Droomsap Kruidvat | Vitamines.com


Het is helaas een feit dat droomsap kruidvat niet als één woord kan worden uitgesproken. Droomsap ligt niet in de Kruidvat, en je hoeft ook niet naar de Etos of Trekpleister te rennen: droomsap is simpelweg overal verboden in Nederland.

Waarom geen droomsap bij Kruidvat?

Het is onmogelijk om droomsap bij de Kruidvat te vinden omdat dit sapje doxylamine bevat, en dat is verboden in Nederland wat vanwege vervelende bijwerkingen. Velen zijn zich er ook niet van bewust dat het slaapmiddel alcohol bevat, maar bij de slijter ligt het (behalve een slaapmutsje) ook niet ;-).

Populair droomsap alternatief

De Akopharma Sleepflash is in onze ogen het beste droomsap alternatief. Dit Nederlandse slaapmiddel, geformuleerd met een extract van het bovengrondse deel van Goudpapaver (6,6 mg) en melatonine (0,195 mg), heeft bewezen dat het mensen goed kan laten slapen.

Het gebruiksgemak, met slechts twee verstuivingen nodig, maakt Akopharma Sleepflash tot een toegankelijke en effectieve oplossing voor slaapgerelateerde uitdagingen. Een aanrader voor iedereen die op zoek is naar een legaal en goed droomsap alternatief.

Wat vind je wel bij Kruidvat?

In de schappen van de Kruidvat vind dus geen droom sap maar wel een duizelingwekkend aantal producten die een goede nachtrust beloven. Ze vallen uiteen in twee categorieën: medicijnen zonder recept en voedingssupplementen. We nemen ze hieronder met je door, vanuitgaande dat je nog steeds een droomsap wilt.

Slaapmiddelen zonder recept

Sommige slaapmiddelen die bijvoorbeeld zonder recept verkrijgbaar zijn, gebruiken antihistaminica als belangrijkste werkzame stof. Deze medicijnen werken door bepaalde chemische stoffen in de hersenen te blokkeren, wat een kalmerend effect kan hebben. Ze zijn over het algemeen veilig, maar er kleven enkele risico’s aan.

Je hebt de neiging om relatief snel tolerant te worden voor het effect, zodat ze niet meer werken. En we hebben niet veel lange termijn gegevens over wat er gebeurt als je ze langdurig gebruikt. En het is mogelijk dat antihistaminica bijwerkingen veroorzaken bij oudere volwassenen, zoals verwardheid en vallen.

Sommige slaapmiddelen gebruiken antihistaminica.

Andere droomsap alternatieven

Er zijn ook in de Kruitvat vele droomsap alternatieven verkrijgbaar waarvan wordt gezegd dat ze je lekker laten dromen. De meest populaire droomsapjes bevatten:

  • Valeriaanwortel. De wortel van deze hoge, bloeiende plant zou mensen helpen in slaap te vallen en angst en stress te verminderen. Het wordt al sinds het oude Rome gebruikt als geneeskrachtig kruid.
  • Kamille. Het gebruik van deze bloem, die eruitziet als een madeliefje, gaat ook duizenden jaren terug. Het wordt zowel in pillen als in thee gebruikt (veel mensen drinken een kopje kamillethee voor het slapen gaan). Het wordt als mild en veilig beschouwd om je te helpen slaperig te worden. Maar sommige mensen reageren allergisch op kamille (vooral mensen die allergisch zijn voor ambrosia).
  • Melatonine. Dit supplement komt uit een laboratorium, niet van een plant. Het is een synthetische versie van het menselijke hormoon dat je slaap-waakcyclus helpt reguleren. Maar het is geen slaapmedicijn is. Het maakt mensen een beetje slaperig, maar het heeft een veel groter effect op het verschuiven van de timing van de slaapfase.

Sommige experts adviseren om twee tot drie uur voor het slapengaan één tot drie mg melatonine in te nemen als je probeert je slaapcyclus beter af te stemmen vanwege een jetlag of een baan met nachtdiensten. Men zegt dat je melatonine veilig op de lange termijn kunt nemen.

Waarschuwing

Ook al worden supplementen zoals droomsap veel gebruikt om mensen te helpen slapen, we weten eigenlijk niet 100% zeker of ze werken. Er zijn eigenlijk geen gegevens over kruidensupplementen die effectiviteit aantonen, behalve een klein gunstig effect van valeriaanwortel.

Veel supplementen kunnen kleine bijwerkingen hebben, zoals hoofdpijn, duizeligheid of misselijkheid. Of ze kunnen het effect versterken van alcohol of andere medicijnen die je gebruikt, zoals andere slaapmedicijnen.

dromen van droomsap

Wat je moet doen met slapeloosheid?

Als je een vrij verkrijgbaar slaapmiddel of voedingssupplement wilt nemen, overleg dan met je arts of apotheker om er zeker van te zijn dat het geen wisselwerking heeft met andere medicijnen die je gebruikt.

Als je meer dan af en toe een nacht slapeloos bent, is het misschien tijd om beter uit te zoeken wat de oorzaak is. De meeste slaapproblemen kunnen namelijk zonder medicatie worden verholpen. Slaapproblemen worden vaak door veel dingen veroorzaakt, niet door één ding dat met een pil kan worden verholpen.

Geen droomsap maar Akopharma Sleepflash

Akopharma Sleepflash is een populair alternatief voor droom sap, dankzij de effectieve combinatie van Goudpapaver extract en melatonine, die samen een rustgevende slaap bevorderen. Met het gemak van twee snelle sprays is dit product een toegankelijk en legaal middel voor diegenen die een kwalitatieve droomsap bij Kruidvat zochten.

droomsap kruidvat

Disclaimer: snurken of slaapwandelen

Bij chronische insomnia, slaaptekort en vermoeidheid kan een apotheek doxylamine of valeriaan adviseren in plaats van een droomsap bij kruidvat. Voor slaapapneu, slaapverlamming of chronisch vermoeidheidssyndroom, raadpleeg een psycholoog. Let op: slikken kan verslavend zijn. Informeer ook naar een goed matras bij problemen zoals snurken of slaapwandelen. Ziek zijn is uitputtend ook al zoek je zolang naar een Kruidvat droomsap.

Bronnen

Je las een bericht in de categorie:

https://vitamines.com/droomsap-kruidvat/