Beste rhodiola supplement getest | Vitamines.com


Voel je je vaak gestrest? Of moe? Uitgeput? Ben je op zoek naar een opkikker zonder afhankelijk te zijn van zware stimulerende middelen?

Het valt niet te ontkennen dat een shot cafeïne goed werkt, zowel mentaal als fysiek, maar de bijwerkingen van chronisch gebruik van stimulerende middelen kunnen minder indrukwekkend zijn voor je mentale prestaties.

Wanneer je iets zoekt om je cognitieve raderen in beweging te zetten, dan hebben wij misschien iets heel interessants.

De geneeskrachtige en gezondheidsbevorderende effecten van rhodiola rosea komen van de wortel en het wordt al eeuwenlang gebruikt bij de behandeling van verschillende aandoeningen, variërend van stress en angst tot chronische vermoeidheid en depressie.

We duiken in de fijne kneepjes van deze krachtige adaptogeen, laten je zien hoe je jouw mentale prestaties naar nieuwe hoogten kan tillen en wat de 5 allerbeste rhodiola supplementen van dit moment zijn.

Wat is rhodiola?

Rhodiola rosea is een kruid dat groeit in de bergen van Europa en Azië. De wortels worden vaak gebruikt als voedingssupplement, meestal in poedervorm of ingekapseld. Rhodiola rosea wordt vaak een adaptogeen genoemd, een term voor verbindingen die fysieke en chemische effecten van stress helpen voorkomen.

Er is nog wel wat meer onderzoek nodig om de effectiviteit van rhodiola rosea echt te bevestigen, maar sommige onderzoeken hebben aangetoond dat het het lichaam kan helpen zich aan te passen en om te gaan met symptomen die gerelateerd zijn aan stress.

Daarnaast kan rhodiola rosea helpen om vermoeidheid tegen te gaan, vooral bij een lage dagelijkse dosis gedurende een langere periode. Rhodiola rosea is een eeuwenoud ingrediënt uit de traditionele Chinese geneeskunde, maar tegenwoordig als supplement makkelijk op Vitamines.com verkrijgbaar.

Welke rhodiola is het beste?

Om de te bepalen welke rhodiola het beste is, hebben we gekeken naar de actieve ingrediënten of er (onnodige) hulpstoffen zijn gebruikt, de hoeveelheid rhodiola in milligram en uiteraard de prijs. Op basis hiervan is het merk Vitals als beste rhodiola rosea supplement uit onze test gekomen.

1. Vitals Rhodiola LF Capsules

Wanneer we kijken naar de wereld van rhodiola-supplementen, springt Vitals Rhodiola-LF Capsules er met kop en schouders bovenuit, waardoor het zonder twijfel onze nummer 1 keuze is.

beste rhodiola supplement

Maar waarom is dit supplement het beste? Het antwoord ligt in de krachtige combinatie van hoogwaardige ingrediënten, wetenschappelijke onderbouwing en een toegewijde aandacht voor zuiverheid en kwaliteit.

Het eerste wat opvalt bij Vitals Rhodiola-LF Capsules is het gebruik van Rhodiolife®. Dit is geen standaard rhodiola-extract, maar een zorgvuldig geformuleerd extract dat uitblinkt met een hoge concentratie van de meest werkzame stoffen van rhodiola: 5% rosavinen en 1,8% salidroside.

Deze percentages zijn aanzienlijk hoger dan die van veel andere merken op de markt, wat resulteert in een krachtiger en effectiever supplement. Deze krachtige stoffen bieden uitzonderlijke adaptogene voordelen, wat betekent dat ze uw lichaam helpen aanpassen en weerstand bieden aan verschillende soorten stress.

De kracht van dit supplement wordt niet alleen ondersteund door indrukwekkende ingrediënten, maar ook door solide wetenschappelijk onderzoek. Vitals Rhodiola-LF Capsules zijn grondig onderzocht, met studies die de claims ondersteunen dat ze het vermogen om met stress om te gaan kunnen verbeteren, evenals het verhogen van fysieke prestaties en uithoudingsvermogen.

Bovendien maakt Vitals hun capsules met een duidelijke toewijding aan zuiverheid. Ze bevatten geen gluten, lactose, soja, GMO, conserveringsmiddelen, of synthetische geur-, kleur- en smaakstoffen. De veganistische en vegetarische vriendelijkheid van dit product zorgt ervoor dat het een toegankelijke optie is voor een breed scala aan consumenten.

Kortom, Vitals Rhodiola LF Capsules zijn de onbetwiste nummer 1 keuze vanwege zijn superieure formule, wetenschappelijke onderbouwing en inzet voor zuiverheid en kwaliteit. Of u nu uw stressniveaus wilt beheren of uw fysieke prestaties wilt verbeteren, dit supplement staat klaar om u te ondersteunen.

Voordelen en nadelen van Vitals

Voordelen Nadelen
Zeer geconcentreerd Rhodiola-extract Hoogwaardige ingrediënten zijn duurder
Levert 5% rosavinen, 1,8% salidroside
Wetenschappelijk ondersteund
Bewezen effect op stress en prestaties
Geen ongewenste toevoegingen of allergenen
Veganistisch en vegetarisch vriendelijk

2. Akopharma Rhodiola Wortel

Arkopharma Rhodiola maakt indruk met zijn gerichte benadering van stressmanagement, en verdient daarmee de tweede plek in onze top vijf van rhodiola supplementen.

Dit supplement is ontworpen om je te helpen omgaan met kortstondige stress en dat doen ze door een hooggedoseerd Rhodiola wortelextract, met een krachtige 576 mg per dosis. Dit niveau van concentratie kan de veerkracht en het uithoudingsvermogen van je geest verhogen en tegelijkertijd de fysieke prestaties verbeteren.

arkopharma rhodiola stress

Arkopharma Rhodiola gaat verder dan alleen het leveren van hoogwaardige Rhodiola. Ze tonen ook een doordachte toewijding aan zuiverheid en inclusiviteit. De capsules zijn omhuld met een plantaardig materiaal, waardoor het supplement een geschikte keuze is voor veganisten en vegetariërs.

Bovendien zijn de capsules vrij van mogelijke allergenen zoals suiker, gist, conserveermiddelen, kleur- en smaakstoffen en zijn ze glutenvrij. Dit maakt ze toegankelijk voor een breed scala aan gebruikers, ongeacht hun dieetbeperkingen of allergieën.

We kunnen dus wel stellen dat, ondanks de lage prijs, Arkopharma Rhodiola een betrouwbare en effectieve keuze is voor het bestrijden van kortstondige stress.

Voordelen en nadelen van Arkopharma

Voordelen Nadelen
Hoge dosering (576 mg per capsule) Alleen voor kortstondige stress
Focus op stressmanagement
Plantaardige capsules (vegan)
Geen allergenen

3. Vitakruid Rhodiola Extract

Vitakruid Rhodiola Extract 500mg scoort de derde plaats in onze lijst dankzij zijn uitstekende combinatie van krachtige werking en diverse gezondheidsvoordelen.

Dit supplement tilt de term ‘adaptogeen’ naar een hoger niveau, waarbij het lichaam wordt ondersteund bij het omgaan met stressvolle omstandigheden en bij het bestrijden van zowel fysieke als mentale vermoeidheid.

allerbeste vitakruid supplement

Met een hoog gestandaardiseerd extract van 3% rosavin en 1% salidroside, biedt Vitakruid een krachtig rhodiola supplement. Dit zorgt voor de werkzaamheid van het supplement en maakt het een betrouwbare keuze voor degenen die hun gezondheid willen optimaliseren.

Maar wat Vitakruid echt onderscheidt, is de uitgebreide lijst van voordelen die Rhodiola te bieden heeft. Van het verbeteren van de bloedcirculatie en het hart, het positief beïnvloeden van de slaapfunctie en uithoudingsvermogen, tot het fungeren als antioxidant en ondersteunen van een normale darmfunctie – dit supplement is een echte multitasker.

Bovendien draagt Rhodiola bij aan het behoud van normale mentale prestaties en geheugen, en biedt het weerstand tegen stress en een goede werking van het zenuwstelsel.

Kortom, of je nu opzoek bent naar hulp bij stressmanagement, een prestatieverbetering of algemene gezondheidsondersteuning, dit supplement is een prima keuze om te overwegen.

Voordelen en nadelen van Vitakruid

Voordelen Nadelen
Hoge dosering (500 mg rhodiola) Geen allergeen informatie bekend
Bevat 3% rosavin en 1% salidroside
Uitgebreide gezondheidsvoordelen
Beschermt cellen tegen schade

4. Mattisson Rhodiola Vegan

Het Mattisson Rhodiola rosea extract supplement staat op nummer 4 in onze shortlist van de beste rhodiola supplementen. Dit supplement is simpel in zijn samenstelling maar groots in zijn werking, wat het een uitstekende keuze maakt.

Rhodiola rosea, ook bekend als gouden wortel, is een krachtig adaptogeen dat helpt bij het creëren en behouden van een mentale en fysieke balans, vooral in stressvolle tijden. Het heeft ook een positieve invloed op de slaapfunctie, waardoor het een ideale keuze is voor degenen die een gezondere slaapcyclus willen bevorderen.

best getest rhodiola

Bovendien draagt Rhodiola bij aan het behoud van een heldere geest en een goede doorbloeding, waardoor het een krachtig hulpmiddel kan zijn voor zowel cognitieve functies als hartgezondheid. Hoewel sommige specifieke gezondheidsclaims nog in onderzoek zijn, zijn de reeds bekende voordelen van Rhodiola voldoende om dit supplement een waardevolle aanvulling te maken op elk gezondheidsregime.

Met een vegetarische capsuleformule is dit Rhodiola rosea extract supplement ook een vriendelijke keuze voor vegetariërs en veganisten. Het is een eenvoudig maar effectief supplement dat het verdient om erkend te worden met een plek in onze lijst.

Voordelen en nadelen van Mattisson

Voordelen Nadelen
Eenvoudige ingrediëntenlijst Geen info over allergenen
Geen onnodige hulpstoffen
Veganistisch en vegetarisch

5. New Care bij Stress

New Care bij Stress is eigenlijk meer dan alleen een Rhodiola supplement. Het is een uitgebalanceerde formule met adaptogene kruiden zoals Rhodiola, schisandra en Siberische ginseng, ondersteund door een rijke selectie van B-vitaminen en aminozuren.

Wat dit supplement uniek maakt, is de veelzijdigheid van de ingrediënten. Naast de adaptogenen, die u helpen bij het omgaan met veranderende omstandigheden, bevat het ook groene thee-extract en theanine voor een rustgevend effect.

new care stress rhodiola

Daarnaast bieden de B-vitaminen en aminozuren zoals L-tyrosine extra ondersteuning voor de gezondheid van uw zenuwstelsel en uw mentale welzijn.

Het supplement bevat geen suiker, gluten, gist, lactose, smaakstoffen of conserveringsmiddelen, waardoor het ook geschikt is voor mensen met bepaalde dieetbeperkingen. Het is ook vegetarisch en veganistisch vriendelijk, wat het toegankelijk maakt voor een breed publiek.

Bovendien zijn de doseringen van de verschillende ingrediënten duidelijk aangegeven, waardoor u precies weet wat u binnenkrijgt. Het supplement is ontworpen om driemaal daags te worden ingenomen, wat een geleidelijke afgifte van de ingrediënten gedurende de dag mogelijk maakt.

New Care bij Stress verdiend daaro absoluut een plek in onze top 5. Het is een zeer veelzijdig en zorgvuldig ontworpen supplement dat klaar staat om je te ondersteunen in stressvolle tijden.

Voordelen en nadelen van New Care

Voordelen Nadelen
Bevat adaptogene kruiden Driemaal daagse dosering
Verhoogt aanpassingsvermogen Iets meer kans op bijwerkingen
Rijk aan B-vitaminen
Ondersteunt zenuwstelsel
Bevat aminozuur L-tyrosine
Geen ongewenste toevoegingen
Vegetarisch en veganistisch

Waar is rhodiola goed voor?

Plantaardige adaptogenen zoals rhodiola vertonen verschillende krachtige gezondheidsbevorderende eigenschappen en zijn goed voor neuroprotectie, antivermoeidheid, antidepressieve, anxiolytische, nootropische en CNS-stimulerende activiteit, samen met een krachtig antivermoeidheidseffect, vooral als het gaat om tolerantie voor mentale uitputting en aandacht.

De belangrijke stressbeschermende activiteit van adaptogenen is gekoppeld aan hun vermogen om de homeostase te reguleren via verschillende mechanismen die gekoppeld zijn aan de hypothalamus-hypofyse-bijnieras (HPA-as) en het reguleren van belangrijke mediatoren die betrokken zijn bij de stressrespons.

Waarom is rhodiola interessant voor je lichaam?

Het geslacht Rhodiola (Crassulacea) omvat ongeveer 200 plantensoorten, waarvan er zo’n 20 al tientallen jaren in de traditionele medicijnen van Rusland, Scandinavië en Aziatische landen worden gebruikt voor hun verschillende gezondheidsvoordelen 2.

Van de ongeveer 200 planten is Rhodiola rosea het meest bekend in Europa en Noord-Amerika en wordt het veel verkocht als een populair natuurlijk gezondheidssupplement.

Traditioneel werd het kruid gebruikt voor de behandeling van hoofdpijn, hysterie, hernia’s en afscheiding, maar meer recent wordt het aangeprezen om zijn adaptogene eigenschappen en voordelen voor het verhogen van de aandacht en het uithoudingsvermogen bij vermoeidheid.

Maar ook word rhodiola gebruikt voor het verhogen van de stressbestendigheid en het voorkomen of verminderen van ziekten die verband houden met afwijkingen in het neuro-endocriene systeem en het immuunsysteem. Alsof dat nog niet genoeg is, wordt er ook gemeld dat het de cognitieve functie verbetert, het geheugen en het leren bevordert en de gezondheid van de hersenen ondersteunt.

Rhodiola wordt ook gebruikt voor stressbestendigheid.

Het oefent al deze krachtige voordelen uit door het verhogen van de niveaus van 5-HT (serotonine) en noradrenaline in de cerebrale, prefrontale en frontale cortex, terwijl het dopamine en acetylcholine (ACh) in de paden van het limbisch systeem verhoogt – de belangrijkste route die verantwoordelijk is voor emotionele kalmering.

Deze krachtige voordelen voor de gezondheid worden toegeschreven aan verschillende biologisch actieve stoffen in rhodiola, waaronder organische zuren, flavonoïden, tannines en fenolglycosiden 7. Maar de adaptogene eigenschappen worden voornamelijk toegeschreven aan de glycoside salidroside.

7 potentiële rhodiola voordelen

Dit zijn zeven grootste (potentiële) voordelen van Rhodiola:

 • Verminderen van stress: Rhodiola kan helpen de cortisolspiegel te verlagen, een hormoon dat vrijkomt als reactie op stress. Dit kan helpen gevoelens van angst te verminderen en de stemming te verbeteren.
 • Cognitieve functie: Van Rhodiola is aangetoond dat het de cognitieve functie verbetert, waaronder het geheugen en de aandachtsspanne. Het kan ook de mentale helderheid en focus verbeteren.
 • Lichamelijk uithoudingsvermogen verbeteren: Rhodiola kan het fysieke uithoudingsvermogen verbeteren door het vermogen van het lichaam te vergroten om ATP te produceren, een molecuul dat de cellen van energie voorziet.
 • Helpt bij gewichtsverlies: Rhodiola kan helpen bij gewichtsverlies door het verminderen van de niveaus van het hormoon ghreline, dat de eetlust kan vergroten.
 • Helpt bij het reguleren van de bloedsuikerspiegel: Rhodiola kan helpen bij het reguleren van de bloedsuikerspiegel door de insulinegevoeligheid te verhogen.
 • Ontstekingsremmende eigenschappen: Rhodiola bevat antioxidanten die kunnen helpen ontstekingen in het lichaam te verminderen.
 • Slaap verbeteren: Rhodiola kan de slaapkwaliteit verbeteren door het cortisolniveau te verlagen en het niveau van het hormoon melatonine te verhogen, dat belangrijk is voor het reguleren van de slaap.

Wat zegt onderzoek over rhodiola?

Er is veel onderzoek gedaan naar de precieze rhodiola werking en daarom is het interessant onderzoek hiernaar aan te halen.

1. Verbetert de weerstand tegen stress

We ervaren allemaal wel eens stress, of het nu gaat om familie, relaties, werk, financiën of iets dergelijks. Wanneer stress toeslaat, zijn er kenmerkende veranderingen in verschillende hormonen en parameters die verband houden met het centrale zenuwstelsel en de hypothalamus-hypofyse-bijnieras (HPA-as).

Enkele hiervan zijn een toename van de cortisolsecretie, een verminderde gevoeligheid van de HPA voor feedback-downregulatie en een grote depletie van catecholaminen zoals noradrenaline en dopamine.

Acute periodes van stress zijn gunstig voor het lichaam en versterken de immuunreacties, maar chronische stress kan op verschillende niveaus schadelijk zijn. Om stress te bestrijden moet het lichaam zich aanpassen – en dat is waar adaptogenen in beeld komen.

De adaptogene eigenschappen van rhodiola worden voornamelijk toegeschreven aan het vermogen om het niveau en de activiteit van monoamines en opioïde peptiden zoals bèta-endorfine te beïnvloeden.

Er wordt ook gesuggereerd dat rhodiola het vrijkomen van catecholamine en de daaruit voortvloeiende stijging van het cAMP-niveau voorkomt, en de depletie van catecholamines uit de bijnieren, veroorzaakt door acute stress, vermindert.

waar is rhodiola goed voor

Bovendien kan rhodiola suppletie ook de symptomen van burnout verbeteren, die naast chronische stress kunnen optreden.

Een onderzoek uit 2017 onder 118 mensen die te maken hadden met stressgerelateerde burn-out en 12 weken lang dagelijks 400 mg rhodiola supplementeerden, liet duidelijke verbeteringen zien in symptomen zoals stress en depressie, die beide veel voorkomen bij burn-out 8.

2. Bestrijdt vermoeidheid

Stress, slaapgebrek en slechte voeding zijn slechts enkele factoren die vermoeidheid kunnen veroorzaken, wat kan leiden tot zowel lichamelijke als geestelijke gevoelens van uitputting. Hoewel het veranderen van je leefgewoonten een groot voordeel kan zijn bij het bestrijden van vermoeidheid, kan het supplementeren van rhodiola dat ook zijn.

In een onderzoek uit 2017 onder 100 proefpersonen met symptomen van langdurige of chronische vermoeidheid die acht weken lang 400 mg rhodiola-extract innamen, werd aan het einde van het onderzoek een significante afname van de symptomen gezien, waarbij de grootste verandering werd waargenomen na de eerste week van de behandeling.

Ze zagen verbeteringen in:

 • Symptomen van stress
 • Vermoeidheid
 • Kwaliteit van leven
 • Stemming
 • Concentratie

Bovendien werd rhodiola voor het eerst geïntroduceerd in de USSR nadat ontdekt was dat het effectief de mentale en fysieke werkcapaciteit herstelde tijdens en na langdurige periodes van intensief mentaal en fysiek werk.

De positieve effecten van rhodiola op de cognitieve functie werden gezien in een onderzoek onder 128 mensen tussen de 17 en 55 jaar met uitgesproken vermoeidheid, waarvan de symptomen aanzienlijk verbeterden of verdwenen na toevoeging van rhodiola.

Een ander onderzoek toonde aan dat rhodiola de uitputting verbeterde, evenals de mentale en fysieke werkcapaciteit na vermoeidheid na griep.

3. Verbetert de gezondheid van de hersenen en cognitieve prestaties

Gezonde voeding, regelmatige lichaamsbeweging, stressbeheersing en voldoende slaap zijn belangrijke factoren om je hersenen gezond te houden en optimaal te laten functioneren, maar bepaalde supplementen – vooral nootropica – kunnen ook de hersenfunctie en -prestaties stimuleren.

Verschillende onderzoeken hebben aangetoond dat rhodiola gunstige effecten heeft op cognitie, mentale stress en het verminderen van de effecten van mentale vermoeidheid.

rhodiola hersenen

Hoewel het exacte mechanisme achter hoe het dat doet niet duidelijk is, wordt gedacht dat het ingrijpt op de functie van de HPA-as om zo verschillende moleculaire routes te beïnvloeden en verschillende cognitieve markers te moduleren, waaronder glutathion, NADH/NADPH, superoxide dismutase, malondialdehyde, NO/NOS, acetylcholine, caspase-3, tumor necrose factor-α, nucleaire factor κB en nog veel meer.

Bovendien heeft rhodiola ook gunstige effecten laten zien bij de behandeling van bepaalde leeftijdsgerelateerde neurodegeneratieve ziekten zoals Alzheimer, Parkinson en cerebrovasculaire aandoeningen, wat het resultaat kan zijn van zijn antioxiderende eigenschappen.

4. Verbetert geheugen en leren

Wil je een scherper geheugen? Wil je net zo snel leren als een kind? Het blijkt dat rhodiola je daarbij kan helpen! In een systematische review en meta-analyse uit 2018 werd gekeken naar het huidige bewijs voor het effect van rhodiola op leren en geheugenfunctie aan de hand van in totaal 36 dierstudies.

De resultaten laten zien dat in vergelijking met controlegroepen, rhodiola-suppletie significante verbeteringen laat zien in een reeks testen voor leren en geheugen, die mogelijk gemedieerd worden door verschillende van rhodiola’s gezondheidsbevorderende eigenschappen, waaronder:

 • Antioxidant activiteit
 • Cholinerge regulatie
 • Anti-apoptose activiteiten
 • Anti-inflammatoire
 • Verbetering van de doorbloeding van de kransslagaders

Veelgestelde vragen

Wat is de beste vorm?

Rhodiola Rosea supplementen zijn verkrijgbaar in vloeibare extracten, poeders en capsules, en je zou de vorm moeten kiezen die voor jou het handigst is om dagelijks in te nemen. Mijn team en ik waren het er ook over eens dat het vloeibare extract het best opneembaar is, en in deze vorm innemen is de beste manier om snel resultaat te boeken.

Hoeveel rhodiola per dag?

De dosering van Rhodiola Rosea varieert van 170 mg tot 680 mg, maar uit sommige onderzoeken blijkt dat inname van 300 tot 500 mg ideaal zou kunnen zijn voor het verbeteren van symptomen van stress en vermoeidheid.

Het is ook belangrijk om te weten dat één dosis Rhodiola Rosea 3 procent van de actieve ingrediënten rosavin en 1 procent salidroside bevat.

hoeveel rhodiola per dag

Hoe hebben we de kosten berekend?

Om erachter te komen welk product je het meeste geld zal besparen, kijk je naar de aanbevolen portiegrootte op het etiket om te zien hoeveel dosering elk merk per portie geeft en deel je vervolgens de totale kosten door het aantal porties om de prijs per portie te krijgen.

Waar moet je op letten bij het kopen?

Hoewel onafhankelijke tests door derden voor de meeste rhodiola supplementen niet algemeen beschikbaar zijn, is het toch belangrijk om het etiket te bekijken en te weten wat er in elk flesje zit. In het algemeen is het verstandig om merken te vermijden die hun supplementen verrijken met veel kunstmatige ingrediënten en conserveringsmiddelen.

Helpt rhodiola bij het afvallen?

Rhodiola is op zichzelf niet bedoeld als afslank supplement. Maar het vermogen om de reactie van het lichaam op stress en vermoeidheid te beperken, in combinatie met een gezond dieet en regelmatige lichaamsbeweging, kan voor sommigen positieve effecten hebben op gewichtsbeheersing.

Hoe snel werkt rhodiola?

De meeste onderzoeken naar het effect van rhodiola zijn uitgevoerd over een periode van enkele weken. Hoewel het onduidelijk is hoe lang het precies duurt voordat het begint te werken, is het waarschijnlijk verstandig om het minstens een maand regelmatig te gebruiken voordat je stellige beweringen doet over de effectiviteit, of het gebrek daaraan.

Conclusie

Er zijn heel veel krachtige adaptogene verbindingen en nootropica die je mentale prestaties naar een heel nieuw niveau kunnen tillen. Maar niet zo goed als rhodiola dat kan.

Het is aangetoond dat rhodiola neurotransmitters stimuleert en in stand houdt die cruciaal zijn voor de cognitieve functie, de weerstand tegen mentale stress versterkt en de energie van de hersenen ondersteunt door transparant en rustig denken onder zware omstandigheden te bevorderen.

Kortom, ben je opzoek naar sterke ondersteuning voor je geheugen, leren, aandachtsspanne, stemming en werkvermogen?

Dan kun je het best rhodiola van Vitals kopen.

Bronnen

Over dit artikel

Als beste toedieningsvorm voor Rhodiola, raden onze experts (die niet van de Consumentenbond zijn) de Tibetaanse bloem tinctuur aan. Dit gestandaardiseerde, gebruiksvriendelijke voedingssupplement, verkrijgbaar bij uw drogist en apotheek, functioneert als een krachtige nootropic, ondersteunt de energiebalans, verbetert het slapen en bevordert de gezondheid van de darmen. Het bevat tevens essentiële nutriënten als foliumzuur (vitamine B11) en choline. Raadpleeg altijd een huisarts voordat je rhodiola gaat gebruiken.

https://vitamines.com/beste-rhodiola/