doen, kun je de spieren in je bovenarmen opbouwen. Stevigere spieren kunnen helpen om losse huid te ‘vullen’, waardoor je armen er strakker uitzien.

Daarnaast verbruiken spieren meer calorieën in rust dan vet. Door meer spiermassa te hebben, kan je lichaam zelfs in rust meer calorieën verbranden.

Effectieve oefeningen tegen kipfilet armen

 1. Tricep dips:
  • Hoe?: Plaats je handen op de rand van een stoel of bankje, met je rug naar het object toe. Strek je benen uit en laat je lichaam zakken door je ellebogen te buigen. Duw vervolgens terug omhoog.
  • Waarom?: Deze oefening richt zich vooral op de triceps, het gedeelte van de arm waar ‘kipfilet’ het meest zichtbaar is.
 2. Push-ups:
  • Hoe?: Begin in een plankpositie met je handen iets breder dan schouderbreedte. Zak naar beneden door je ellebogen te buigen en duw jezelf vervolgens weer omhoog.
  • Waarom?: Push-ups zijn een compound oefening, wat betekent dat ze meerdere spiergroepen tegelijkertijd trainen, inclusief je triceps en borst.
 3. Tricep kickbacks:
  • Hoe?: Houd in elke hand een gewicht en buig voorover vanuit je taille. Houd je ellebogen dicht bij je lichaam en strek je armen achter je uit, en breng ze vervolgens weer naar de startpositie.
  • Waarom?: Deze oefening isoleert de triceps en is zeer effectief voor het versterken van de achterkant van de bovenarm.
 4. Bicep curls:
  • Hoe?: Sta rechtop met een gewicht in elke hand, palmen naar voren. Buig je ellebogen om de gewichten naar je schouders te tillen, en laat ze vervolgens gecontroleerd zakken.
  • Waarom?: Hoewel ‘kipfilet’ voornamelijk wordt geassocieerd met de triceps, kan het versterken van je biceps ook bijdragen aan strakkere armen.

Net zoals bij elke fitnessroutine, is consistentie cruciaal voor resultaat. Het is belangrijk om een trainingsroutine te kiezen die je kunt volhouden en om regelmatig te trainen. Na verloop van tijd zul je verbeteringen zien en voelen.

2. Probeer vet te verliezen

Naast het opbouwen van spiermassa, speelt vetverlies een essentiële rol bij het aanpakken van kipfilet armen. Als je een aanzienlijke hoeveelheid overtollig vet op je bovenarmen hebt, kan het verminderen ervan een aanzienlijk verschil maken in hun uiterlijk en gevoel. Hier zijn enkele richtlijnen om je te helpen bij het proces van vetverbranding.

Waarom vet verliezen tegen kipfilet armen?

Kipfilet armen ontstaan vaak door een combinatie van losse huid en vetophoping. Door deze vetophoping te verminderen, kun je de slappe uitstraling van je armen verminderen. Verbrand daarom meer calorieën dan je binnenkrijgt. Plaatselijk vet verbranden is niet mogelijk maar wanneer afvalt zal ook het vet op je armen minder worden.

Een calorietekort is van cruciaal belang bij het verliezen van gewicht en vet. Als je niet weet waar je moet beginnen of als je op zoek bent naar een gestructureerd plan:

👉 Probeer dan ons weekmenu waarmee je kan afvallen met lekker en normaal eten!

Het combineren van krachttraining met een gezond dieet en regelmatige cardio kan wonderen doen voor je bovenarmen. En met ons weekmenu heb je een handige tool in handen om je te helpen je doelen te bereiken. Begin vandaag nog en zwaai die ‘kipfilet armen’ vaarwel!

Iedere week 1 kilo vet verliezen?

Verlies iedere week een kilo vet met lekker eten! Geen shakes, koolhydraatarme kolder of andere dure onzin!

Begin direct met afvallen!

3. Zorg voor een goede huidverzorging

Hoewel het belangrijk is om aan de binnenkant te werken met oefeningen en voeding, mag de buitenkant zeker niet vergeten worden! Een stralende en elastische huid draagt bij aan het verminderen van het ‘kipfilet’ effect en geeft je armen een jeugdiger uiterlijk. Maar hoe verzorg je je huid optimaal, vooral als deze al tekenen van verslapping toont?

Waarom is huidverzorging belangrijk?

 • Elasticiteit: Een goede huidverzorging kan de elasticiteit van de huid behouden en verbeteren, wat helpt tegen verslapping.
 • Hydratatie: Een gehydrateerde huid is voller en kan daardoor strakker aanvoelen en er strakker uitzien.
 • Gezonde gloed: Door je huid goed te verzorgen, krijgt ze een gezonde gloed, wat je armen een frissere uitstraling geeft.

Tips voor een optimale huidverzorging:

 1. Hydrateer: Gebruik dagelijks een vochtinbrengende crème of olie, speciaal voor de huidtype. Drink ook voldoende water gedurende de dag. Een gehydrateerd lichaam weerspiegelt zich in een gehydrateerde huid!
 2. Scrub: Verwijder dode huidcellen door regelmatig (maar niet te vaak) te scrubben. Dit bevordert celvernieuwing en maakt de huid gladder. Je kunt zowel mechanische scrubs als chemische exfolianten overwegen, afhankelijk van je huidtype en voorkeur.
 3. Zonbescherming: UV-straling kan de huid beschadigen en haar elasticiteit verminderen. Gebruik altijd een zonnebrandcrème of draag beschermende kleding wanneer je langdurig in de zon bent.
 4. Gezond eten: Voedingsmiddelen rijk aan antioxidanten, vitamine C en E, en omega-3 vetzuren kunnen de huid van binnenuit ondersteunen. Overweeg om voedingsmiddelen zoals bessen, noten, vette vis en citrusvruchten in je dieet op te nemen.
 5. Stop met roken: Roken vermindert de bloedtoevoer naar de huid, wat kan leiden tot een snellere veroudering en verslapping.

Een consistente en grondige huidverzorgingsroutine kan een enorm verschil maken in de uitstraling en textuur van je armen. Door je huid te voeden en te beschermen, zorg je voor die extra finishing touch in je strijd tegen kipfilet armen!

4. Medische ingrepen

Als je al alles hebt geprobeerd – van krachttraining tot huidverzorging – en je nog steeds niet tevreden bent, dan kan je overwegen om medische of cosmetische ingrepen te ondergaan. Hiervoor zijn een aantal mogelijkheden:

 1. CoolSculpting: Een niet-chirurgische behandeling waarbij vetcellen worden bevroren, waarna ze natuurlijk door het lichaam worden afgebroken.
 2. Liposuctie: Een chirurgische procedure waarbij overtollig vet wordt weggezogen uit specifieke delen van het lichaam.
 3. Arm Lift: Een chirurgische procedure waarbij overtollige huid wordt verwijderd en de resterende huid strakker wordt getrokken.
 4. Lasertherapie: Een niet-chirurgische behandeling die de huid strakker maakt en de productie van collageen stimuleert.

Cosmetische en medische ingrepen kunnen een oplossing zijn voor kipfilet armen, maar ze moeten zorgvuldig worden overwogen. Aan een ingreep zitten namelijk altijd risico’s verbonden.

Conclusie

Kipfilet armen zijn voor velen een bron van onzekerheid, maar zoals we in dit artikel hebben ontdekt, zijn er tal van oplossingen beschikbaar. Of je nu kiest voor krachttraining, huidverzorging, of zelfs een medische ingreep, het belangrijkste is om een aanpak te kiezen die bij jou past en waar jij je goed bij voelt.

Het is essentieel om te onthouden dat ieders lichaam uniek is. Wat voor de één werkt, werkt misschien niet voor de ander.

Dus of je nu je armen wilt versterken, de huid wilt verbeteren, of overweegt om een cosmetische ingreep te ondergaan, we hopen dat dit artikel je heeft voorzien van waardevolle inzichten en tips. Onthoud altijd: je bent prachtig zoals je bent, maar het is ook okay om naar verandering te streven als dat is wat jij wilt!

https://yellowfit.nl/kipfilet-armen/