Revitaltrax werkt niet? | Vitamines.com


Als je op social media reclame voor een collageen poeder ziet, is de kans groot dat het over Revitaltrax gaat. Ik kom ze zo’n beetje iedere dag tegen op m’n timeline, en ik ben als man denk ik niet eens de core-doelgroep. Denk ik tenminste, haha.

De naam Revital trax viel ook al bij het TROS-consumentenprogramma Radar, dus ze timmeren hard aan de weg, dat is zeker. Of RevitalTrax dé heilige graal van collageen poeder is of dat je beter collageen uit Urk kunt kopen, kan ik in mijn eentje natuurlijk lastig beoordelen. Maar openbare reviews lezen kan ik natuurlijk wel! En dat ga ik doen.

Werkt Revitaltrax wel of niet (in het kort)

Het is lastig om te zeggen of een beauty supplement zoals Revitaltrax wel of niet werkt, omdat we alleen anekdotische bewijzen hebben gevonden en geen wetenschappelijk onderzoek naar de collageen poeders van Revitaltrax. Na het bestuderen van alle ervaringen moet ik concluderen dat Revitaltrax er niet specifiek negatief uitspringt.

werkt Revitaltrax niet

Revitaltrax reviews en ervaringen

Op Trustpilot zijn verschillende Revitaltrax ervaringen van klanten te lezen. Het zijn om precies te zijn 14 Revitaltrax reviews, en eerlijk is eerlijk, het viel me niet tegen. Zo zegt een klant op 21 juli 2023 dat het pakketje netjes aankwam inclusief een leuk cadeautje, maar dit zegt natuurlijk nog niets over de Revitaltrax werking.

‘Niet misselijk van andere collageen drankjes’

Een andere klant op 14 juli 2023 gaat wel in het product zelf. Zij schrijft helaas dat ze er erg misselijk van werd, terwijl ze dat effect niet van andere collageen drankjes krijgt. Daartegenover staat een positief verhaal van Verena op 27 juni 2023 die schrijft dat de oogcrème van Revitaltrax ’s ochtends goed werkt tegen dikke ogen, vooral in combinatie met een hyaluronmasker.

Het magazijn annex kantoor van Revitaltrax in Google Maps

‘Rimpels minder, huid iets mooier’

Een andere ervaringsdeskundige zegt op 6 juni 2023 dat ze eerst sceptisch was over de werking van Revitaltrax, maar dat zij inmiddels toch constateert dat haar rimpels minder zijn geworden en haar huid gevoelsmatig iets mooier. Deze klant gebruikt het collageen complex met haar eigen huidverzorging en vindt het resultaat erg goed.

‘Beter smeerkaas onder je ogen’

Tot slot meldt Birgit op 13 maart 2023 een minder positieve ervaring. Naar haar mening werkt Revitaltrax niet en kun je net zo goed smeerkaas onder je ogen smeren, want ze ziet geen enkel effect. Ik dacht even dat het een fake review was, maar als ik haar Trustpilot profiel bekijk zie ik een mix van positieve en negatieve reviews.

Wat zeggen deze reviews over Revitaltrax?

Op het internet zijn verder veel andere positieve ervaringen van bloggers te lezen, al moet daarbij wel worden aangetekend dat dit mogelijk betaalde reviews kunnen zijn, waarbij de authenticiteit niet door mij kan worden gecontroleerd. Al met al ben ik niet overtuigd dat dit bedrijf geen kwade intenties heeft, integendeel. Het is gewoon een collageen merk zoals alle anderen.

Waarom adverteert Revitaltrax met collageen?

Collageen is een van de meest voorkomende eiwitten in ons lichaam. Het vormt een groot deel van ons bindweefsel, dat bestaat uit lange, vezelige moleculen. Afhankelijk van de samenstelling kan collageen verschillende eigenschappen hebben. Zo geeft collageen structuur aan onze huid en zorgt collageen in pezen voor een grotere treksterkte.

Met het ouder worden neemt het collageengehalte steeds meer af. De gevolgen: Onze huidstructuur wordt broos en rimpelt, terwijl onze pezen niet meer zo veerkrachtig zijn als ze ooit waren. Bedrijven zoals Revitaltrax (maar ook talloze anderen) spelen hier op in met collageen poeders om je collageengehalte aan te vullen.

Hoe werkt collageen in je lichaam?

Met een aandeel van net geen 30% is collageen verreweg het meest voorkomende eiwit in ons lichaam. Het wordt gevormd door gespecialiseerde cellen die fibroblasten worden genoemd. In dit proces worden drie aminozuren aan elkaar geregen tot lange, vezelachtige moleculen worden gevormd. Het begint altijd met glycine.

De lange, draadachtige moleculen worden vervolgens verbonden tot een zogenaamde drievoudige helix. Stel je een gevlochten varkensstaart voor, zo zien de collageenstructuren eruit. Tot slot worden deze verstrengelde moleculen eerst gerangschikt in kleinere pakketjes om fibrillen te vormen, die op hun beurt de collageenvezels vormen door hun grote aantal.

Revitaltrax structuur

Wat doet collageen voor onze huid?

Het collageen in onze huid wordt voortdurend gevormd door de fibroblasten. De grote collageenvezels dienen als een soort strak net waarin de verschillende andere moleculen zijn gerangschikt. Te veel UV-licht en ouderdom leiden na verloop van tijd tot een lager collageengehalte. Het resultaat: onze huid rimpelt. Maar wat is hiervan de oorzaak?

Zoals altijd is er geen eenvoudig antwoord op een nogal complexe vraag. Verschillende factoren zijn bekend bij onderzoekers. Ten eerste beschadigt UV-straling onze huid op twee manieren: ten eerste wordt de activiteit van de fibroblasten geremd, waardoor er minder nieuw collageen wordt gevormd, en ten tweede is er een verhoogde beschadiging van de huid, waardoor zogenaamde collagenasen worden geactiveerd. Deze enzymen verteren collageen dat eigenlijk functioneel is.

‘Minder collageen betekent rimpelvorming’

Daarnaast verandert de samenstelling van de collageenvezels met het ouder worden. Ze worden dunner, waardoor ons skelet zichtbaar kwetsbaarder wordt. De precieze oorzaak hiervan is nog niet helemaal duidelijk. Eén hypothese is dat met het ouder worden de bloedtoevoer, vooral door de kleine bloedvaatjes, slechter wordt en dat daardoor de collageenvorming wordt belemmerd.

Interessant genoeg lijkt UV-schade hier onafhankelijk van te zijn. Dit betekent dat we hier een effectief startpunt hebben om vroegtijdige huidveroudering te voorkomen: Regelmatig insmeren met een UV-beschermende zonnemelk (bij voorkeur 50+) kan huidveroudering effectief voorkomen.

Leer meer over: Collageen poeder bijwerkingen

Veelgestelde vragen

Is Revitaltrax een goed merk?

Afgaand op de beschikbare ervaringen en merkreputatie is Revitaltrax een prima merk.

Hoe veilig is Revitaltrax?

Revitaltrax heeft hetzelfde veiligheidsprofiel als andere collageen poeders.

Conclusie

Revitaltrax komt mij, ondanks dat ze onder een vergrootglas lagen bij TROS Radar, niet perse als een slecht bedrijf over. Integendeel. De openbare Revitaltrax reviews zijn over het algemeen zelfs positief te noemen.

Hard bewijs of Revital trax collageen wel of niet werkt is er echter niet, maar dat geldt voor alle collageenpoeders in het algemeen. Er mogen namelijk ook geen claims voor worden gemaakt volgens de EFSA, de Europese autoriteit die daarover gaat.

Collageen

Wat zegt de schoonheidsspecialist?

De schoonheidsspecialist beveelt een collageen creamer aan voor een optimale gezichtsverzorging. Sommige collageen creamers, verrijkt met vitamine C en hyaluronzuur, bieden bijvoorbeeld een krachtige anti-aging behandeling voor de huid, vooral het voorhoofd, waar rimpels vaak verschijnen.

Collagen serum

Een collagen serum, gecombineerd met de voedingssupplementen biotine en dermaboost, helpt niet alleen tegen acne, maar versterkt ook nagels en voorkomt haaruitval. Voor klanten die persoonlijk advies willen, staat onze klantenservice klaar. Influencers geloven in een collageen creamer bij de koffie, wat ook interessant kan zijn. Daarnaast bieden we cosmetica zoals mascara, shampoo, oogcrème voor oogverzorging, en bodylotion. Voor die extra touch: probeer voor je skincare een collagen cream voor een stralende huid.

Bronnen

Je las een bericht in de categorie:

https://vitamines.com/revitaltrax-werkt-niet/