Femme Amsterdam


Waarom zijn zwangerschapsvitamines belangrijk?

Zwangerschapsvitamines zijn belangrijk omdat ze helpen bij de ontwikkeling van de foetus en de gezondheid van de moeder. Ze kunnen helpen bij het voorkomen van geboorteafwijkingen, zoals een open ruggetje en neurale buisdefecten. Ze kunnen ook de kans op vroeggeboorte, laag geboortegewicht en zwangerschapscomplicaties verminderen.

Welke vitamines moet ik nemen tijdens de zwangerschap?

De vitamines die je moet nemen tijdens de zwangerschap zijn onder meer foliumzuur, vitamine D, ijzer, calcium en omega-3 vetzuren. Foliumzuur is vooral belangrijk tijdens de eerste weken van de zwangerschap, omdat het kan helpen bij de ontwikkeling van de neurale buis. Vitamine D is belangrijk voor de botontwikkeling van de foetus. IJzer is nodig om rode bloedcellen te maken, en calcium is nodig voor de ontwikkeling van botten en tanden. Omega-3 vetzuren kunnen helpen bij de ontwikkeling van de hersenen en ogen van de foetus. Probiotica helpt je om de vitamines beter in je lichaam te kunnen opnemen. Neem deze apart. Je kan het beste kiezen voor een goede multivitamine en daarnaast een visolie nemen en een probiotica.

Kan ik genoeg voedingsstoffen krijgen door alleen gezond te eten tijdens de zwangerschap?

Het is zeker mogelijk om voldoende voedingsstoffen binnen te krijgen door alleen gezond te eten tijdens de zwangerschap, kan het soms moeilijk zijn om alle voedingsstoffen die je nodig hebt binnen te krijgen via voeding alleen. Het nemen van een prenatale vitamine kan ervoor zorgen dat je alle benodigde voedingsstoffen binnenkrijgt.

Is het veilig om zwangerschapsvitamines te nemen als ik geen zwanger ben?

Ja, het is over het algemeen veilig om zwangerschapsvitamines te nemen als je niet zwanger bent. Sommige mensen nemen prenatale vitamines als onderdeel van hun algemene gezondheidsroutine. Het is echter altijd het beste om met een arts te overleggen voordat je begint met het nemen van nieuwe supplementen.

Ik word misselijk van visolie of capsules, wat kan ik doen?

Als je misselijk wordt van visolie capsules, dan kan je beter kiezen voor een algenolie. Visolie bevat veel omega-3 omdat vissen veel algen eten. Algen is dus een goed alternatief omdat het dichter bij de bron zit. Je kan ook kiezen voor druppels of voor een multi vitamine poeder wat je kan mengen door bijvoorbeeld een beetje kwark.

Hoe kies ik het juiste supplement?

Met name bij foliumzuur is het belangrijk dat je kiest voor een product waarin de actieve vorm van foliumzuur zit. Deze wordt opgenomen door je lichaam. De andere vormen niet. De supplementen op deze pagina bevatten allemaal de actieve vorm van foliumzuur.

The post Femme Amsterdam appeared first on Vitamines.com.https://vitamines.com/femme/