Afvallen en gezellig uit eten? Hanteer de volgende tips!


Uit eten gaan kan voelen als een uitdaging wanneer je bezig bent met het behalen van een gezond gewicht. Gelukkig betekent het niet dat het onmogelijk is! Met de juiste aanpak kun je alsnog volop genieten van een heerlijk diner buiten de deur, zonder je gezonde leefstijl uit het oog hoeft te verliezen. In deze blog laten we je zien hoe je bewuste keuzes maakt en slimme aanpassingen doet zodat je met een gerust hart kunt blijven genieten van gezellige etentjes.

1. Bereid je etentje voor

Bepaal van tevoren waar je gaat eten en bestudeer de menukaart alvast. Zo kom je tijdens het etentje niet voor verrassingen of onmogelijke keuzes te staan, en weet je zeker dat er iets tussenstaat dat past binnen bij jou programma.

2. Overleg met het restaurant

Overleg vooraf met het restaurant wat de mogelijkheden zijn. Het is helemaal niet gek om wat hulp van de kok te vragen. Het is ook een idee om de hoeveelheden die jij mag eten volgens jouw programma door te geven aan de kok, zodat er rekening mee kan worden gehouden.

3. Informeer je tafelgenoten

Als je gezelschap op de hoogte is van jouw inspanning om een gezond gewicht te bereiken, kunnen ze je aanmoedigen en motiveren om gezonde keuzes te maken. Bovendien kunnen begrip en ondersteuning van de mensen om je heen de eventuele druk om ongezonde gerechten te delen of te bestellen verminderen, waardoor het makkelijker wordt om je te houden aan jouw doelen.

4. Neem je eigen crackers mee

Het bekende broodplankje vooraf. Hoe ga je daar mee om? Dé tip: neem crackers mee. In plaats van een broodje besmeer je een cracker met een dun laagje tapenade. Of laat de tapenade gewoon achterwege. Vaak is dan je honger al even gestild, zodat je niet gaat ‘snaaien’ voordat je hoofdgerecht geserveerd wordt. 

5. Vermijd dikmakers

In een restaurant ben je misschien geneigd om te kiezen voor patat, pasta of een gerecht met rijst. Helaas zijn dit echte dikmakers en helpen deze je absoluut niet om in balans te komen of te blijven. Gelukkig zijn er in de meeste restaurants genoeg andere opties, zoals salades met vlees, vis of kip. En die zijn net zo lekker!

Vraag of de dressings en sausjes apart kunnen worden geserveerd, of geef aan dat deze weggelaten mogen worden. Zo voorkom je dat je hele bord wordt overgoten met dikmakers en kun je je makkelijker houden aan de hoeveelheden uit jouw programma.

6. Koffie of thee als nagerecht

Nagerechten bevatten vaak veel suiker, vet en calorieën. En dat is natuurlijk precies wat je wilt vermijden wanneer je toewerkt naar een blijvend gezond gewicht. Betekent dat dan je het toetje dan maar moet overslaan? Nee hoor, niet helemaal! Je kunt namelijk ook heel goed koffie of thee als nagerecht kiezen.

Een warm drankje helpt je om je verzadigd te voelen, waardoor de drang om nog iets zoets te eten na een maaltijd vermindert. Door voor koffie of thee te kiezen, geniet je dus nog steeds van een afsluiter van de maaltijd, maar dan zonder de negatieve gevolgen!

7. Maak een avondwandeling

Heb je toch het gevoel dat je te veel hebt gegeten? Maak na het diner dan nog een heerlijke avondwandeling. Zo verbrand je al weer een deel van je eten en hoef je je minder schuldig te voelen!https://www.cure4life.eu/afvallen-en-gezellig-uit-eten-hanteer-de-volgende-tips/