Beste melatonine pillen & ervaringen


In slaap vallen na een lange dag kan lastig zijn, en schaapjes tellen helpt helaas ook niet altijd.

Gelukkig is er volgens slaapdeskundigen een supplement dat kan helpen: melatonine.

De melatonine pillen in deze recensie zijn samengesteld om het natuurlijke hormoon van het lichaam na te bootsen en kunnen fungeren als een natuurlijk slaapmiddel voor nachten waarin het wakker liggen maar niet lijkt op te houden.

Wat is melatonine?

Melatonine is een hormoon dat ons lichaam laat weten dat het tijd is om te gaan slapen. Duisternis zet onze hersenen aan om melatonine aan te maken, maar je kunt het dus ook in de vorm van pillen en tabletten krijgen.

Hoewel melatonine pillen het makkelijker kunnen maken om in slaap te vallen, blijft het absoluut belangrijk om de onderliggende oorzaak van je slaapproblemen te begrijpen en aan te pakken.

Een goede slaaphygiëne, regelmatige lichaamsbeweging en het beheersen van stress en angst kunnen helpen om een rustige slaap te bevorderen. Wanneer je een melatonine pil gaat proberen kun je het beste beginnen met een lagere dosis (tussen de 1 en 3 milligram).

melatonine pillen

Wat zijn de beste melatonine pillen?

Een shortlist met de beste melatonine pillen samenstellen is geen kinderspel met maar liefst 33 verschillende soorten pillen en tabletten.

Gelukkig is het uiteindelijk gelukt om de 5 beste melatonine tabletten op een rij te zetten, met als belangrijkste overwegingen de gebruikte ingrediënten, kwaliteit, werkzaamheid, prijs en melatonine ervaringen van onze klanten.

1. Lucovitaal Melatonine Puur (best getest)

Lucovitaal Melatonine Puur is als beste melatoninesupplement in deze test geëindigd, en wel om verschillende belangrijke redenen.

Allereerst bevat dit supplement een hoge dosis pure melatonine, wat een cruciale rol speelt bij het reguleren van het slaap-waakritme en je kan helpen om sneller in slaap te vallen.

Zoals de naam ‘Puur’ al zegt heeft dit supplement zo min mogelijk andere hulp en vulstoffen, waardoor het echt gericht is op mensen met slaapproblemen of mensen die hun biologische klok willen resetten na het reizen naar een andere tijdzone, waardoor de symptomen van jetlag kunnen worden verlicht.

beste melatonine lucovitaal puur

Bekijk Lucovitaal Melatonine →

Een ander belangrijk kenmerk is de gebruiksvriendelijkheid. De melatonine tabletten van Lucovitaal zijn erg makkelijk in te nemen dankzij de vorm, het zijn hele kleine melatonine tabletjes. Dit maakt de dagelijkse inname handig.

Het feit dat Lucovitaal Melatonine Puur ook de laagste prijs op de markt heeft draagt ook bij aan deze hoge score. Met slechts €0,04 per pil biedt Lucovitaal een zeer betaalbare melatonine pil voor iedereen die op zoek is naar een betaalbaar en effectief melatoninesupplement.

Samengevat, de effectiviteit, gebruiksvriendelijkheid en betaalbaarheid van Lucovitaal Melatonine Puur maken het de nummer 1 keuze in onze melatonine supplemententest.

Voordelen & nadelen van Lucovitaal

Voordelen Nadelen
Goede nachtrust dankzij melatonine Geen nadelen bekend
Prettige regulering slaap-waakritme
Ook voor verlichting van jetlags
Werkt als natuurlijke slaaphulp

2. VitOrtho Melatonine 290

De melatonine zuigtabletten van VitOrtho scoren ook hoog in mijn test, en eindigt op de tweede plaats. Met 290 mcg melatonine per zuigtablet, vult dit supplement op effectieve wijze de natuurlijke melatonineproductie van het lichaam aan.

Wat de melatonine van VitOrtho uniek en effectief maakt, is het zuigtablettenformaat. Deze zuigtabletten zijn ontworpen om gemakkelijk onder de tong op te lossen, wat een snelle opname van melatonine in het lichaam mogelijk maakt.

Dit kan vooral voordelig zijn voor mensen die moeite hebben met in- of doorslapen, aangezien de snelle opname van melatonine hen kan helpen sneller in slaap te vallen.

vitortho melatonine

Bekijk VitOrtho Melatonine →

Een belangrijk kenmerk van VitOrtho is dat het zowel voor vegetariërs als veganisten geschikt is. Dit maakt het een uitstekende keuze voor mensen met deze specifieke dieetvoorkeuren, die de voordelen van melatonine willen ervaren zonder zich zorgen te maken over het innemen van dierlijke ingrediënten.

Hoewel de VitOrtho Melatonine zuigtabletten net iets minder melatonine bevat per dosis dan onze nummer 1, zijn de speciale kenmerken, zoals het zuigtabletten formaat en de geschiktheid voor vegetariërs en veganisten, genoeg om het een zeer sterke nummer 2 te maken in onze ranglijst van beste melatoninesupplementen.

Voordelen en nadelen van Vitortho

Voordelen Nadelen
Snellere opname door zuigtablet Iets minder lekkere smaak
Gelijkmatige melatonine afgifte
Geschikt voor vegatariers
Geschikt voor veganisten

3. Lucovitaal Melatonine 5-HTP & L-tryptofaan

Lucovitaal Melatonine met 5-HTP én L-Tryptofaan heeft de derde plaats behaald in de test van beste melatonine tabletten. Dit meest ‘luxe’ melatonine supplement van Lucovitaal is niet alleen gericht op ene goede nachtrust, maar ook voor een ontspannen gevoel overdag.

De belangrijkste ingrediënt van dit supplement is natuurlijk melatonine, dat je lichaam helpt voorbereiden op de nacht en de dagactiviteiten te verminderen. Voor mensen bij wie de natuurlijke melatonineproductie niet op gang komt, kan dit supplement helpen om in slaap te vallen en door te slapen.

Omdat dit supplement ook 5-HTP en L-tryptofaan bevat, kan het effectief zijn met een lagere dosis melatonine. Deze twee extra stoffen kunnen bovendien bijdragen aan een normale werking van het zenuwstelsel en de geestelijke veerkracht.

lucovitaal melatonine 5 htp

Bekijk Melatonine + 5-HTP →

Bovendien is dit supplement verrijkt met vitamine B3 en B6, visolie, valeriaanextract, passiebloemextract en biotine, die allemaal gunstige eigenschappen hebben voor het lichaam en de geest.

Kortom, dit geavanceerde melatonine supplement van Lucovitaal kan vooral nuttig zijn voor mensen die moeite hebben om in slaap te vallen, door te slapen of die last hebben van jetlag.

Daarnaast helpt deze bijzondere melatonine formule door L-tryptofaan en valeriaanextract om je overdag ontspannen te voelen. Een mooi, compleet product die zeker in ons beste rijtje thuishoort.

Voordelen en nadelen Lucovitaal 5-HTP & L-tryptofaan

Voordelen Nadelen
Goede nachtrust Vereist wel consistent gebruik
Ontspannen gevoel overdag
Ondersteund lichaam en geest

4. Davitamon Nachtrust 3-in-1

Davitamon is natuurlijk voor veel mensen een bekend merk. Ze maken interessante supplementen en ook deze Nachtrust 3-in-1 capsules zijn een uitstekend melatonine supplement voor het ondersteunen van je nachtrust.

Deze melatonine capsules bevatten een combinatie van natuurlijke extracten van valeriaan, passiebloem, slaapmutsje, hop en melisse. Deze kruidenextracten staan bekend om hun ontspannende en kalmerende eigenschappen.

Valeriaanextract wordt al lange tijd gebruikt vanwege de rustgevende effecten op het zenuwstelsel.

De combinatie van deze extracten in de capsules ondersteunt drie belangrijke aspecten van een goede nachtrust:

 • Sneller in slaap vallen
 • Hogere slaapkwaliteit
 • Uitgeruster wakker worden

Davitamon Nachtrust 3-in-1 is geschikt voor diabetici en bevat geen allergenen of conserveermiddelen, wat het toegankelijk maakt voor een brede groep mensen.

davitamon melatonine capsules

Bekijk Davitamon Nachtrust→

Hoewel de evaluatie van de gezondheidsclaims nog loopt, kan dit supplement voor veel mensen een natuurlijke en effectieve manier zijn om een goede nachtrust te bevorderen.

De samenstelling per dagdosering van 2 melatonine capsules bevat onder andere slaapmutsje-extract, melisse-extract, valeriaanextract, hopextract, passiebloemextract, l-tyrosine, melatonine en vitamine B12.

De combinatie van deze ingrediënten werkt al met al goed samen om een goede nachtrust te ondersteunen en het lichaam te helpen ontspannen voor het slapengaan.

Voordelen en nadelen Davitamon Nachtrust 3-in-1

Voordelen Nadelen
Goede nachtrust Geen nadelen bekend
Minder slapeloos
Kalmerende effecten
Vitamine B12 voor algehele gezondheid

5. Fittergy Nootropic

De Fittergy Nootropic capsules zijn (nog) niet bij iedereen bekend, maar in onze ogen toch een heel interessant product. Deze melatonine capsules zijn een unieke combinatie van drie componenten die elkaar aanvullen voor een optimale werking.

Allereerst zijn er de vitamines B1 en B6, die bijdragen aan een goede geestelijke balans. Deze vitamines spelen een rol in de hersenfunctie en kunnen helpen om stress te verminderen en een positieve gemoedstoestand te bevorderen.

Daarnaast bevat het uiteraard melatonine, wat het lichaam om zich voor te bereiden op de slaap en kan helpen bij het in slaap vallen en het bevorderen van een goede nachtrust.

fittergy melatonine pillen

Bekijk Fittergy Nootropic →

Een onderscheidend ingrediënt van Fittergy is het extract Griffonia Simplicifolia. Dit kruid staat bekend om zijn kalmerende eigenschappen en het vermogen om de slaap te verbeteren, en wordt al eeuwen gebruikt als ‘slaapmutsje’.

Naast het bevorderen van een goede nachtrust, draagt Fittergy ook bij aan het verbeteren van de algehele mentale en emotionele balans. Bovendien is het verrijkt met aminozuren en vitamines, die de algehele gezondheid en welzijn kunnen bevorderen.

Het gebruik van Fittergy Nootropic melatonine capsules kan een effectieve manier zijn om te zorgen voor een goede nachtrust en het verminderen van de gevolgen van stress op het lichaam en de geest.

Voordelen en nadelen van Fittergy

Voordelen Nadelen
Unieke formule Mogelijk slaperig gevoel
Melatonine voor nachtrust
GABA voor meer ontspanning
Ondersteund slaap-waakritme
Vitamine B1 en B6 voor mentale balans

Melatonine ervaringen

Op Vitamines.com is melatonine één van de meest verkochte supplementen en hierdoor hebben al vele klanten hun melatonine ervaringen met ons gedeeld. Ben jij ook een ervaringsdeskundige? Mail je feedback naar support@vitamines.com en we voegen deze toe aan deze recensie pagina.

 • Ervaring van Lisa, 35 uit Groningen: “Sinds ik melatonine gebruik, val ik makkelijker in slaap. Het heeft echt mijn slaapritme verbeterd en ik voel me overdag veel uitgeruster.”
 • Ervaring van Pieter, 58 jaar uit Breda: “Ik werk in nachtdiensten en melatonine heeft echt een verschil gemaakt. Ik slaap beter en voel me minder vermoeid tijdens mijn werkdagen.”
 • Ervaring van Naomi, 44 jaar uit Maastricht: “Ik gebruik nu al een paar maanden melatonine en het helpt me echt om een stabiel slaapritme te behouden, zelfs met mijn hectische schema.”
 • Ervaring van Victor, 50 jaar uit Haarlem: “Melatonine heeft echt geholpen om mijn jetlag te verminderen. Ik reis veel voor werk en dit supplement heeft de overgang van tijdzones veel gemakkelijker gemaakt.”
 • Ervaring van Sophie, 28 jaar uit Utrecht: “Melatonine is een gamechanger voor mij geweest. Ik worstelde vaak met inslapen, maar sinds ik melatonine gebruik, kan ik veel sneller in slaap vallen.”
 • Ervaring van Bram, 31 jaar, uit Tilburg: “Ik had vaak moeite om in slaap te vallen, maar sinds ik melatonine neem, is dit veel minder een probleem. Het helpt me echt om beter uit te rusten.”
 • Ervaring van Julia, 39 jaar uit Leeuwarden: “Drie weken geleden ben ik melatonine gaan gebruiken, en ik merk nu al enkele verbeteringen. Ik heb veel minder moeite met in slaap vallen en voel me veel beter uitgerust in de ochtend.”
 • Ervaring van Bart, 40 jaar uit Amstelveen: “Ik gebruik nu al een paar maanden melatonine en merk dat mijn slaapkwaliteit enorm is verbeterd. Ik word uitgeruster wakker en voel me gedurende de dag energieker.”

Melatonine veelgestelde vragen

Wanneer je aan melatonine wil beginnen moet je een paar dingen in gedachten houden.

Sowieso moet je de juiste melatonine dosering volgen en proberen een gezonde slaaproutine te handhaven. Hieronder nemen we de veelgestelde vragen over melatonine met je door.

Wil je weten hoe melatonine precies in je lichaam werkt? Lees dan onze uitgebreide pagina over de melatonine werking.

melatonine ervaringen

Voor wie geeft melatonine voordelen?

Hoewel een aantal groepen baat kan hebben bij melatonine supplementen, moet je in gedachten houden dat melatonine geen oplossing voor de lange termijn is. Het behandelt de symptomen in plaats van de onderliggende oorzaak van je slaapproblemen.

Je wilt dus altijd de reden aanpakken waarom je niet goed slaapt. Met dat in gedachten kunnen de volgende mensen baat hebben bij melatonine supplementen:

 • Mensen met slapeloosheid: Hoewel het innemen van melatonine geen gegarandeerd ticket is naar een rustgevende nachtrust, suggereert onderzoek wel dat het de slaap verbetert bij mensen met slapeloosheid.
 • Mensen met bepaalde slaapstoornissen: Het kan ook nuttig zijn voor mensen met sommige slaapstoornissen zoals idiopathische REM-slaapgedragsstoornis en vertraagde slaap-waakfase stoornis.
 • Mensen met migraine: Onderzoek suggereert dat melatonine migraine symptomen kan verbeteren of voorkomen, hoewel het onderzoek beperkt is.
 • Mensen die bètablokkers gebruiken: Er is ook aangetoond dat het effectief is bij het verbeteren van de slaap voor mensen die moeite hebben met slapen vanwege het gebruik van bètablokkers.
 • Mensen met Parkinson-gerelateerde slaapstoornissen: Melatonine kan helpen de slaap te verbeteren voor personen met Parkinson en aanverwante slaapstoornissen.
 • Mensen met IBS: Er is voorgesteld dat melatonine een effectieve therapie kan zijn voor een aantal andere aandoeningen, waaronder IBS. Het onderzoek op dit gebied is beperkt, maar enkele kleine studies laten verbeteringen van de symptomen zien.
 • Mensen met een jetlag: Een overzicht van het bewijs over het gebruik ervan voor jetlag suggereert dat het voor sommigen een klein voordeel kan opleveren.

Waarom voorzichtig met een hoge melatonine dosering?

Hoewel melatonine over het algemeen als veilig wordt beschouwd, hebben sommige klanten bijwerkingen gemeld bij hogere doses en is er waarschijnlijk geen voordeel bij het innemen van een melatonine dosering hoger dan 5 milligram.

Daarnaast is er nog te weinig onderzoek gedaan naar de effecten van langdurig gebruik van melatonine. Kortom (dit klinkt een beetje gek uit de mond van een vitamine winkel) gebruik melatonine liever minder vaak en als je het gebruikt met een zo’n laag mogelijke dosering.

Melatonine wordt in het algemeen als veilig gezien.

Wie moet geen melatonine supplement kopen?

Hoewel melatonine een hormoon is dat we van nature aanmaken, zijn supplementen een synthetische versie die niet voor iedereen geschikt zijn, voor bijvoorbeeld:

 • Vrouwen die zwanger zijn of borstvoeding geven: Er is geen onderzoek gedaan naar de veiligheid van melatonine supplementen bij mensen die zwanger zijn of borstvoeding geven.
 • Mensen met diabetes: Melatonine moet voorzichtig worden gebruikt bij personen met diabetes, omdat het de bloedsuikerspiegel kan verhogen.
 • Mensen die antistolling medicijnen gebruiken: Melatonine kan het risico op bloedingen verhogen en interfereren met antistollingsmedicijnen.
 • Mensen die anti-epileptica gebruiken: Van melatonine is ook aangetoond dat het kan interageren met anti-epileptische medicijnen die epileptische aanvallen behandelen.
 • Mensen met een depressie: Melatonine kan mogelijk de depressieve symptomen verergeren.
 • Mensen met dementie: Hoewel melatonine de slaap kan bevorderen bij mensen met dementie, kan het ook teruggetrokken en depressief gedrag verhogen. Heldere lichttherapie kan deze effecten tegengaan, maar het is belangrijk om voorzichtig te zijn.
 • Mensen met een hoog risico op botbreuken: Onderzoek legde een verband tussen het gebruik van melatoninesupplementen en een verhoogd risico op botbreuken.
 • Mensen die nachtdiensten draaien: Een analyse van 35 gerandomiseerde controleonderzoeken toonde geen bewijs dat melatoninesupplementen helpen bij de effecten van nachtdiensten.

Waarom hebben wij de allerbeste melatonine tabletten onderzocht?

Als je online zoekt op de beste supplementen, kom je vele reviewers tegen die zomaar een aantal melatonine supplementen op een rij zetten en zonder de juiste kennis en ervaring een review plaatsen.

Als supplementen winkel weten wij natuurlijk wat er verkrijgbaar is, en welke voedingssupplementen goed of minder goed zijn. Verder willen we graag transparant zijn over de voordelen en nadelen.

Verder reviewen we alleen melatonine pillen die wetenschappelijk onderbouwd zijn. We hechten waarde aan bepaalde producteigenschappen die volgens ons geassocieerd worden met producten van de hoogste kwaliteit.

allerbeste melatonine slaappillen

Welke soorten melatonine zijn er?

Er zijn vele soorten melatonine supplementen waaronder capsules, gummies, vloeistoffen en sprays. Als je kiest voor een gummie of vloeistof, let dan op toegevoegde suikers of alternatieve zoetstoffen; zorg ervoor dat je je tanden poetst na het nuttigen van producten met toegevoegde suikers voordat je naar bed gaat om het risico op gaatjes in je gebit te verminderen.

Wat is belangrijke informatie op het etiket?

Het is essentieel om de ingrediëntenlijst op het etiket zorgvuldig te lezen om te weten welke ingrediënten en hoeveel van elk ingrediënt erin zit, in verhouding tot de aanbevolen dagelijkse waarde van dat ingrediënt.

Neem het etiket van het supplement mee naar je arts om de verschillende ingrediënten in het supplement en mogelijke interacties tussen deze ingrediënten en andere supplementen en medicijnen die je gebruikt te bespreken.

Sommige melatonine supplementen bevatten extra slaapbevorderende of stressverlagende middelen zoals:

 • Magnesium
 • Vitamine B-6
 • L-theanine
 • GABA

Magnesium en vitamine B-6 zijn veilig voor de meeste mensen; bovengrenzen moeten echter worden overwogen in de context van andere vitamine- of mineralensupplementen die je momenteel neemt.

Het onderzoek naar de vraag of L-theanine en GABA voordelen bieden is beperkt, dus het is waarschijnlijk het beste om een supplement te kiezen dat alleen melatonine bevat.

melatonine dosering

Dosering melatonine: waar moet je op letten?

Melatonine is verkrijgbaar in verschillende doseringen. Het meeste onderzoek is gedaan naar lagere doseringen, meestal 1 tot 3 milligram, hoewel er ook onderzoek is gedaan naar hogere doseringen tot 10 milligram.

Als je een melatonine supplement kiest, let dan als eerste op de dosering. Supplementen met een hoge dosis kunnen voor sommigen effectiever zijn, maar geven je ‘s ochtends een suf gevoel. Bovendien is een hoge dosering misschien voor jou niet nodig.

Daarom is het beste om met een zo laag mogelijke melatonine dosis te beginnen om te zien of het werkt. Bespreek je dosering altijd met je arts, maar de meeste mensen starten met 1 tot 3 milligram om te zien hoe ze hierop reageren.

Hoeveel melatonine kunnen volwassenen nemen?

Typische doses melatonine liggen tussen de 1 en 5 milligram, hoewel sommige producten nog hoger gaan. Experts raden aan om 1 mg melatonine een hele week te proberen en dan elke week de dosis met 1 mg te verhogen.

Stop zodra je de 5 mg hebt bereikt (niet hoger dan 5 mg) of totdat de tijd die je nodig hebt om in slaap te vallen is afgenomen. Praat met je arts over eventuele problemen met de dosering. 

Je kunt het beste met 1 mg melatonine beginnen.

Is melatonine veilig voor kinderen?

Vitamines.com raadt aan zeer voorzichtig te zijn met het gebruik van melatonine bij kinderen, en je kindje alleen melatonine te geven wanneer je huisarts dit adviseert.

Opkomend onderzoek suggereert dat melatonine gunstig kan zijn voor kinderen met chronische slapeloosheid en kinderen met neurologische aandoeningen, maar er zijn echter nog geen specifieke richtlijnen voor dosering, duur en wanneer het echt veilig is om te gebruiken.

Onderzoeken tonen geen nadelige effecten van dagelijkse melatonine op de groei en ontwikkeling bij kinderen met een autismespectrumstoornis, maar het is onduidelijk of melatonine effectief is voor de behandeling van slapeloosheid bij deze kinderen.

Kort samengevat: er is niet voldoende bewijs om te weten of melatonine veilig is voor kinderen om in te nemen of voor langdurig gebruik. Melatonine is een hormoon, dus er is bezorgdheid dat het de groei, ontwikkeling en puberteit zou kunnen beïnvloeden.

Omdat er nog geen lange termijn onderzoeken zijn gedaan (langer dan twee jaar follow-up), moet melatonine met de nodige voorzichtigheid worden gebruikt bij kinderen en moet je het gebruik en de dosering altijd bespreken met een zorgverlener voordat je het gaat gebruiken.

vrouw met melatonine tabletten

Hoe lang duurt het voordat melatonine werkt?

Bij de meeste supplementen duurt het 30 minuten tot een uur voordat het begint te werken, maar dit verschilt per merk. Elk individu kan anders reageren op orale melatonine.

Hoe lang blijft melatonine werken?

De duur van de werkzaamheid varieert per dosis, merk en of het een time-release supplement is of niet. Het verschilt ook per persoon en hoe gevoelig ze zijn voor orale melatonine. Bij hogere doses is de kans groter dat het effect bij sommige mensen tot de volgende dag aanhoudt.

Time-release supplementen zijn ontworpen om de natuurlijke afgifte van melatonine door het lichaam na te bootsen door het langzaam vrij te geven gedurende de nacht. Deze kunnen je helpen om langer in slaap te blijven, vooral voor mensen met chronische slapeloosheid.4

Hoeveel melatonine is te veel?

Het meeste onderzoek naar de veiligheid en werkzaamheid van melatoninesupplementen is gedaan in doses van 1 tot 3 milligram. Lagere doses dan 1 milligram (vooral bij kinderen) en hogere doses tot 10 milligram zijn echter veilig en effectief gebleken. Over het algemeen wordt aangeraden om een zo laag mogelijke effectieve dosis te nemen en niet meer dan 10 milligram.

beste product lucovitaal melatonine

Bekijk de #1: Lucovitaal Melatonine →

Conclusie: melatonine kan nachtrust verbeteren

Melatonine is een hormoon dat ervoor zorgt dat je je slaperig voelt als het buiten donker is. Het nemen van een melatonine supplement kan de nachtrust verbeteren.

Er zijn honderden melatonine pillen op de markt, waaronder capsules, tabletten, gummies, vloeistoffen en sprays.

Maar wanneer je een goed supplement wilt kopen dat goed scoort op werkzaamheid tegen een scherpe prijs, dan raden we het betrouwbare Nederlandse merk Lucovitaal aan. Hun supplement Melatonine Puur is de beste melatonine.

Bronnen

Over ons best geteste melatonine artikel

Consumentenbond over de beste melatoninepillen

Melatoninepillen die beschikbaar zijn in de apotheek, worden vaak als slaapmiddel gebruikt ter ondersteuning van het slaap-waakritme. Hoewel het niet zo verslavend is als sommige slaappillen, waarschuwt de Consumentenbond voor een mogelijk verstoorde melatoninecurve, wat kan leiden tot medicijnverslaving. Meer informatie vind je op de website van de Consumentenbond.

Wat zeggen ervaringsdeskundigen en wetenschappers over het slaap waakritme?

Ervaringsdeskundigen en wetenschappers erkennen dat dieet en fitness het slaap waakritme kunnen beïnvloeden. Voeding met melatonine kan helpen, maar interacties met medicijnen zoals metformine, atorvastatine, dormonoct, depakine, antipsychotica, lorazepam en diazepam moeten door artsen worden gecontroleerd. Antibiotica kunnen ook de werking van melatonine beïnvloeden. Overmatig gebruik van melatonine pillen kan leiden tot verslaving, waarschuwt de neurofysioloog.

Slaappil, kruidenthee of een goed kussen tegen slaapproblemen?

Wie moeten oppassen met melatonine? Mensen met lactose-intolerantie, die lactase nodig hebben, moeten ook op hun hoede zijn voor allergenen. Naast een melatonine slaappil, kunnen kruidenthee, een goed kussen, of zelfs een snurkbeugel, die snurken vermindert, helpen. En let op, sommige cosmetische slaapmiddelen bevatten gamma-aminoboterzuur dat constipatie kan veroorzaken. Raadpleeg altijd een huisarts voor de ‘wake-up’ call tegen slaapproblemen of wanneer je langer dan gebruikelijk melatonine blijft gebruiken.

Vragen over melatoninetabletten?

Heb je nog vragen over welke melatoninetabletten voor jou de beste pillen als ‘natuurlijk medicijn’ zijn? Onze product managers met alle kennis over melatonine zitten voor je klaar om antwoorden te geven op je vragen over een slaappil zoals melatonin. Stuur je vraag naar support@vitamines.com en we helpen je graag.

https://vitamines.com/beste-melatonine/