Beginnen met afvallen in 5 stappen


Ik wil afvallen, maar waar moet ik beginnen? Je verlangt naar de slankere en gezondere versie van jezelf en juist daarom ben je op zoek naar de beste manier om te beginnen met afvallen. Geloof me, je bent niet de enige. Starten met afvallen kan een uitdaging zijn. 

Met de juiste aanpak wordt het ineens heel haalbaar en krijg je de motivatie die je nodig hebt. De eerste stap is vaak het moeilijkste. Laten we die daarom nu meteen samen zetten. Start nu! Ontdek welke 5 stappen beginnen met afvallen makkelijk maken. Let’s go, je kan dit! 

Hoe kun je het beste beginnen met afvallen?

De beste manier om te beginnen met afvallen is door te doen! Verstand op 0 en gewoon starten. Maak het jezelf zo makkelijk mogelijk. 

Beginnen met afvallen doe je met deze 5 stappen: 

1. Doel bepalen

Het is essentieel dat je er vertrouwen in hebt dat je dit doel gaat behalen. Jouw doel moet dus realistisch en haalbaar zijn. 5 kilo afvallen in één week is niet realistisch. 

Je komt er wel, daar heb ik alle vertrouwen in, mits je jouw doel opbreekt in kleine haalbare stapjes. Maak het zo klein mogelijk. Wil je 5 kilo afvallen in 3 maanden? Dan betekent dat dat je 0,4 gram per week afvalt. Dat is een stuk realistischer én haalbaar!

Afvallen is een proces. Houdt je doel in zicht, maar focus vooral op wat je nú kunt doen en houd het klein. Elke dag is een dag in jouw reis naar de nieuwe versie van jezelf. Vergeet niet te genieten van de reis er naartoe.

TIP: begin je dag met de vraag: “Welke stap kan ik vandaag zetten om dichterbij mijn doel van deze week te komen?”. 

2. Lees het eerste hoofdstuk van het programma

De tips en informatie die je hier vindt, zorgen ervoor dat je weet hoe afvallen met de Makkelijk Afvallen Methode werkt. Het helpt je om vanaf 0 te beginnen en geeft houvast bij het bepalen van jouw doel en startpunt. 

3. Schop alle verleidingen de deur uit 

Koekjes, je favoriete bonbons, die heerlijke fles wijn. Wat jouw verleiding ook mag zijn, geef of gooi het weg. Lopen er nog meer mensen rond in huis die hier wel gebruik van willen maken? Zet het dan in ieder geval uit zicht. Deel een apart kastje in, waar jijzelf niets te zoeken hebt en bewaar daar de verleidingen. 

4. Tijd voor nieuwe boodschappen

Voorkom verleidingen door de boodschappenlijst van de eerste week van het programma mee te nemen. Op deze manier haal je alleen het nodige in huis. 

5. Volg de recepten uit het weekmenu

Goede voorbereiding is het halve werk. Cliché, maar waar. Als je weet wat je gaat eten, hoef je daar alvast niet meer overna te denken. Dat geeft rust en zorgt ervoor dat je direct van start kunt op het moment dat je trek krijgt. Het enige wat je hoeft te doen is kijken wat er op het menu staat, het heerlijke recept te bereiden en smullen maar! 

Gratis Download: 2 Weekmenu’s

Benieuwd hoe lekker koolhydraatarm eten kan zijn? Vul hieronder je naam en e-mail in, zodat ik de PDF met 2 gratis weekmenu’s naar je toe kan sturen. 

Of het nu gaat om starten met een nieuwe baan, de draad oppakken met sporten of beginnen met afvallen. Alles wat nieuw is, is even moeilijk. Het is daarom belangrijk dat je weet waarvoor je het doet. Ontdek hieronder waar je je rotsvaste motivatie vandaan haalt. 

Hoe krijg je meer motivatie om af te vallen?

Motivatie is de sleutel tot succes. Voordat je begint zijn er drie belangrijke vragen die je kunt beantwoorden:

  1. Waar doe je het eigenlijk voor?
  2. Wat gebeurt er als je niet begint? Hoe ziet je leven er dan uit over 5 jaar?
  3. Wat gebeurt er als je wel begint? Hoe ziet je leven er dan uit over 5 jaar?

Geef jezelf de tijd om hierover na te denken, schrijf het op en bewaar het briefje of de notitie voor de momenten dat je het even moeilijk hebt.

Een extra motivatie boost nodig?

  • Vier je successen, hoe klein ook. Je hebt het verdiend!
  • Zoek steun bij vrienden, familie of online gemeenschappen zoals onze Samen Slank Community. Motivatie komt vaak voort uit een positieve omgeving en het delen van ervaringen.

Wees lief voor jezelf. Gaat het een dag niet zoals gepland? Dat is dan jammer. Daar hoef je jezelf niet voor te straffen. Laat dat stemmetje in je hoofd dat zegt: “Zie je wel, je kunt het niet.” voor wat het is. Het is maar een stemmetjes. Je kunt dit wel! 

We zijn mensen en mensen maken fouten of hebben wel eens hun dag niet. Je doet wat je kunt doen en morgen is een nieuwe dag. Geef jezelf de kans om weer opnieuw te beginnen. Onthoud dat afvallen tijd nodig heeft. Hoe lang precies? Dat lees je hieronder. 

Hoe lang duurt het voordat je begint af te vallen?

Theoretisch gezien val je af wanneer je meer energie verbrandt dan dat erin gaat. Het kan zijn dat je direct in de eerste week kilo’s kwijtraakt of pas in de derde week. Hoe snel dat gaat verschilt per persoon. Dit kan liggen aan factoren, waaronder:

  • je huidige gewicht, 
  • je metabolisme, 
  • stress, 
  • je levensstijl, 
  • hoeveel kcal je dagelijks binnenkrijgt in verhouding tot je persoonlijke energiebehoefte. 

Het is gezond om gemiddeld 0,5 kilo per week af te vallen. Dit kan van week tot week verschillen. Er zijn mensen die in de eerste week van het Koolhydraatarm 50 Dagen Programma 2 kilo gewicht verliezen, in de tweede week 1 kilo afvallen en de week daarna een weekje stilstaan. Wees geduldig en wees niet te streng voor jezelf. Het is belangrijk om te onthouden dat afvallen een reis is, geen sprint (bron). 

Doorloop deze 5 stappen op jouw tempo. Al doe je er een half jaar over. Dat geeft niet. Het gaat erom dat je telkens een stapje zet en doorzet. Wat heb je liever? Je doel behalen over één of misschien wel 5 jaar of helemaal niet?

Onthoud dat je werkt aan een gezondere levensstijl die je kunt volhouden op de lange termijn. Het maakt dus helemaal niet uit hoe lang je erover doet. Als je maar start!
Zet hier je eerste stap en begin. Heel veel succes. Geloof in jezelf, je kunt dit!   https://makkelijkafvallen.nl/beginnen-met-afvallen/