Ozempic kopen zonder recept? Lees dit eerst!


Het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen schrijft op haar website dat Ozempic veelvuldig in de media is geweest omdat het door influencers als afslankmiddel wordt aangeprezen. En ook sommige shady nep-apotheken adverteren online met Ozempic kopen zonder recept.

Het CBG heeft een (geupdate) persbericht uitgebracht.

Wat is Ozempic?

De werkzamestof in Ozempic heet semaglutide en is een verlager van het bloedsuiker. Het behoort tot de incretine-achtige stoffen, die ervoor zorgen dat de hoeveelheid insuline na een maaltijd beter op niveau is en dat het lichaam minder suiker vrijzet. Artsen schrijven het in Nederland voor bij diabetes mellitus, ook wel suikerziekte genoemd.

Hoe werkt Ozempic?

Ozempic is door de registratieautoriteiten goedgekeurd voor gebruik bij personen met diabetes. Het wordt toegediend via een injectie met een voorgevulde pen en is alleen op doktersvoorschrift verkrijgbaar. De behandeling met Ozempic wordt gecombineerd met aanpassingen in dieet en het uitvoeren van lichamelijke oefeningen.

Zoals bij alle medicijnen kunnen er bij het gebruik van Ozempic bijwerkingen optreden, wat het essentieel maakt dat een arts de bloedsuikerspiegel en eventuele bijwerkingen zorgvuldig monitort.

Kun je met Ozempic afvallen?

In de media is veel geschreven over influencers die zeggen dat je met Ozempic afvallen kunt, en het CBG schrijft dat bijvoorbeeld beroemdheden als Kim Kardashian en Elon Musk informatie deelden over afvallen met Ozempic. Het CBG waarschuwt mensen dat Ozempic niet is goedgekeurd om mee af te vallen en ook dat het erg onverstandig is om Ozempic te kopen zonder toezicht van een bevoegd arts.

Ozempic zonder recept

Off-label gebruik is het toepassen van een medicijn voor een niet geregistreerde toepassing, zoals Ozempic met afvallen. De balans tussen werkzaamheid en veiligheid is voor deze toepassing niet door medicijnautoriteiten zoals het CBG en het Europese medicijnagentschap EMA.

Na de vele publiciteit over Ozempic was het helaas te verwachten dat de zwarte markt op de vraag zou inspelen. Een goed voorbeeld dat Ozempic zonder een recept kopen zeker niet zonder risico is, blijkt uit de mededeling van het Europees Medicijnagentschap EMA.

Nep-injectiepennen

De EMA waarschuwt namelijk voor nep-injectiepennen van Ozempic. De vervalste pennen waren voorzien met Duitse labels en gevonden bij groothandels in de Europese Unie en het Verenigd Koninkrijk en komen uit Duitsland en Oostenrijk. Volgens de autoriteit kan het gebruik van deze pennen leiden tot gezondheidsschade.

Vernuftige vervalsers

De namaak pennen hebben batchnummers, 2D-barcodes en unieke serienummers van echte Ozempic-verpakkingen. In de EU heeft elke medicijnverpakking een unieke 2D-barcode en serienummer, zodat het kan worden gevolgd in een EU-breed elektronisch systeem. Toen de verpakkingen van de vervalste Ozempic werden gescand, bleken de serienummers niet actief te zijn, waardoor operators werden gewaarschuwd voor een mogelijke vervalsing.

Er zijn verschillen in het uiterlijk tussen de vervalste pen en de originele pen. Een foto van de vervalste pen is gepubliceerd door het Duitse geneesmiddelenbureau. Let op: de foto van de vervalste pen is een voorbeeld en vervalste pennen met andere kenmerken zijn ook waarschijnlijk.

Ozempic kopen zonder recept

Er is overigens geen bewijs dat vervalste pennen door legale apotheken aan patiënten zijn verstrekt en er zijn geen meldingen van schade aan patiënten in verband met vervalste medicijnen.

Informatie voor patiënten

Patiënten in de hele Europese Unie worden gewaarschuwd voor meldingen dat vervalste Ozempic-pennen zijn geïdentificeerd bij groothandelaren in de EU en het VK en verdere meldingen kunnen niet worden uitgesloten.

 • Bekijk de bijsluiter van Ozempic om te zien hoe de echte Ozempic-pennen eruit zouden moeten zien.
 • Je mag geen Ozempic pennen gebruiken waarvan je vermoedt dat ze vervalst zijn, omdat dit ernstige gevolgen voor je gezondheid kan hebben.
 • Als je een pen hebt die niet de kenmerken van de originele pen vertoont, breng ze dan onmiddellijk terug naar je apotheek en volg het advies op van je nationale geneesmiddelenbureau.
 • Er is geen bewijs dat een aangetast product door legale apotheken aan patiënten is verstrekt.
 • Als je online medicijnen koopt, moet je dat alleen doen bij legale apotheken.

Veelgestelde vragen

Kan iedereen Ozempic gebruiken?

Nee, niet iedereen kan Ozempic gebruiken. Het is specifiek goedgekeurd voor mensen met diabetes type 2, waarbij het helpt om de bloedsuikerspiegel te verlagen. Het off-label gebruik van Ozempic voor gewichtsverlies wordt sterk afgeraden door de medische autoriteit CBG.

Hoe kom ik aan Ozempic zonder recept?

Ozempic is niet zonder recept verkrijgbaar, omdat het alleen op voorschrift van een arts mag worden uitgegeven. Sommige louche aanbieders van Ozempic zonder recept bieden het wel aan, en soms gaat het om vervalsingen (gevaarlijk!) of oplichting, waarbij helemaal geen product wordt verstuurd. Shady business dus, koop Ozempic nooit zonder recept online!

Bestaan er Ozempic tabletten?

Ozempic tabletten bestaan niet. Dit medicijn is uitsluitend beschikbaar als een injecteerbare oplossing, toegediend met een voorgevulde pen.

Kortom, is Ozempic gevaarlijk?

Ozempic is als goedgekeurd medicijn ongevaarlijk voor diabetes type 2 patiënten, wanneer het op doktersrecept bij een officiële apotheek wordt gekocht. Door aandacht van influencers zoals Kim Kardashian en Elon Musk is het medicijn ook populair geworden als afslankmiddel. Het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen waarschuwt dat ongeoorloofd gebruik voor gewichtsverlies en namaak injectiepennen van Ozempic gevaarlijk is.

NB. Vitamines.com is geen belanghebbende en heeft geen Ozempic in haar assortiment.

Ozempic

Ozempic

Er zijn enkele definities die je tegenkomt in relatie met dit onderwerp:

 • Obesitas: Overmatige vetophoping die gezondheidsrisico’s verhoogt.
 • Gliclazide: Medicijn dat helpt bij het verlagen van bloedsuiker.
 • Semaglutide: Medicatie voor diabetes type 2, beïnvloedt insuline.
 • Buikvet: Vet opgeslagen rondom de buikstreek, risicofactor voor gezondheid.
 • Diagnose: Vaststelling van een ziekte door onderzoek of symptomen.
 • Koolhydraatarm dieet: Voedingspatroon met weinig koolhydraten, meer vetten/proteïnen.
 • Intermittent fasting: Afwisselend perioden van vasten en eten.
 • Metformine: Medicijn voor type 2 diabetes, verbetert insulinegevoeligheid.
 • Xenical: Geneesmiddel dat orlistat bevat.
 • Saxenda: Bij diabetes mellitus (suikerziekte) en overgewicht.

Over dit artikel

Er zijn mensen die kopen Ozempic via onofficiele wegen. Het CBG waarschuwt hiervoor.

Je las een bericht in de categorie:

https://vitamines.com/ozempic-kopen/