Beste berberine (ervaringen & review)


Berberine is de laatste tijd vaak in de media, nadat enkele journalisten berberine als ‘de Ozemopic van de natuur’ in het nieuws hebben gebracht.

In de Chinese Geneeskunde is berberine echter al eeuwenlang geliefd. Zo zou berberine de eetlust te verminderen en de bloedsuikerspiegel te verbeteren.

Is berberine kopen ook voor jou zinvol? In dit artikel zetten we een aantal berberine ervaringen op een rij en ontdek je welke berberine het best getest is.

Welke berberine is het beste?

Om de te bepalen welk berberine supplement het beste is, hebben we uitgebreid gekeken naar de actieve ingrediënten of er onnodige hulpstoffen zijn gebruikt, de hoeveelheid berbérine in milligram en uiteraard de prijs.

Op basis hiervan is Vitakruid als allerbeste berberine supplement uit de test gekomen.

1. Vitakruid Berberine

Kijken we naar de kwaliteit, prijs, beschikbaarheid en filosofie van dit supplement, dan komt Vitakruid Berberine als absolute nummer één uit onze berberine review.

beste berberine supplement

Vitakruid Berberine Rebersa is een mooi voorbeeld van hoe een supplement moet zijn: puur, effectief en toegankelijk. Met een genereuze 500 mg berberine per capsule profiteer je meteen van een krachtige dosering van dit traditionele extract.

De kwaliteit van de Vitakruid ingrediënten is meer dan goed te noemen. Het is zeker te waarderen dat Vitakruid vasthoudt aan strikte productienormen om de hoogwaardige kwaliteit te garanderen.

Bovendien is dit specifieke berberine supplement van Vitakruid vrij van allergenen zoals gluten, gist, lactose, en bevat het geen GMO, suiker, kunstmatige kleurstoffen, smaakstoffen of conserveringsmiddelen. Dit maakt het een uitstekende keuze voor mensen met bepaalde dieetrestricties of allergieën.

Vitakruid Berberine is méér dan goed.

Het gebruik van eenvoudige en begrijpelijke ingrediënten zoals microkristallijne cellulose en siliciumdioxide, gebruikt als vulstof en anti-klontermiddel respectievelijk, toont Vitakruid’s inspanningen aan met betrekking transparantie. De HPMC-capsules zijn makkelijk in te nemen en geschikt voor vegetariërs en veganisten, wat het product toegankelijk maakt voor een breed publiek.

Kortom, wanneer je een berberine supplement wilt schaffen, is Vitakruid Berberine als best berberine winnaar in onze test – zonder twijfel – een verstandige keuze.

Voordelen en nadelen van Vitakruid

Voordelen Nadelen
Goede hoge dosering berberine Hogere prijsklasse
Vegetarische HPMC capsules
100% allergenen vrij
Formule gebaseerd op onderzoek

2.  Vitals Berberine 500

Vitals Berberine 500 onderscheidt zich door de hoge dosering van maar liefst 500 mg berberine per capsule, waardoor het een aanzienlijke hoeveelheid van deze bijzonder krachtige stof vertegenwoordigt.

allerbeste berberine van vitals

Het is zeer bemoedigend om te zien dat het onderzoek naar berbérine exponentieel is gegroeid, getuige de 200 nieuwe publicaties per jaar die de veelzijdige voordelen van deze stof onderstrepen. Dit wijst onmiskenbaar op de relevante plaats van berberine in het hedendaagse gezondheidslandschap.

Het valt ook te prijzen dat Vitals kiest voor hoogwaardige, zuivere ingrediënten. De formule bevat berberinehydrochloride, afkomstig uit Berberis aristata, verpakt in plantaardige capsules van gefermenteerd cassave-zetmeel, oftewel pullulan.

Vitals verdient verder lof voor het gebruik van natuurlijke hulpstoffen, zoals zonnebloemolie en rijstvezels, waarmee het kunstmatige toevoegingen overbodig maakt.

Kortom, Vitals is een uitstekend supplement met een terechte nummer 2 positie in onze Top 5 berberine supplementen.

Voordelen en nadelen van Vitals

Voordelen Nadelen
Bekend berberine supplement Hogere prijsklasse
Sterke 500 mg dosering
Puur berberis aristata extract
Plantaardige capsules (vegan)
Formule voor extra goede absorptie

3. Orthovitaal Berberine Zuurbes

Orthovitaal Berberine 400 mg neemt de welverdiende derde plek in op onze lijst van beste berberinesupplementen. Het supplement is een doeltreffende aanvulling op je dagelijkse inname, met een focus op het ondersteunen van een normaal cholesterol en triglyceriden gehalte.

orthovitaal berberine review

Berberine, dat eeuwenlang gewaardeerd is om zijn vele toepassingen, speelt de hoofdrol in dit supplement. Met een dosering van 400 mg per capsule levert Orthovitaal een solide hoeveelheid van deze krachtige stof.

Het belang van het behouden van een normaal cholesterol- en triglyceridengehalte kan niet genoeg benadrukt worden, aangezien het kan helpen hart- en vaatziekten te voorkomen. De toevoeging van berberine, dat bekend staat om de ondersteuning van de leverfunctie, draagt verder bij aan de totale gezondheidsvoordelen.

Orthovitaal Berberine 400 mg onderscheidt zich ook door zijn vegetarische en veganistische vriendelijkheid, dankzij de vegetarische capsule van HPMC en het ontbreken van dierlijke ingrediënten. Daardoor is het toegankelijk voor een breed scala aan levensstijlen en dieetvoorkeuren.

Kortom, Orthovitaal Berberine 400 mg is een effectieve, veganistische keuze voor wie op zoek is naar een berberinesupplement dat je in staat stelt om de gezondheidsvoordelen van deze ‘historische’ stof te plukken zonder dat je jouw dieet volledig hoeft aan te passen.

Voordelen en nadelen van Orthovitaal

Voordelen Nadelen
Ondersteunt cardiovasculaire gezondheid Iets lagere berberine dosering (400 mg)
Vegetarische HPMC capsules
100% natuurlijke hulpstoffen
Inclusief silica en magnesiumtearaat

4. NOW Berberine Softgels

Op 4 in onze Top 5 met allerbeste berberine supplementen vinden we NOW Berberine 400 mg.

Dit natuurlijke supplement, dat afkomstig is van planten zoals Calendula, Berberis vulgaris en de Oregon druif, staat bekend om zijn vermogen om de normale glucose- en lipidenstofwisseling te ondersteunen.

now berberine softgels

Een uitdaging bij het gebruik van berberine is dat het lichaam dit niet gemakkelijk absorbeert, wat resulteert in een lage biologische beschikbaarheid. We hebben gezien dat NOW dit probleem effectief aanpakt door berberine te combineren met MCT-olie uit kokosnoten, wat zoals we weten de opname bevordert.

Deze formule verbetert overigens niet alleen de opname van berberine, maar verbetert ook de maag-darmtolerantie. Hierdoor is het supplement ook geschikt voor personen met gevoelige spijsverteringssystemen.

Berberine is van nature aanwezig in specifieke planten, waaronder Canadese goldenseal (Hydrastis canadensis), zuurbes (Berberis vulgaris) en boomkurkuma (Indische berberis, Berberis aristata).

Door NOW Berberine 400 mg aan je dagelijkse routine toe te voegen, kun je mogelijk profiteren van het vermogen om de algehele stofwisseling te ondersteunen en een evenwichtig bloedglucoseniveau te bevorderen.

De gelatinecapsule, gemaakt van rund, betekent echter dat dit supplement niet geschikt is voor vegetariërs en veganisten. Hoewel dit voor sommigen een struikelblok kan zijn, kan NOW Berberine 400 voor anderen een betrouwbare en effectieve keuze zijn om de gezondheidsvoordelen van berberine te verkennen.

Voordelen en nadelen van NOW

Voordelen Nadelen
Verbeterde absorptie door MCT-olie Niet geschikt voor veganisten
Geschikt voor de gevoelige maag
Berbérine in fijne softgels
Bevat lecithine

5. Nova Vitae Berberine Extract

De nummer 5 in onze Top 5 berberine vinden we het Berberine Extract van Nova Vitae. Dit voedingssupplement bevat 350 mg Berberine HCl per capsule en is geëxtraheerd uit de zuurbes.

beste berberine consumentenbond

Dit supplement heeft een unieke moleculaire structuur die helpt bij het bevorderen van een gezonde darmfunctie, mogelijk door invloed uit te oefenen op de micro-organismen in het maagdarmstelsel. Het kan zo bijdragen aan de vermindering van mogelijke schade aan het systeem.

Bovendien richt Nova Vitae Berberine Extract zich op het in evenwicht brengen van de bloedsuikerspiegel, waardoor het een aantrekkelijke keuze is voor mensen met diabetes of insulineweerstand. Het kan leiden tot stabielere energieniveaus en een betere algemene gezondheid.

Met een plantaardige capsule en het gebruik van plantaardig magnesiumstearaat, is dit supplement niet alleen veganistisch, maar ook vrij van GMO en gluten. Bovendien bevat het geen kunstmatige kleurstoffen, smaakstoffen of conserveringsmiddelen, wat bijdraagt aan zijn pure en natuurlijke samenstelling.

Als je op zoek bent naar een natuurlijke ondersteuning voor jouw maagdarmgezondheid en bloedsuikerregulatie, is Nova Vitae Berberine Extract een prima keuze voor veel mensen.

Voordelen en nadelen van Nova Vitae

Voordelen Nadelen
Ondersteund de darmgezondheid Lagere berberine dosering (350 mg)
100% veganistische berberine capsules Geen extra actieve ingrediënten
Geen kunstmatige toevoegingen
Gebaseerd op Ayurvedische traditie

Berberine ervaringen

Op Vitamines.com is berberine één van de meest verkochte supplementen en hierdoor hebben al vele klanten diverse berberine ervaringen met ons gedeeld. Ben jij ook een ervaringsdeskundige? Mail je feedback naar support@vitamines.com en we voegen deze toe aan deze recensie pagina.

 • Ervaring van Mark, 45 uit Enschede: “Sinds ik berberine gebruik, merk ik dat mijn bloedsuikerspiegel stabieler is. Ik voel me minder moe en heb meer energie gedurende de dag.”
 • Ervaring van Miriam, 60 jaar uit Alkmaar: “Ik heb al jaren last van hoge cholesterol. Sinds ik berberine neem, zijn mijn waarden verbeterd. Het heeft echt een verschil gemaakt.”
 • Ervaring van Eva, 36 jaar uit Eindhoven: “Berberine heeft mijn spijsvertering flink verbeterd. Ik had vaak last van maag en darmproblemen, maar dit is sinds ik berberine neem veel minder het geval.” Ervaring van Tim, 50 jaar uit Delft: “Berberine heeft mij geholpen om mijn gewicht onder controle te houden. Ik denk dat berberine mijn stofwisseling ondersteunt.”
 • Ervaring van Sarah, 37 jaar uit Amsterdam: “Berberine is een belangrijk onderdeel van mijn gewichtsverlies geworden. Ik merk dat het mijn metabolisme heeft verhoogd en me helpt om gemakkelijker gewicht te verliezen. Dit supplement van Vitakruid is echt een aanrader!”
 • Ervaring van Jasper, 43 jaar uit Rotterdam: “Ik had altijd problemen met het verliezen van die laatste paar kilootjes, maar sinds ik berberine neem, lijkt het opmerkelijk soepeler te gaan.”

Veelgestelde vragen

Hoe hebben we berberine in deze review getest?

In deze berberine review hebben we drie belangrijke criteria overwogen bij het vergelijken: productveiligheid, werkzaamheid en kosten.

Omdat supplementen niet op dezelfde manier worden gereguleerd als voorgeschreven medicijnen, is het essentieel dat bedrijven de juiste dingen doen en hun producten grondig testen. Wij beschouwen productveiligheid en transparante tests als de hoogste prioriteit.

Hoewel bijna al onze toppers hetzelfde effectieve hoofdbestanddeel hadden (berberine hydrochloride (HCl)), waren er een paar producten die opvielen door hun krachtige formules en toevoeging van elementen die aanzienlijk kunnen helpen bij de absorptie van berberine.

Deze producten hebben een opwindend potentieel, maar we houden ook rekening met mogelijke nadelen van een zeer krachtig supplement – als een formule potentieel sterker is en niet zo goed onderzocht, wordt onderzoek minder voorspellend en kunnen negatieve bijwerkingen zwaarder wegen dan de voordelen voor de gezondheid.

In plaats daarvan reserveren we op dit moment onze hoogste aanbeveling voor een vorm en dosering die het meest worden ondersteund door huidig onderzoek.

De kosten van het product zijn in deze berberine review ook een belangrijke overweging, maar omdat de prijs van berberine supplementen niet al te veel varieert per milligram hebben de andere factoren zwaarder gewogen.

berberine ervaringen

Wat is berberine?

Berberine is een alkaloïde die voorkomt in de wortels, schors en andere structuren van veel planten, waaronder de Oregon druif (Mahonia aquifolium), goldenseal (Hydrastis canadensis), Indische berberis (Berberis aristata) en Europese berberis (Berberis vulgaris).

Berberine heeft een lange geschiedenis van therapeutisch gebruik in de Ayurvedische en traditionele Chinese geneeskunde en een even uitgebreide lijst van potentiële voordelen in het kader van de hedendaagse geneeskunde.

Berberine heeft zowel antimicrobiële als ontstekingsremmende eigenschappen. Het kan een rol spelen bij de verdediging van het lichaam tegen schadelijke bacteriële overgroei en zelfs de groei van gunstige organismen in het darmmicrobioom bevorderen, wat op zijn beurt weer van invloed is op verschillende ziekteprocessen.

Hoewel er nog veel te ontdekken valt over de mechanismen van hoe berberine precies werkt, weten onderzoekers wel dat het van invloed is op een groot aantal medische aandoeningen, zoals:

 • Diabetes
 • Insuline resistentie
 • Hoog cholesterol
 • Hoge bloeddruk
 • Candida overgroei
 • Metabool syndroom
 • Polycysteus ovarium syndroom (PCOS)
 • Colitis ulcerosa
 • Prikkelbare darm syndroom (IBS)
 • Niet-alcoholische vette leverziekte

Op dit moment heeft het meest uitgebreide onderzoek echter gedraaid om de invloed van berberine op diabetes en cholesterolbeheer.

Lees meer over: Wat doet berberine?

Hoe werken berberine supplementen?

Berberine activeert AMP-activated protein kinase (AMPK), het primaire enzym dat onze cellulaire energieniveaus controleert en reguleert. Door de hoeveelheid AMPK in ons lichaam te verhogen, krijgen we voedingsstoffen waar ze moeten zijn, waardoor we onze stofwisseling effectief regelen.

Dit proces van AMPK activering is de link naar de voordelen van berberine voor diabetespatiënten en andere aandoeningen zoals obesitas en een hoog cholesterolgehalte. Van AMPK wordt ook gedacht dat het een tumoronderdrukker is, die in wezen cellen uithongert terwijl ze proberen kankertumoren te vormen.

We weten dat berberine al heel lang wordt gebruikt als antimicrobieel middel in de traditionele Chinese geneeskunde. Maar hoe deze stof precies effectief is, is tot voor kort niet onderzocht. Een onderzoek uit 2022 waarin de antimicrobiële eigenschappen van berberine werden onderzocht, ontdekte dat het de stofwisseling van bacteriën vertraagt, hen ervan weerhoudt nieuwe celwanden en aminozuren aan te maken en hun antioxidantspiegels verlaagt.

berberine supplement

Historisch gezien is berberine gebruikt om diarree te behandelen van zowel bacteriële infecties als niet-infectieuze aandoeningen. Veel van het onderzoek naar de invloed van berberine op de gezondheid van de darmen en het microbioom van de darmen is nog gaande, maar studies hebben het anekdotische bewijs ondersteund dat berberine een krachtig middel tegen diarree kan zijn.

De ontstekingsremmende effecten van berberine worden veroorzaakt door de modulatie van meerdere signaalwegen. In dit opzicht kijken de meeste onderzoeken naar de effecten van berberine op niet-alcoholische vette leverziekte, maar ontsteking is ook een cruciaal onderdeel van aandoeningen zoals hartaandoeningen en diabetes.

Een meta-analyse uit 2020 vond met name significante verlagingen van CRP (C-reactief proteïne, een belangrijke marker van ontsteking) bij patiënten die berberine namen.¹⁸

Een van de weinige dingen waarvan we bijna onomstotelijk kunnen zeggen dat berberine de diabeteszorg ondersteunt. Specifiek verbetert het de HbA1c-niveaus (een indicator van de bloedsuikercontrole op de lange termijn) en de insulineresistentie (wat betekent dat je cellen insuline effectiever kunnen gebruiken, wat leidt tot minder glucoseopslag en lagere bloedsuikerwaarden).

Een ander belangrijk voordeel van berberine is de bescherming tegen hartaandoeningen. Hoewel we niet zeker weten of het hartfalen kan stoppen, weten we wel dat het de kans op:

 • Hartritmestoornissen
 • Atherosclerose
 • Abdominale aorta-aneurysma’s
 • Harthypertrofie (een stap in de richting van hartfalen)
 • Ischemische hartziekte
 • Beroertes

Berberine speelt een rol bij het verlagen van totaal cholesterol, LDL-cholesterol en triglyceriden in het bloed, terwijl het HDL-cholesterol verhoogt.² Het verlaagt ook de hoge bloeddruk, waardoor een goede gezondheid van het hart vanuit elke hoek wordt ondersteund.

De positieve effecten die berberine heeft op overgewicht en bloedsuikerspiegel zouden ook hand in hand kunnen gaan met het helpen voorkomen van hartaandoeningen. En interessant is dat berberine een anti-apoptotisch effect lijkt te hebben op hartcellen, waardoor de cellen niet vroegtijdig afsterven.

vrouw zonder berberine bijwerkingen

Berberine bijwerkingen

Over het algemeen wordt berberine als een veilig supplement voor gezonde volwassenen gezien en zijn er slechts enkele berberine bijwerkingen bekend. Toch kun je een bijwerking ervaren die vaak met maagklachten gepaard gaat zoals:

 • Misselijkheid
 • Diarree
 • Maagkrampen
 • Opgeblazen gevoel
 • Hoofdpijn
 • Constipatie (vooral als je stopt met innemen)
 • Huiduitslag (relatief zeldzaam is)

Hoe meer berberine je neemt, hoe groter de kans op deze bijwerkingen. Hogere doses betekenen ook dat je gedurende langere tijd sterkere bijwerkingen kunt ervaren. Als je weet dat je een gevoelige maag hebt, kan het zinvol zijn om te beginnen met een lage dosis berberine en na verloop van tijd de inname langzaam te verhogen. Zoals met elk supplement, moet je met je arts overleggen voordat je berberine aan je dagelijkse schema toevoegt.

Lees ook: Berberine gevaarlijk of juist niet?

Hoeveel berberine per dag?

De aanbevolen dosering berberine verschilt per supplement en beoogd gebruik. De aanbevolen dosering berberine is 500-1500 milligram (mg) per dag, verdeeld over twee of drie maaltijden. Het bepalen van de juiste berberine dosering moet serieus genomen worden, dus lees het etiket goed.

Veel supplementen hebben verschillende aanbevolen hoeveelheden en je specifieke gezondheidsbehoeften en medische voorgeschiedenis spelen ook een rol bij het bepalen van de juiste supplementdosering.

De berberine dosering verschilt per supplement.

Om de kans op bijwerkingen te verkleinen, kun je het beste rustig beginnen met de aanbevolen dosering. Wanneer berberine supplementen met voedsel worden ingenomen, worden ze beter opgenomen en veroorzaken ze minder maagklachten.

Hoe snel werkt berberine?

De meeste voorstanders en gebruikers van berberine zijn het erover eens dat je drie tot vier weken voordat je kunt concluderen of berberine werkt voor jou. Als berberine wel werkt, maar je ook vervelende bijwerkingen hebt, moet je toch stoppen met dit supplement.

Kun je met berberine afvallen?

Berberine heeft een indirect effect op het gewicht. Het verbetert de insulineresistentie, wat na verloop van tijd leidt tot gewichtsverlies omdat je lichaam zijn onnodige energievoorraden loslaat. Het zou ook de werking van twee honger- en vetopslaghormonen, adiponectine en leptine, kunnen verbeteren en de groei van vetcellen kunnen stoppen.

Een klein onderzoek toonde aan dat mensen met het metabool syndroom die drie maanden lang 900 mg berberine innamen, gemiddeld twee centimeter van hun tailleomvang verloren. Een ander onderzoek toonde aan dat 1.500 mg berberine per dag ervoor zorgde dat zwaarlijvige mensen gemiddeld vijf pond verloren in 12 weken. Dus hoewel er meer onderzoek nodig is, lijkt berberine effectief te zijn voor gewichtsverlies.

Verder lezen: Kun je met berberine afvallen?

Kan berberine mijn buikvet verminderen?

Hoe je het ook doet, gewichtsverlies kan niet gericht zijn op individuele lichaamsdelen. Overtollig buikvet wordt echter in verband gebracht met insulineresistentie en chronische ontstekingen. Stel dat je lichaam het extra vet in je buik opslaat vanwege insulineresistentie (en niet vanwege een dieet of lichaamsbeweging). In dat geval zou berberine je buikvet sneller kunnen verminderen dan alleen gezond eten en sporten.

Kan berberine de oestrogeenspiegel verhogen?

Er zijn niet veel onderzoeken gedaan naar de effecten van berberine op geslachtshormonen. Insulineresistentie kan de testosteronspiegels van vrouwen verhogen, dus het verbeteren van de insulineresistentie kan je testosteronspiegels op natuurlijke wijze in een gezonder bereik brengen.

Als je een vrouw bent die haar oestrogeenspiegels wil verbeteren, kan berberine dat nog steeds doen. Een recent onderzoek toonde aan dat berberine oestrogeen, testosteron en luteïniserend hormoon (LH) reguleert bij ratten met polycysteus ovariumsyndroom (PCOS). Hoewel er veel meer onderzoek nodig is, zijn deze resultaten over hormoonregulatie veelbelovend.

Heeft berberine invloed op testosteron?

Eén onderzoek ontdekte dat berberine, als het al iets doet, testosteron bij mannen kan verhogen. Hoewel er meer onderzoek nodig is, is een van de kritieken op levensverlengende supplementen dat ze spieren en testosteron verminderen. Met berberine lijkt dit gelukkig dus niet het geval te zijn.

Hoe wordt berberine het beste opgenomen?

Berberine is berucht om zijn gebrek aan absorptie, en slechts een fractie van een procent van de berberine die we innemen circuleert door de bloedbaan. Wetenschappers en klinische onderzoekers weten niet helemaal zeker waarom ons lichaam berberine zo slecht opneemt, maar men denkt dat de manier waarop onze darmen en lever het afbreken een rol speelt.

Sommige prebiotica en lipiden (zoals de zonnebloemlecithine in LIPO Berberine) kunnen echter de hoeveelheid berberine die we absorberen verbeteren. Neem berberine altijd gedurende de dag met voedsel in – dit kan niet alleen mogelijke gastro-intestinale bijwerkingen tegengaan, maar het kan er ook voor zorgen dat het door je spijsverteringsstelsel blijft bewegen, zodat er zoveel mogelijk wordt opgenomen.

Wie zou geen berberine moeten innemen?

Er zijn zeker doelgroepen die beter geen berberine supplementen nemen of moeten eerst met een arts spreken om er zeker van te zijn dat het goed past bij hun gezondheidsbehoeften en de dosering van het supplement. Dit zijn bijvoorbeeld:

Zwangere vrouwen moeten geen berberine supplementen nemen omdat er onvoldoende bewijs is om de veiligheid ervan te ondersteunen. Artsen raden echter af om berberine te nemen als je zwanger bent. De reden hiervoor is dat de placenta het zich ontwikkelende embryo mogelijk niet beschermt tegen de toxische effecten van berberine.

Zwangere vrouwen moeten geen berberine nemen.

Mensen die problemen hebben met hun lever of nieren kunnen beter geen berberine supplementen nemen of dit alleen doen onder toezicht van een arts. De lever moet het medicijn verwerken en als je lever niet gezond genoeg is om berberine te verwerken, dan kunnen de nieren het niet uit je lichaam verwijderen. Dit kan je gezondheid aanzienlijk verslechteren.

Conclusie

Het lijdt geen twijfel dat het beste berberine supplement steeds populairder wordt voor het op peil houden van de bloedsuikerspiegel, het metabool syndroom, de darmgezondheid, het verlagen van de cholesterolspiegel, het verlagen van de bloedsuikerspiegel en zelfs als hulpmiddel bij het afvallen.

De meeste berberine supplementen komen in de vorm van berberine capsules of berberine poeder. De beste berberine supplementen zijn echter de supplementen die ook echt doen wat ze zeggen. Daarom hebben we de beste merken berberine supplementen op een rijtje gezet die je kunt vertrouwen en zonder zorgen kunt proberen.

Het best geteste berberine supplement is: Vitakruid Berberine.

Bronnen

Over de berberis aquifolium

Berberine een bioactieve stof in de wortel van de Berberis aquifolium, ook bekend als mahonie, wordt in de traditionele Chinese geneeskunde gewaardeerd. Deze stof, vaak in de vorm van zouten of tincturen beschikbaar in de apotheek, heeft gunstige effecten op hart- en bloedvaten. Ook in het beste berberine supplement vind je de wortel van de berberis.

Resveratrol en antioxidanten

Berberine werkt synergetisch met andere stoffen zoals resveratrol, antioxidanten, vetzuren uit krill en enzymen, zoals die gevonden in levertraan. De biobeschikbaarheid berberine kan worden verhoogd door het combineren met magnesium l-threonate, l-glutamine, mariadistel, zoethoutwortel en boswellia.

Libido, spieren en gewrichten

Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat berberine helpt bij het reguleren van bloedsuikergehalte, een functie die vergelijkbaar is met metformine, een medicijn voor diabetes type 2. Studies suggereren ook voordelen voor geheugen, libido, spieren, en gewrichten. Met toevoegingen zoals rijst in de voeding, kan berberine een vitaal onderdeel zijn voor de gezondheid van diabetici.

https://vitamines.com/beste-berberine/