Collageen poeder voor en na


Regelmatig delen klanten van Herbolist interessante resultaten van hun reis met collageen poeder. Van foto’s van een stralende huid, een gladdere zachtere huid, een egalere huidtextuur en een rimpelvrije huid, tot dikker en sterker haar en nagels, (her)groei van het haar en mooi glanzend haar.

Wat is collageen?

Laten we eerst de vraag wat collageen is beantwoorden. Collageen is het meest voorkomende eiwit in het lichaam. Het is gemaakt van aminozuren en de vezelachtige structuur wordt gebruikt om bindweefsel te maken, dat vervolgens andere weefsels met elkaar verbindt. Het is een belangrijk bestanddeel van huid, botten, spieren, pezen, ligamenten en kraakbeen en het helpt om weefsels sterk en veerkrachtig te maken.

Collageen voor en na foto’s

Wil je ook collageen voor & na foto’s met ons delen? Dat kan natuurlijk! Stuur deze in zo’n hoog mogelijke kwaliteit naar support@vitamines.com en wie weet zie jij jezelf terug op deze pagina.

Collageen voor & na gezicht

“Ik ben verbaasd en blij met de resultaten van Herbolist. Na slechts 2 maanden gebruik heb ik verbeteringen gezien in mijn huidtextuur, kleur, elasticiteit en fijne lijntjes.”

Voor & na haargroei

“Ik voel me de laatste tijd echt zelfverzekerd zonder make-up dankzij Herbolist collageen. Mijn haar groeide terug en mijn huid begon helder en stralend te worden. Ik neem Herbolist Beauty Blend als dagelijks supplement in mijn ochtendkoffie of met een matcha latte.”

Lees meer over: Collageen haargroei ervaringen

Voor & na oogrimpels

“Ik zag positieve veranderingen op mijn huid en rimpels na een paar maanden Herbolist collageen drinken. De rimpels op mijn voorhoofd en rond mijn ogen werden kleiner.”

Voor & na voorhoofd

voor en na collageenpoeder voorhoofd

“Mijn huid lijkt gladder, poriën lijken kleiner en de huid lijkt ook strakker geworden. Rimpels zien er ook beter en gladder uit. Ook mijn haar ziet er glanzend en voller uit en er groeien babyhaartjes. Na 2 maanden zijn mijn wimpers en wenkbrauwen langer geworden, nagels breken niet meer af en zijn sterker en langer.”

Voor & na haar

“Ik gebruik Herbolist nu 2 maanden en vind het heerlijk. Tijdens de eerste paar weken zag ik een zeer grote verbetering in mijn haar- en nagelgroei. Mijn huid voelt sterker aan en ik zie minder opvallende rimpellijntjes op mijn voorhoofd en onder mijn ogen.”

Veelgestelde vragen

Wat doet collageen?

Collageen geeft je huid de elasticiteit die het nodig heeft om uitgerekt te worden en daarna weer normaal te worden. Het is ook verantwoordelijk voor de gladde, stevige, gezonde, jeugdig uitziende huid waarmee mensen worden geboren en het houdt die huid intact totdat het lichaam begint te verouderen en de collageenproductie begint te vertragen.

Levensstijlkeuzes zoals blootstelling aan de zon, roken, overmatig alcoholgebruik, stress, slaapgebrek en gebrek aan beweging kunnen de collageenproductie nog sneller doen vertragen. Milieu-invloeden kunnen ook de collageenvezels beschadigen en hun dikte, sterkte en elasticiteit verminderen, wat waarschijnlijk zou leiden tot rimpels aan het huidoppervlak.

Collageen geeft je huid elasticiteit.

Het menselijk lichaam bestaat voor ongeveer 30% uit eiwit en 90% van dat eiwit is collageen. Deze collageeneiwitten zijn essentieel voor de ondersteuning van de structurele gezondheid en integriteit van de lichaamsweefsels, vooral bindweefsels zoals kraakbeen, pezen, ligamenten en botten, tanden, spieren en gewrichten. Het bevordert ook gezond haar en sterke, gezonde nagels.

De voordelen van collageen zijn talrijk en divers, en je kunt gerust zeggen dat het helpt om mensen sterk, gezond en flexibel te houden.

Waar zit collageen in?

Voedselbronnen van collageen zijn onder andere rood vlees, vooral taaie stukken met veel bindweefsel zoals borststuk, braadstuk en biefstuk, kraakbeen van kippen en de huid en botten van zowel zoet- als zoutwatervis. Het is ook overvloedig aanwezig in bottenbouillon, die je thuis kunt maken of in de soepafdeling van de meeste supermarkten kunt vinden.

Naast dat je collageen uit voedsel kunt halen zijn er vandaag de dag ook talloze collageen poeders op de markt, waarbij rundercollageen van Herbolist het meest gekocht wordt.

Lees meer over: Waar zit collageen in?

collageenpoeder aardbei

Welke collageen soorten zijn er?

De meeste wetenschappers zijn het erover eens dat er 28 soorten collageen zijn, hoewel er een stroming is die beweert dat er op dit moment maar 16 zijn. Hoewel het werkelijke aantal nog steeds ter discussie staat omdat deze wetenschap nog vrij nieuw is, is het vrij zeker dat er nog meer collageeneiwitten ontdekt moeten worden. Ondertussen is de algemene consensus dat er vijf hoofdtypen collageen zijn (I, II, III, V, X).

Type 1 collageen

Collageen type 1 bestaat voor 90% uit collageen en is daarmee het meest aanwezig in het lichaam. Het is het meest bekend om zijn voordelen voor de huid, het verminderen van fijne lijntjes en rimpels, het verbeteren van de textuur en kwaliteit van beschadigde huid als gevolg van de natuurlijke afname van collageen door het lichaam, en het hydrateren en herstellen van een beetje van de mollige, gladde, gezond uitziende huid van de jeugd.

De collageenvezels vormen het raamwerk voor elastine, dat de elasticiteit van de huid in stand houdt, waardoor de huid kan uitrekken en weer normaal kan worden. Het is ook verantwoordelijk voor sterk, gezond haar en nagels, en voor structuur, kracht en ondersteuning in het hele lichaam.

De beste bronnen van collageen type 1 zijn rund (rood vlees), bottenbouillon, eierschalen en zeewater (vis), hoewel het ook te vinden is in kippenhuid en varkensvlees.

Type 2 collageen

Type 2 collageen maakt minstens 70% uit van het collageen in kraakbeen. Het maakt ook deel uit van de structuur van het oor, de neus, de ribbenkast en de luchtwegen, maar het is het meest bekend om zijn ondersteuning van gezonde gewrichten.

De beste bronnen van type 2 collageen zijn kip en bottenbouillon.

Type 3 collageen

Type 3 collageen komt voor in organen, bloedvaten, spierstructuren en op veel van dezelfde plaatsen als type 1. De twee collageentypes werken vaak samen en worden vaak samen ingenomen.

De beste bronnen van type 3 collageen zijn runder-, vis- en bottenbouillon.

Wat zijn collageen peptiden?

Collageen kan niet in zijn geheel worden opgenomen, daarom moet het worden afgebroken in kleinere deeltjes die peptiden worden genoemd. Een peptide is een korte keten van aminozuren die met elkaar verbonden zijn door chemische (peptide) bindingen.

Collageenpeptiden worden gemaakt door collageen te extraheren uit dieren zoals koeien, vissen en kippen, maar ook uit membranen van eierschalen. Na extractie ondergaat het collageen een proces dat hydrolyse heet, waarbij het collageen wordt verhit en afgebroken zodat het zo gemakkelijk mogelijk door het lichaam kan worden opgenomen.

Deze afgebroken vorm van collageen, die nu collageenpeptiden of gehydrolyseerd collageen wordt genoemd, wordt verpakt in verschillende vormen (collageen pillen, poeders, drankjes, etc.) die meestal allemaal 2 of 3 aminozuren bevatten en verkocht worden aan consumenten. Collageenpeptiden worden opgenomen via het maagdarmkanaal.

Conclusie

Collageen is essentieel voor de elasticiteit en structuur van de huid en heeft vele functies in het lichaam, waaronder het ondersteunen van bindweefsels zoals kraakbeen en pezen. Verschillende levensstijlkeuzes kunnen de collageenproductie verminderen, wat leidt tot veroudering van de huid.

Er zijn diverse types collageen, elk met specifieke functies en bronnen. Collageen peptiden, afgebroken vormen van collageen, zijn gemakkelijker opneembaar voor het lichaam en worden vaak verkocht in supplementvorm.

Verder lezen over: Collageen tekort symptomen

Collageen

Over dit artikel

Dit artikel is voor het eerst gepubliceerd op zaterdag 28 oktober 2023. “In hun zoektocht naar de heilige graal van skincare stuiten veel influencers op het stimuleren van de collageenproductie. Voedingssupplementen met vitamine C, zoals sinaasappel, stimuleren de collageenaanmaak. Collageen capsules en de poedervorm met hyaluronzuur bieden anti-aging en longevity voordelen. Een collageendrank gemixt met een creamer kan niet helpen tegen gewrichtspijn, spierpijn en ondersteunt de maag ook niet. Voeding rijk aan collageen gecombineerd met hyaluronzuur is in ieder geval wél de nieuwe trend in skincare.

Bronnen

Je las een bericht in de categorie:

  • Collageen poeder voor en na

https://vitamines.com/collageen-poeder-voor-en-na/