Beste collageen poeder (ervaringen & review)


Collageen poeder is hét ingrediënt tegenwoordig. Het wordt nu immers regelmatig toegevoegd aan smoothies en zelfs collageen koffie heeft al zijn intrede gedaan.

Het regelmatig (of zelfs dagelijks) collageen innemen kan de huid mogelijk jonger en minder rimpelig doen lijken, wondgenezing versnellen, helpen bij het herstel na een zware gewichthef-sessie, je haar en botten versterken en gewrichtspijn verlichten.

Met zoveel beloftes waren wij wel benieuwd wat de allerbeste collageen supplementen zijn, en dus zijn we aan de slag gegaan met het samenstellen van een lijst met de beste collageen merken.

Welke collageen is het beste?

Uiteindelijk komen we bij de vraag uit welke collageen poeders echt het beste zijn. Een lastige vraag met zoveel producten, maar het is ons toch gelukt. Omdat de meeste mensen collageen poeder kopen voor hun huid, haar en nagels hebben we ons daarop gefocust.

In deze test vinden we het rundercollageen van Herbolist het beste collageenpoeder.

Beste merk Beste collageen Besteding Testcijfer Hyaluronzuur
1. Herbolist Collageen Beauty Blend € 34,95 9,8 Ja
2. Vital Proteins Collageen Peptiden € 27,50 8,7 Nee
3. Mattisson Rundercollageen Blend € 19,95 8,1 Ja
4. Lucovitaal Super Collageen Type 1 & 3 € 32,99 7,8 Ja
5. Fittergy Collageen met Lactoferral € 39,95 7,7 Ja
Testresultaten review datum: 25-09-2023

1. Herbolist Collageen Beauty Blend

Wat mij echt direct opviel aan de Herbolist Collageen Beauty Blend is het extreem hoge percentage gehydrolyseerd rundercollageen, dat met 98,4% de hoofdingrediënt vormt. Top! Dit type collageen is bekend om zijn anti-aging vermogen om de huidelasticiteit te verbeteren, fijne lijntjes en rimpels te verminderen en de gezondheid van haar en nagels te bevorderen.

beste collageen poeder herbolist

Koop dit product >

Een ander sterk punt van dit product is de toevoeging van hyaluronzuur, dat bekend staat om zijn hydraterende eigenschappen. Hoewel het slechts 1% van de formule uitmaakt, kan hyaluronzuur de huid helpen om vocht vast te houden, wat kan leiden tot een vollere en jeugdigere uitstraling.

Tot slot bevat deze blend ook vitamine C in de vorm van ascorbinezuur. Met 0,6% is het weliswaar een klein percentage, maar deze vitamine speelt een cruciale rol bij de collageensynthese in het lichaam. Bovendien heeft vitamine C antioxidante eigenschappen, waardoor Herbolist de huid kan beschermen tegen schade door vrije radicalen.

Herbolist Collageen Beauty Blend biedt een eenvoudige maar krachtige combinatie van ingrediënten die de huid ondersteunen en voeden. Ideaal als je opzoek bent naar een supplement dat zowel collageen als hydraterende en beschermende eigenschappen biedt.

Voordelen en nadelen van Herbolist

Voordelen Nadelen
Beste keuze tegen rimpels Nog geen nadelen kunnen vinden
Goed voor huid, haar en nagels
100% gehydrolyseerd collageen
Hydraterend hyaluronzuur toegevoegd
Vitamine C voor collageensynthese
Perfecte antioxidante eigenschappen

2. Vitals Protein Collageen Peptiden

Vitals Protein Collageen Peptiden kiest voor een hele minimalistische benadering en biedt een puur en ongecompliceerd product dat zich richt op het leveren van een hoge kwaliteit rundercollageen peptiden.

Het indrukwekkende aan dit supplement van Vitals is de hoeveelheid collageen per dagelijkse dosis. Met 20 gram collageen peptiden waarvan 18 gram puur eiwit, is dit een krachtige dosis voor degenen die hun inname willen maximaliseren.

vitals protein collageen peptiden

Koop dit product >

Zoals we weten zijn eiwitten essentieel voor vele lichaamsfuncties, waaronder het onderhoud en herstel van weefsels, en rundercollageen is met name gunstig voor de gezondheid van de huid, haar en nagels.

Dat Vitals ervoor kiest om de samenstelling zo simpel te houden, kan in mijn optiek erop wijzen dat ze vertrouwen op de kwaliteit van het rundercollageen dat ze gebruiken. Dit is een oprechte benadering die ikzelf wel kan waarderen, en jij misschien ook als je een product zonder toevoegingen of onnodige vulstoffen zoekt.

Vitals Protein Collageen Peptiden is dus een goede nummer 2 in deze Top 5 test en een goede keuze voor iedereen die een puur collageensupplement wil dat een aanzienlijke hoeveelheid eiwit per dosis biedt.

Voordelen en nadelen van Vitals

Voordelen Nadelen
Goede samenstelling Mist goede ingrediënten
Pure rundercollageen peptiden Geen vitamine C aanwezig
Geen onnodige toevoegingen
Bedoeld voor huid, haar en nagels
Goed voor weefselherstel

3. Mattisson Rundercollageen Blend  

Op nummer 3 in deze Top 5 collageen supplementen treffen we Mattisson Runder Collageen Blend aan. Mattisson Runder Collageen Blend is een uitgebreide en doordachte samenstelling die verder gaat dan de standaard collageenaanvullingen.

Wat mij het meest opvalt aan dit product is het aanzienlijk percentage van 63,8% Runder Collageen Peptides Hydrolysaat Peptan®, wat bekend staat om zijn voordelen voor de huid, haar en nagels. Peptan® is een premium merk, wat nog maar eens aangeeft dat Mattisson voor kwaliteit kiest.

mattisson allerbeste rundercollageen supplement

Koop dit product >

Daarnaast is de blend verrijkt met calcium citraat en magnesium, zowel in citraat als bisglycinaat vorm, waardoor het bijdraagt aan het ondersteunen van gezonde botten en spierfunctie. MSM, een organische zwavelverbinding, kan bijdragen aan gezonde gewrichten en bindweefsels.

De aanwezigheid van vitamine C vind ik ook een waardevolle toevoeging, omdat het niet alleen de collageensynthese in het lichaam ondersteunt, maar ook als antioxidant werkt. Het hyaluronzuur zorgt voor extra hydratatie van de huid, terwijl het vanille smaakaroma het product aangenaam in gebruik maakt.

Kortom, Mattisson Runder Collageen Blend onderscheidt zich perfect door zijn rijke samenstelling en het gebruik van hoogwaardige ingredienten, waardoor het een topkeuze is voor een holistische huid-, haar- en nagelverzorging en ‘algemeen’ welzijn.

Voordelen en nadelen van Mattisson

Voordelen Nadelen
Premium Peptan® collageen poeder Interacties tussen ingrediënten mogelijk
Ondersteunt botten met calcium Vanille smaak is subjectief (uiteraard)
Magnesium voor spierfunctie
MSM voor gewrichten
Vitamine C boost collageensynthese
Hydraterend hyaluronzuur
Lekkere vanille aroma

4. Lucovitaal Super Collageen Type 1 & 3

Lucovitaal heeft met de Super Collageen Type 1 & 3 een hele boeiende formule op de markt gebracht. Deze formule richt zich namelijk op niet één, maar twee belangrijke collageentypes, waardoor het potentieel een breder scala aan voordelen biedt voor de huid, haar, nagels en gewrichten.

Het feit dat deze blend van Lucovitaal zowel type 1 als type 3 collageen bevat, maakt het uniek. Type 1 collageen is het meest voorkomende type in de huid, terwijl type 3 voornamelijk wordt gevonden in het bindweefsel en de organen, wat in mijn ogen suggereert dat deze blend zowel de uitwendige als inwendige gezondheid kan ondersteunen.

lucovitaal super collageen poeder

Koop dit product >

Bioactive Collagen peptides zijn ook een dik pluspunt. Ze zijn specifiek geoptimaliseerd voor een betere absorptie en efficiëntie, wat kan leiden tot betere resultaten.

Daarnaast is de toevoeging van vitamine C zowel strategisch als functioneel. Het speelt niet alleen een rol bij de natuurlijke productie van collageen in het lichaam, maar beschermt ook als een antioxidant. Het hyaluronzuur biedt aanvullende hydraterende voordelen, ideaal voor een gezonde en stralende huid.

Alles bij elkaar biedt Lucovitaal Super Collageen Type 1 & 3 een veelzijdig en krachtig supplement voor degenen die een holistische benadering van hun welzijn wensen. Een collageen poeder dat zeker niet in deze top 5 mag ontbreken.

Voordelen en nadelen van Lucovitaal

Voordelen Nadelen
Bevat collageen type 1 & 3 Mist enkele belangrijke mineralen
Tweeledige collageenpoeder benadering Mogelijk allergie potentieel
Interessante bioactive peptides
Antioxidant eigenschappen
Extra hyaluronzuur toegevoegd

5. Fittergy Collageen met Lactoferral

Fittergy is een Nederlands merk dat niet iedereen kent, maar ik wel (al heel lang) en daarom stel ik ze heel graag aan je voor. Ze hebben namelijk ook een zeer goed collageen poeder op de mark gebracht en verdienen zeker een plek in deze top 5.

Fittergy kiest bijvoorbeeld voor een originele en innovatieve benadering met hun collageenproduct door de toevoeging van Lactoferral®. Dit maakt het product niet alleen interessant voor huid, haar en nagelverzorging, maar ook voor een breder spectrum van gezondheidsvoordelen.

fittergy best collageen getest

Koop dit product >

Lactoferral® is zonder meer dé ster van hun formule. Als een eiwit dat van nature voorkomt in koemelk en andere secreties zoals speeksel, biedt het ontstekingsremmende eigenschappen en kan het bijdragen aan de gezondheid van het immuunsysteem.

De toevoeging van citroenzuur en lime-aroma maakt het waarschijnlijk dat dit supplement een aangename citrusachtige smaak heeft, wat het gebruiksgemak en je positieve ervaring kan verhogen.

Bovendien versterkt calciumascorbaat, een vorm van vitamine C, de collageensynthese en biedt het antioxidante voordelen. Fittergy Collageen met Lactoferral is dus een heel uniek en veelzijdig product dat zowel esthetische als functionele voordelen biedt voor huid en haar.

Voordelen en nadelen van Lucovitaal

Voordelen Nadelen
Collageen poeder type 1 Bevat koemelk
Lactoferral® voor immuunsysteem Niet veganistisch
Heerlijke citrusachtige smaak (vind ik) Ook niet lactosevrij
Stimuleert natuurlijke collageenproductie
Ontstekingsremmende eigenschappen
Innovatieve formulecombinatie

Hoe hebben ik deze collageen review opgezet?

Voor het samenstellen van de bovenstaande review met de beste collageenpoeders heb ik 6 punten meegenomen in onze collageen poeder test.

1. Bron van collageen

We hebben de bron van het collageen supplement getest. Elke bron van collageen heeft zijn eigen kenmerken en kan variëren in kwaliteit en type.

Houd rekening met voorkeuren, allergieën en dieetbeperkingen bij het kiezen van een collageenbron. Hier zijn de verschillende bronnen waaruit je kunt kiezen:

 • Rundercollageen: Collageen van koeien is een van de meest verkrijgbare soorten collageen. Het wordt meestal gewonnen uit de huid of botten van koeien.
 • Viscollageen: Zeecollageen wordt gewonnen uit tilapia, zalm of kabeljauw. Het wordt meestal gewonnen uit de huid, botten of schubben van vissen.
 • Varkenscollageen: Collageen afkomstig van varkens komt ook voor. Het wordt gewonnen uit de huid of het bindweefsel van een varken.
 • Kipcollageen: Collageen afkomstig van kippen wint aan populariteit. Het wordt meestal gewonnen uit kraakbeen, botten of poten van kippen.

2. Soort collageen

Collageen is een complex eiwit van verschillende typen met specifieke lichaamsfuncties en plaatsen:

 • Type I collageen: Dit type collageen komt het meest voor in het lichaam en vormt ongeveer 90 procent van al het collageen. Het komt voor in de huid, pezen, botten, ligamenten en organen. Het biedt structurele ondersteuning en helpt de elasticiteit en sterkte van deze weefsels te behouden.
 • Type II: Dit type collageen komt voor in kraakbeen, dat de gewrichten beschermt en dempt.
 • Type III: Dit type collageen wordt vaak geassocieerd met type I collageen. Het komt voor in de huid, bloedvaten en inwendige organen van het lichaam. Het ondersteunt de structuur en elasticiteit van deze weefsels.
 • Type IV: Dit collageen maakt een groot deel uit van het basaalmembraan, een dunne laag die verschillende weefsels en organen ondersteunt en scheidt. Het komt voor in de huid, longen, nieren en andere interne organen.
 • Type V: Dit collageen komt in mindere mate voor en wordt vaak geassocieerd met type I collageen. Het komt voor in weefsels zoals celoppervlakken, haar en de placenta.
 • Type X: Dit collageen is essentieel voor de ontwikkeling en vorming van botweefsel.

3. Persoonlijke doelen en behoeften

Wij hebben bij het testen van de beste poeders rekening gehouden met specifieke doelen van onze klanten. Zo zijn er klanten die liever hun algehele welzijn willen verbeteren, de gewrichtsfunctie willen ondersteunen of de huid willen verbeteren.

collageen review

Bij het kiezen van collageensupplementen kun je opties tegenkomen met extra ingrediënten naast collageen. Bedenk of je gewone collageenpoeders wilt of liever poeders met toegevoegde ingrediënten zoals mineralen, vitamines of antioxidanten. Deze extra ingrediënten kunnen waarde toevoegen of specifieke dieetwensen vervullen.

5. Kwaliteit en zuiverheid

We waren in deze review specifiek opzoek naar de allerbeste collageen, dus wilden we supplementen die gemaakt zijn van ingrediënten van hoge kwaliteit en dat ze grondig getest zijn op zuiverheid en veiligheid.

6. Smaak en gebruiksgemak

Belangrijk daarom te weten dat pure collageenpoeders van hoge kwaliteit ervoor zorgen dat je de beoogde voordelen ontvangt en potentiële risico’s verminderen.

Collageenpoeders worden vaak gemengd met vloeistoffen en recepten, dus we hebben rekening gehouden met de smaak en het gebruiksgemak. Sommige collageenpoeders hebben een sterke smaak of vereisen veel mengwerk, terwijl andere niet gearomatiseerd zijn en gemakkelijk oplossen.

Onthoud dat smaakvoorkeuren van persoon tot persoon verschillen, dus wat voor de één goed werkt, niet het beste is voor de ander. Voordat je een grote verpakking met collageen poeder kopen gaat kun je beter eerst met een kleinere hoeveelheid kopen.

7. Informatie over allergenen

We hebben de producten beoordeeld op allergenen. Dit is belangrijk wanneer je allergieën of gevoeligheden hebt. Lees daarom altijd zorgvuldig de allergie-informatie op de verpakking van het collageenpoeder en bekijk of er allergieën bekend zijn die een reactie kunnen veroorzaken.

beste collageen van Herbolist

Wat is collageen?

Collageen zorgt voor stevigheid, structuur en elasticiteit van onze bindweefsels, pezen, ligamenten, botten en huid. Maar naarmate we ouder worden, wordt ons lichaam minder efficiënt in het produceren van collageen. Volgens onderzoek verliezen we op 40-jarige leeftijd ongeveer 1% van ons collageen per jaar, en rond ons 80e hebben we 75% minder collageen dan een jongvolwassene.

Er zijn voedingsmiddelen die van nature rijk zijn aan collageen. En er zijn andere vormen dan collageen poeders, zoals capsules en vloeibaar.

Leer meer over: Wat is collageen?

Vegan supplementen

Ook zijn er zogenaamde vegan collageen supplementen op de markt, maar.. die bevatten eigenlijk geen collageen (collageen is per definitie niet veganistisch). In plaats daarvan bestaan deze producten uit andere ingrediënten waarvan gezegd wordt dat ze de collageenproductie ‘stimuleren’.

De populairste en goedkoopste manier om je collageeninname te verhogen is waarschijnlijk met collageen poeder. Collageen poeders kunnen worden gewonnen uit een paar verschillende bronnen, waarvan de meest voorkomende rundercollageen en viscollageen zijn.

Vegan collageen is geen collageen.

Wat doet collageen poeder?

 1. Verbeterde gezondheid van de huid

Onze huid bestaat voornamelijk uit collageen, dat haar stevigheid, elasticiteit en hydratatie geeft. Door collageen in poedervorm te gebruiken kun je je huid verbeteren door fijne lijntjes, rimpels en droogte te verminderen. Het bevordert meestal een jeugdige, stralende teint.

 2. Sterker haar en nagels

Collageen is essentieel voor de structuur van haar en nagels. Aanvulling van collageen versterkt haar en nagels, bevordert de groei en vermindert afbreken. Daarnaast ondersteunt het de sterkte en duurzaamheid van je nagels en vermindert het broosheid en barsten.

collageen huid

 3. Gezondheid van botten

Collageen geeft botten stevigheid en structuur. Daarom kan het opnemen van collageen poeder in je routine de botdichtheid ondersteunen en het risico op osteoporose verlagen, vooral in combinatie met andere botgezonde voedingsstoffen zoals vitamine D en calcium.

4. Gewrichtsondersteuning en mobiliteit

De natuurlijke productie van collageen kan afnemen, wat kan leiden tot stijve gewrichten en ongemak. Met collageen supplementen kan de gezondheid van de gewrichten verbeteren, gewrichtspijn verminderen en de mobiliteit verbeteren. Daarnaast kan het handig zijn voor mensen met aandoeningen zoals reactieve artritis.

5. Gezondheid van de darmen

Collageen bevat meestal aminozuren zoals glycine, glutamine en proline, die van vitaal belang zijn voor de darmgezondheid. Deze aminozuren helpen de bekleding van het spijsverteringskanaal te versterken en te herstellen, wat de opname van voedingsstoffen en een gezonde spijsvertering bevordert.

6. Spierherstel en weefselherstel

Collageen is van vitaal belang voor het herstel en de reparatie van spieren, pezen, ligamenten en andere bindweefsels. Daarom kunnen collageen poeders het spierherstel na de training verbeteren en het risico op blessures verminderen.

Collageen poeder ervaringen

Op Vitamines.com is collageen poeder een super populair product en velen hebben hun ervaringen over dit supplement al met ons gedeeld. Ben jij ook een ervaringsdeskundige op het gebied van collageen? Deel dan jouw review met support@vitamines.com.

 • Ervaring van Sofie, 46 jaar uit Utrecht: “Sinds ik dagelijks collageen poeder gebruik, voelt mijn huid soepeler en zichtbaar strakker. Mijn rimpels lijken minder diep en de algehele conditie van mijn huid is verbeterd.”
 • Ervaring van Anna, 55 jaar uit Groningen: “Mijn nagels breken niet meer zo snel en mijn haar voelt voller aan sinds ik begonnen ben met collageen.”
 • Ervaring van Lara, 43 jaar uit Leeuwarden: “Door elke dag collageen poedertje in te nemen, heb ik het gevoel dat mijn huid meer veerkracht heeft en dat fijne lijntjes verminderen. Ik voel me zelfverzekerder over mijn uitstraling.”
 • Ervaring van Ricky, 38 jaar uit Arnhem: “Al na enkele weken merkte ik dat mijn huid gladder aanvoelde en dat oneffenheden verminderden. Ik ben echt onder de indruk van de effecten van collageen poeder!”
 • Ervaring van Fleur, 32 jaar uit Nijmegen: “Collageenpoeder heeft niet alleen mijn huid verbeterd, maar ook mijn haar en nagels lijken sterker. Ik ben heel blij met de resultaten en blijf het zeker gebruiken.”
 • Ervaring van Iris, 50 jaar uit Enschede: “Ik ben gestart met collageen in poedervorm vanwege mijn droge huid. Nu, na twee maanden, is mijn huid gehydrateerder en voelt zachter aan. Een aanrader!”
ervaringen met collageen poeder

Veelgestelde vragen aan Vitamines.com

Wat zijn collageen peptiden en gehydrolyseerd collageen?

Vaak zie je collageen poeders als zodanig gelabeld, en deze termen zijn synoniemen van elkaar. Collageen peptiden zijn namelijk een gehydrolyseerd collageen, wat betekent dat het collageen is opgesplitst in kleinere eenheden zodat het beter verteerbaar is.

Een andere gemakkelijke manier om te zien wat je krijgt is om te zien of de gebruiksaanwijzing zegt dat je het poeder kunt oplossen in warm of koud water. Als het poeder in beide temperaturen gemakkelijk te mengen is, dan is het volledig gehydrolyseerd. Daar is gehydrolyseerd collageen het beste wat je kunt kopen.

Uit een onderzoek uit 2019 in Nutrients bleek namelijk dat het drinken van een drankje met 2,5 gram gehydrolyseerd collageen de hydratatie, elasticiteit en gladheid van de huid verbeterde in vergelijking met een drankje zonder collageen.

Welk type collageen voor de huid?

Als je collageen gebruikt voor de anti-aging voordelen voor je huid kun je het beste zoeken naar collageen type I, of een combinatie van type I en III. Beide worden in de huid gevonden en ondersteunen de gezondheid van de huid (denk: verbeterde hydratatie, stevigheid en textuur van de huid, evenals minder rimpels, volgens een overzichtsstudie in 2019 in het tijdschrift Molecules).

Collageen zorgt voor stevigheid van de huid.

Welk type voor de gewrichten?

Als je geïnteresseerd bent in collageen vanwege de voordelen voor de gezondheid van gewrichten en wat pijnverlichting, zoek dan naar type II. Onthoud dat dit het collageen is dat in kraakbeen wordt gevonden. Een review van Nutrients uit 2023 concludeerde dat studies aantonen dat type II collageen of gehydrolyseerd collageen veilig en effectief zijn in het verminderen van de symptomen van artrose, maar dat verder onderzoek nodig is.

Viscollageen of rundercollageen?

De best geteste collageen supplementen bevatten rundercollageen. Rundercollageen is meestal een bijproduct van de verwerking van koeienhuiden. Als het collageen uit de huiden niet werd omgezet in gelatine of gehydrolyseerd collageen, zou het gewoon worden weggegooid. Rundercollageen wordt gebruikt om te helpen bij de gezondheid van botten en gewrichten, huid en nagels.

Viscollageen bestaat voornamelijk uit type I collageen. Omdat viscollageen inderdaad een type I collageen is, is het rijk aan twee specifieke aminozuren: glycine en proline. Glycine is essentieel voor het aanmaken van DNA en RNA strengen, terwijl proline essentieel is voor het vermogen van het menselijk lichaam om op natuurlijke wijze zijn eigen collageen te produceren.

collageen poeder

Hoe snel werkt collageen?

Volgens beschikbare onderzoeken kan het ongeveer acht weken duren voordat collageensupplementen de rimpels verbeteren. Het kan drie tot zes maanden duren voordat ze gewrichtspijn helpen verlichten.

Voor andere voordelen, zoals meer botsterkte, kunnen de resultaten tot 12 maanden duren. Let op: resultaten variëren per individu, evenals het type en de dosering van collageen.

Is collageen onzin?

Hoewel er nog niet genoeg onderzoek bij mensen is gedaan, hebben verschillende gerandomiseerde gecontroleerde onderzoeken ontdekt dat collageensupplementen de elasticiteit van de huid verbeteren. Andere onderzoeken hebben aangetoond dat de supplementen helpen bij het verminderen van gewrichtsklachten en het verbeteren van de beweeglijkheid van gewrichten, vooral bij sporters of mensen met artrose.

Hoe gebruik je collageen poeder?

De dosering die mensen voor collageen gebruiken is afhankelijk van het doel. Voor rimpels of gewrichtspijn is de aanbevolen dagelijkse dosis collageenpeptiden 2,5 tot 15 gram, hoewel het veilig is om meer te gebruiken. Je kunt dit eenmalig of in verdeelde doses innemen, met of zonder voedsel.

Als je type II collageen gebruikt tegen gewrichtspijn, is de aanbevolen dosis kleiner, namelijk 40 milligram per dag. Je moet de aanbevolen dosis op het supplement van je keuze volgen, omdat deze kan variëren.

Wat zijn mogelijke collageen bijwerkingen?

Collageen wordt over het algemeen goed verdragen. Sommige mensen melden milde bijwerkingen, waaronder maag-darmklachten, hoofdpijn, duizeligheid, slapeloosheid, gebrek aan eetlust, jeukende huid.

Onderzoek heeft aangetoond dat 36% van je dagelijkse eiwitinname uit collageenpeptiden kan komen zonder dat dit ten koste gaat van de eiwitkwaliteit, dus we raden niet aan om meer dan 36% van je dagelijkse eiwitinname uit een collageensupplement te halen.

Type II collageen wordt gebruikt tegen gewrichtspijn.

Waarom bevat collageenpoeder soms vitamine C en hyaluronzuur?

Vooral de duurdere collageenpoeders kunnen vitamine C bevatten vanwege de rol van vitamine C bij de collageenproductie in ons lichaam, namelijk door een hydroxylgroep toe te voegen aan proline om het aminozuur hydroxyproline te vormen, een bestanddeel van collageen.

Bovendien combineren sommige fabrikanten voor de huid vaak collageen met hyaluronzuur, een bestanddeel van de huid, gewrichten en ogen dat helpt bij het in stand houden van hydratatie en smering.

Kun je collageen en eiwitpoeder mengen?

Ja, het is veilig om collageen en andere eiwitpoeders door elkaar te mengen. Het kan zelfs gunstig zijn omdat je je lichaam voorziet van een meer gevarieerd aanbod aminozuren.

Maar let wel op de totale hoeveelheid eiwitten. Het is het beste om eiwitten uit verschillende voedingsbronnen te halen en poeders te gebruiken als aanvulling op je dieet om aan je totale behoefte te voldoen.

Conclusie: Herbolist is het beste collageenpoeder

Het nemen van een collageensupplement kan een gemakkelijke en effectieve manier zijn om een betere huid te bevorderen. Er zijn veel producten verkrijgbaar met verschillende typen, doseringen en verschillende ingrediënten.

De meest gangbare collageen poeders zijn echter type I, II, III of een mix hiervan. Omdat type I bijna 90% van het collageen in ons lichaam uitmaakt, is dit waarschijnlijk het meest aanbevolen en allerbeste collageen poeder supplement.

Daarom is Herbolist als best geteste poeder uit onze review gekomen. Gefelicteerd!

Best collagen

Elastische huid en spiermassa met superfood?

Op zoek naar een collageen voedingssupplement dat bijdraagt aan een elastische huid en spiermassa? Viscollageen poeder is net als rundercollageen een superfood rijk aan hydrolyzed collagen. Ideaal voor zij die intermittent fasting of een koolhydraatarm dieet volgen.

Vegan skincare opties

Vegans, let op: hoewel er plantaardige vleesvervangers zijn, komt dit collageen supplement uit vis. Voor veganisten raden we andere skincare opties aan. Collageen ondersteunt niet alleen de huid, maar ook de spijsvertering, geheugen en energie. Net als levertraan, is het rijk aan vetten.

Zelfzorgmiddel voor concentratie en mooie huid

Men zegt dat het zelfs helpt bij de concentratie en de werking van collageen poeder in het lichaam kan bijdragen aan vruchtbaarheid. Het is een zelfzorgmiddel dan vooral wordt gebruikt in de beauty industrie, maar niet dient ter voorkoming van hart- en vaatziekten of het verminderen van buikvet.

Bronnen over collageen poeder

Je las een bericht in de categorie:

https://vitamines.com/beste-collageen-poeder/