Alles over Reishi


De Reishi paddenstoel is een polypore schimmel die behoort tot het Ganoderma geslacht en is één van de meest gebruikte paddenstoelen voor gezondheidsdoeleinden in Aziatische landen zoals China, Japan en Korea. De paddenstoel staat bekend onder verschillende namen. Reishi is de Japanse naam voor de paddenstoel, in China wordt deze ‘Lingzhi’ genoemd en in Nederland kennen we Reishi als gesteelde lakzwam. Er bestaan meerdere soorten reishi paddenstoelen, de meest voorkomende soorten zijn de Ganoderma lucidum en Ganoderma tsugae.

Reishi wordt in de traditionele Chinese geneeskundige al meer dan 2000 jaar gebruikt en staat hier ook wel bekend als de paddenstoel van onsterfelijkheid omdat deze een lang en vitaal leven zou bevorderen. Ook in de Westerse wereld wordt steeds meer gebruik gemaakt van Reishi vanwege de positieve effecten van deze paddenstoel.

Onderwerpen in dit artikel:

  • Actieve bestanddelen van Reishi
  • De werking van Reishi
  • Het gebruik van Reishi

Actieve bestanddelen van Reishi

Reishi bevat meer dan 400 actieve bestanddelen. De paddenstoel bevat talrijke vitaminen en mineralen, andere actieve ingrediënten zoals essentiële aminozuren, terpenoïden, fenolen, steroïden, nucleotiden en glycoproteïnen. De belangrijkste bestanddelen van Reishi zijn de polysacchariden (zoals betaglucanen), peptidoglycanen en triterpenen, die in verband worden gebracht met diverse gezondheidsvoordelen.

Doe de Online Health CheckGratis leefstijl analyseBinnen 2 uur de uitslagNAAR ONLINE HEALTH CHECK arrow right arrow right

De werking van Reishi

Er is in de afgelopen jaren veel onderzoek gedaan naar de werking van Reishi.
Uit verschillende onderzoek blijkt dat de actieve bestanddelen in Reishi gezondheidsbevorderende eigenschappen bezitten die het immuunsysteem ondersteunen*. De meest gunstige bestanddelen van de Reishi zijn de polysacchariden waaronder betaglucanen die een immuun stimulerende werking hebben en hierdoor bijdragen aan goed werkend immuunsysteem* door gezonde cellen in het lichaam te versterken.

De triterpenen in Reishi kunnen bloeddrukverlagende eigenschappen hebben, de hormonale balans herstellen en bijdragen aan het behoud van een verantwoord cholesterolgehalte*. Ook zou Reishi een positief effect kunnen hebben voor de lever*.

Immune Forte ComplexOndersteunt het immuunsysteem en helpt de weerstandBevat Echinacea, Astragalus, Vlierbes, Olijfblad, Reishi, KnoflookKrachtige kruiden en een extra hoge dosering zinkVoor dagelijks gebruik of kortstondig intensief gebruikNu bestellen arrow right arrow right

Het gebruik van Reishi

Reishi is beschikbaar in verschillende vormen. De paddenstoel wordt vanwege zijn taaie en bittere smaak meestal niet zelf gegeten. De werkzame stoffen uit Reishi worden samengevoegd in een extract dat vervolgens verkrijgbaar is in de vorm van thee, in poedervorm maar ook als voedingssupplement. Bij gebruik is de hoeveelheid afhankelijk van de gekozen vorm. In geval van een extract zijn de effecten afhankelijk van hoe krachtig het extract is dat wordt gebruikt. Kies voor een hoogwaardig voedingssupplement voorzien van een krachtig Reishi extract om te kunnen profiteren van de gezondheidsvoordelen van de paddenstoel.

*Gezondheidsclaim is lopende

Het bericht Alles over Reishi verscheen eerst op Perfect Health.https://www.perfecthealth.nl/nieuws/alles-over-reishi/