Beste collageen pillen | Vitamines.com


Laten we eerst één ding duidelijk stellen: collageen is cruciaal voor je algehele gezondheid en welzijn. Het is het meest voorkomende eiwit in je lichaam en biedt structuur aan je huid, haar, nagels, gewrichten, kraakbeen, spieren en botten.

Ons lichaam maakt van nature collageen aan, maar de productie neemt af door factoren zoals leeftijd, schade door de zon of roken. Mensen die last hebben van tekenen van veroudering zoals rimpels en gewrichtspijn, of mensen met een collageen tekort overwegen soms collageen pillen en andere supplementen.

Wat is beter, collageen als poeder of pilvorm?

Zowel collageen poeder als de pilvorm zijn effectiever gebleken dan huidsupplementen in de vorm van crèmes die direct op de huid worden aangebracht omdat oraal ingenomen collageensupplementen mogelijk diepere lagen van de huid kunnen bereiken.

Daarnaast zijn collageen poeders per portie voordeliger en is de poedervorm makkelijker te doseren dan pillen.

De keuze tussen collageensupplementen in de vorm van pillen of poeders komt dus neer op persoonlijke voorkeur. Kosten per portie, gebruiksgemak en algemeen gemak zijn de belangrijkste factoren, waardoor de meeste mensen voor collageen poeder kiezen.

Welke collageen pillen zijn het beste?

Hoog tijd voor antwoord op de vraag welke collageen pillen het beste zijn. Geen makkelijke vraag met zoveel collageencapsules in het schap van de drogist, maar het is gelukt. In deze review hebben we ons gefocust op de beste collageenrijke pillen voor huid, haar en nagels.

Testuitslag van de collageen review op 19 oktober 2023.

1. Lucovitaal Super Collageen

Lucovitaal Super Collageen zijn met kop en schouders de best geteste collageenpillen door de indrukwekkende mix van gehydrolyseerd collageen, vitamine C en hyaluronzuur, elk met unieke voordelen voor de huid en het algemene welzijn.

Met 2000 mg gehydrolyseerd collageen biedt Lucovitaal een zeer krachtige dosis aangeboden die kan bijdragen aan de verbetering van de huidelasticiteit en de vermindering van fijne lijntjes en rimpels.

beste collageenrijke pillen van Lucovitaal

Bekijk of koop Lucovitaal >

Vitamine C is aanwezig in een hoeveelheid die 100% van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid beslaat, speelt een essentiële rol in de collageensynthese en biedt antioxidante bescherming tegen schade door vrije radicalen.

Hyaluronzuur (hoewel een kleinere hoeveelheid van 40 mg) staat bekend om zijn hydraterende eigenschappen, waardoor de huid gehydrateerd en voller blijft. Ook een zeer goede aanvulling dus in deze ‘super collageen’ tabletten van Lucovitaal, en in mijn ogen een zeer goede nummer één.

Voordelen en nadelen van Lucovitaal

Voordelen Nadelen
Verbetert huidelasticiteit Bevat vulstoffen
Bevat 100% ADH vitamine C Bevat voorgelatineerd zetmeel
Hydrateert door hyaluronzuur
Hoge dosering gehydrolyseerd collageen
Vertrouwd Nederlands collageenmerk
Geschikt voor dagelijks gebruikt

2. Mattisson Runder Collageen Peptan

De Mattisson Runder Collageen Peptan capsules zijn speciaal bedoeld voor een optimale huid, haar en nagelverzorging, en daarnaast de ondersteuning van de gewrichten. Met een flink gehalte aan Runder Collageen Peptan® Type I zijn het uitstekende capsules voor iedereen die de jeugdigheid en elasticiteit van hun huid wil behouden of herstellen.

Met 458 mg collageen per capsule is het duidelijk voor mij dat Mattisson niet beknibbelt op kwaliteit en kwantiteit. Collageen is cruciaal voor de huidelasticiteit en huidsterkte, en de dosering hier is meer dan interessant hiervoor.

beste collageencapsules mattisson

Bekijk of Koop Mattisson >

Daarnaast is de toevoeging van 630 mg MSM is een slimme zet. MSM staat namelijk bekend om zijn ontstekingsremmende en pijnstillende eigenschappen, wat dit supplement niet alleen een schoonheidsboost geeft maar ook gewrichtscomfort biedt.

Calcium en magnesium zijn eveneens opgenomen en dragen nog steeds bij aan de algehele bot- en spiergezondheid. Vitamine C (20 mg) speelt een vitale rol in de collageensynthese en helpt bij de absorptie van collageen, waardoor de effectiviteit van het supplement wordt verhoogd.

Hyaluronzuur is de vochtvasthoudende krachtpatser in deze collageen pillen. Kortom, Mattisson Runder Collageen Peptan is een hele goede keuze voor iedereen die zijn huid- en gewrichtsgezondheid serieus neemt. Een zeer goede nummer 2 in deze collageencapsule top 5.

Voordelen en nadelen van Mattisson

Voordelen Nadelen
Hoog collageengehalte Laag gehalte vitamine C
Bevat calcium, MSM, magnesium en vitamine C
Hyaluronzuur voor een extra collageen boost
Vertrouwd Nederlands merk

3. Vitals Collageenformule Pro

Vitals Collageenformule Pro onderscheidt zijn uitstekende collageen capsules met ingrediënten die gericht zijn op het verbeteren van de huid, haar, nagels, en gewrichtsgezondheid. Het introduceert een gespecialiseerde mix van collageen afkomstig van zowel eierschaalmembraan als kippenkraakbeen, en verrijkt met de bekende Ester-C® voor een verhoogde opname en effectiviteit.

vitals collageenpillen

Bekijk of koop Vitals >

Het gebruik van eierschaalmembraan (Ovomet®) is best interessant, want dit is een rijke bron van natuurlijk collageen en andere essentiële voedingsstoffen. Met 150 mg collageen per capsule biedt het types I, V, en X collageen, die elk een eigen rol spelen in het ondersteunen van de huidstructuur, elasticiteit en algemene gezondheid.

Kippenkraakbeen (UC-II®) voeft nog een extra laag toe aan deze collageenformule, met een focus op ongedenatureerd type II collageen, bekend om zijn voordelen voor de gewrichtsgezondheid. De toevoeging van Ester-C®, de beste vorm van vitamine C, versterkt niet alleen het immuunsysteem maar vergemakkelijkt ook de collageensynthese en absorptie.

Kortom, Vitals Collageenformule Pro is een hoogwaardig voedingssupplement gezien de opname van gepatenteerde en klinisch onderzochte ingrediënten. Een hele goede nummer 3 in deze lijst met de beste collageenpillen.

Voordelen en nadelen van Vitals

Voordelen Nadelen
Goede mix van collageen typen Duurdere collageen pillen
Bevat Ester-C®
Focus op gewrichtsgezondheid
Geen vulstoffen
Unieke mix aan ingrediënten

4. New Care Collageen Complex

De nummer 3 in onze top 5 is New Care Collageen Complex en combineert een mix van gespecialiseerde en natuurlijke ingrediënten om huid, haar, nagels en gewrichten te ondersteunen. Deze geavanceerde formule heeft een uniek profiel van collageen, plantaardige extracten en vitamine C om een ‘holistische’ benadering van schoonheid te bieden.

Met eierschaalmembraan (Ovomet®) en kippenkraakbeen (UC-II®) levert dit supplement een gecombineerde hoeveelheid van 76 mg collageen, inclusief de types I, II, V en X. Hoewel deze collageen pillen misschien niet de hoogste dosering bevatten, wordt het gecompenseerd door de kwaliteit en variëteit van de bronnen.

new care collageen

Bekijk of koop New Care >

Boswellia serrata en druivenpitextract voegen bijvoorbeeld antioxidante en ontstekingsremmende eigenschappen toe. Deze plantenextracten zijn waardevol voor huidgezondheid en kunnen eveneens de gewrichtsfunctie ondersteunen. Bromelaïne (een enzym uit ananas) is een goeie toevoeging voor zowel spijsvertering als ontstekingsremming.

New Care Collageen Complex is een veelzijdige optie voor mensen die zowel hun huid als hun algemene gezondheid willen verbeteren. Het bevat gelukkig geen suiker, gluten, gist, lactose, kleurstoffen, smaakstoffen of conserveringsmiddelen, en daardoor een terecht supplement in deze beste top 5.

Voordelen en nadelen van New Care

Voordelen Nadelen
Gevarieerde collageenbronnen Wat minder collageen per dosis
Heel rijk aan antioxidanten
Bevat vitamine C
Ondersteunt spijsvertering
Zuivere collageencapsules zonder additieven

5. Mattisson Marine Collageen Peptan

Mattisson heeft naast de populaire en als allerbest geteste rundercollageen pillen ook deze Marine Collageen capsules in haar assortiment, oftewel viscollageen in capsulevorm. Dit product is zorgvuldig samengesteld om de huid, haren en nagels te voeden en te revitaliseren.

Met een goede dosering van 550 mg viscollageen per capsule, richt Mattisson zich op de liefhebbers van zeecollageen, dat bekend staat om zijn bio-beschikbaarheid en effectiviteit. Deze peptides zijn rijk aan aminozuren zoals glycine en proline, essentieel voor de opbouw en het herstel van de huid, het bindweefsel en de gewrichten.

mattisson viscollageen capsules

Bekijk Mattisson Marine >

De formule wordt verder verrijkt met 52 mg vitamine C, die de collageensynthese ondersteunt en als antioxidant fungeert. Het hyaluronzuur is een logisch extra ingrediënt voor hydratatie en huidverjonging.

Mattisson Marine Collageen Capsules is dus een uitstekende keuze zijn voor mensen die specifiek op zoek zijn naar de voordelen van viscollageen. De hoeveelheid en kwaliteit van het collageen, gecombineerd met de toevoeging van vitamine C en hyaluronzuur, maken dit een interessante collageenpil.

Voordelen en nadelen van Mattisson

Voordelen Nadelen
Hoog gehalte aan viscollageen Niet geschikt bij visallergie
Bevat voldoende vitamine C
Inclusief hyaluronzuur
Rijk aan aminozuren
Goede bio-beschikbaarheid

Beste collageencapsules voor vrouwen

In deze test komt Vitals Collageenformule Pro als beste collageen capsules voor vrouwen naar voren. Dit supplement biedt namelijk een zeer geavanceerde blend van collageenbronnen en vitamine C, specifiek ontworpen voor de huid, haar, nagels en gewrichten van vrouwen.

Het unieke eierschaalmembraan (Ovomet®) en kippenkraakbeen (UC-II®) leveren een diverse mix van collageentypes, terwijl Ester-C® de absorptie verhoogt en het immuunsysteem versterkt.

Met klinisch onderbouwde ingrediënten is deze formule de derde keus in onze lijst van beste collageen tegen rimpels, die ook de algehele schoonheid van vrouwen ondersteunt. Vitals garandeert verder kwaliteit, effectiviteit en innovatie in elk capsule.

beste collageen pil vrouwen

Hoe heb ik deze collageenpillen review opgezet?

Met een gezonde doses scepsis heb ik deze collageenpillen review geschreven, want het is nog onduidelijk of collageen echt effectief is als we het consumeren. Dat komt omdat sommige experts denken dat het kan worden afgebroken tijdens het verteringsproces in het maagdarmkanaal.

Dus hoewel men optimistisch is over het onderzoek en het anekdotische bewijs, moeten er meer onderzoek gedaan worden om deze bevindingen te bevestigen en ook om optimale doseringsschema’s te bepalen.

Als je geïnteresseerd bent in het uitproberen van collageen capsules, zijn dit een aantal duidelijke criteria die je kunt overwegen voordat je collageenpillen gaat aankopen:

  • Type collageen: Er zijn verschillende soorten collageen, maar de meest voorkomende in supplementen zijn type I, II en III. Type I en III zijn goed voor huid, haar en nagels; type II is goed voor gewrichten en kraakbeen.
  • Bron: Collageen is meestal afkomstig van runderen (koeien) of zeedieren (vissen). Als je dieetbeperkingen of allergieën hebt, is dit een belangrijke factor om rekening mee te houden.
  • Collageenvorm: Collageensupplementen zijn er in verschillende vormen, waaronder poeders, capsules en vloeistof. Kies een vorm die het beste past bij je levensstijl en voorkeuren.
  • Ingrediënten: Vermijd producten met toegevoegde suikers of kunstmatige smaak- en kleurstoffen. Kijk in plaats daarvan uit naar gezondheidsondersteunende ingrediënten zoals vitamine C en hyaluronzuur.
  • Gehydrolyseerd collageen of collageenpeptiden: Deze termen betekenen dat het collageen is opgesplitst in kleinere moleculen, die gemakkelijker door je lichaam kunnen worden opgenomen.
  • Reviews en ervaringen: Doe wat onderzoek naar het merk. Zoek naar merken die goed in reviews en ervaringen naar voren komen, transparant zijn over hun herkomst en productieprocessen en goed beoordeeld zijn door klanten.

Je kunt ook nog collageenproducten zoeken die afkomstig zijn van biologisch gehouden dieren, om er zeker van te zijn dat het supplement vrij is van antibiotica en groeihormonen.

Zelfs met deze standaarden raden sommige experts collageenpillen niet aan. Ik heb zelf het gevoel dat de jury nog niet weet of ze echt voordelen hebben en er is een gebrek aan consistentie in kwaliteit en werkzaamheid tussen de producten en fabrikanten.

Het is ook belangrijk op te merken dat collageen weliswaar een eiwit is, maar niet compleet (wat betekent dat het niet alle essentiële aminozuren bevat) en daarom een eiwitpoeder niet volledig kan vervangen.

Collageen pillen review met ‘n gezonde doses scepsis.

Andere experts zeggen echter dat de supplementen een nuttige aanvulling kunnen zijn op je gezondheid en huidverzorging. Overleg hoe dan ook met je arts voordat je nieuwe supplementen gaat gebruiken. Een arts kan persoonlijk advies geven op basis van je individuele voedingsbehoeften en voorkeuren.

Het is ook belangrijk om te onthouden dat individuele reacties op supplementen kunnen variëren, en wat voor de ene persoon werkt, werkt misschien niet voor de ander. Met dit alles in gedachten heb ik deze collageenpillen review samengesteld.

Waar zijn collageenpillen goed voor?

Collageen is een eiwit dat van nature in ons lichaam voorkomt. Het wordt gebruikt voor veel belangrijke taken, zoals het maken van bindweefsel, botten, huid, spieren, kraakbeen en pezen. Hoewel ons lichaam zelf collageen aanmaakt, kun je dus ook collageenpillen kopen. Als pilvorm worden collageen type 1 en 3 meestal in verband gebracht met huidvoordelen, type 2 met verlichting van gewrichtspijn.

Collageensupplementen zijn over het algemeen veilig en worden door de meeste mensen goed verdragen. Het is echter belangrijk om in gedachten te houden dat de meeste onderzoeken tussen de 2,5 gram en 15 gram collageenpeptiden per dag gebruiken.

Omdat collageen alle essentiële aminozuren mist, wil je niet je hele eiwitinname vervangen door collageentabletten. Maar het gebruik van de hoeveelheden die in onderzoeken zijn gezien, naast andere eiwitbronnen gedurende de dag, lijkt een aminozuurbalans op te leveren die het volledige spectrum van essentiële aminozuren biedt.

collageen pillen huid review

Veelgestelde vragen

Wie moet geen collageencapsules kopen?

Doelgroepen waarvoor collageen capsules kopen geen goed idee is zijn:

  • Mensen met bepaalde dieetbeperkingen: Alle collageen is afkomstig van dieren, of dat nu varkens, kippen, koeien of vis zijn. Als je veganist of vegetariër bent, moet je geen vis of runder collageen gebruiken. Als je bepaalde dieren niet eet, is het een goed idee om een bedrijf te bellen om de dierlijke bron van zowel het collageen als de andere ingrediënten te controleren voordat je het gebruikt.
  • Mensen met bepaalde voedselallergieën: Sommige collageen is afkomstig van potentiële allergenen zoals vis, schaaldieren en eieren. Het is belangrijk om niet alleen te kijken naar de bron van het collageen, maar ook naar alle toegevoegde ingrediënten in een supplement.
  • Mensen die sterker haar en sterke nagels verlangen: We wachten op sterker onderzoek om te bepalen of collageensupplementen haar- en nagelversteviging ondersteunen of niet. Hoewel je veel merken en advertenties ziet die gericht zijn op haar en nagels, zijn er geen solide onderzoeken die een verband tussen sterker haar en sterkere nagels en collageensupplementen ondersteunen.

Hoeveel collageen per dag is veilig?

Er is geen aanbevolen dagelijkse hoeveelheid vastgesteld voor collageen. De meeste onderzoeken gebruiken ergens tussen de 2,5 gram en 15 gram per dag, en dit wordt vaak genoemd als een doseringsbereik dat als veilig wordt beschouwd.

Uit een onderzoek waarin werd gekeken hoeveel gram collageenpeptiden veilig kan worden opgenomen in de totale eiwitinname per dag, bleek dat het waarschijnlijk veilig is om meer dan deze hoeveelheid te consumeren.

Wat is het verschil tussen collageen en collageenpeptiden?

Je lichaam moet eiwitrijk voedsel afbreken in kleinere stukjes, aminozuren genaamd, om het te kunnen opnemen. Collageen is daarop geen uitzondering. Collageen wordt tijdens de spijsvertering opgedeeld in kleinere aminozuurketens, peptiden genaamd.

Je hebt misschien wel eens collageen drankjes gezien met het label peptiden, wat betekent dat ze al zijn afgebroken tot de kleinere componenten die ons lichaam opneemt zonder dat ze verder hoeven te worden afgebroken.

Dit betekent niet dat collageen dat niet in de peptide vorm is niet wordt opgenomen, maar je lichaam moet het tijdens de spijsvertering in die peptide stukjes afbreken voordat het het kan gebruiken, dus veel supplementen doen deze eerste stap voor ons.

collageenpillen met vitamine C

Hoe snel werkt collageen?

De tijd die nodig is om resultaten van collageentabletten te zien of te voelen hangt af van het type collageen dat je neemt en de resultaten die je zoekt zoals huid, gewrichten of haar. Veel van de onderzoeken suggereren dat er tussen de drie en zes maanden resultaat te zien is. Huid gerelateerde onderzoeken vonden resultaten tussen de acht en 24 weken.

Kun je collageen als afslankpillen slikken?

Nee, het zijn geen afvalpillen. Onderzoekers vonden geen direct verband tussen collageensupplementen en afvallen. Veel van de onderzoeken gericht op collageen als afslankpillen zijn te klein opgezet hebben zich gericht op zeer specifieke collageenpeptiden.

Collageen kan mogelijk wel indirect helpen bij gewichtsverlies door gewrichtspijn te verlichten, zodat mensen fysiek actiever kunnen zijn. Het kan ook verzadiging bevorderen, wat betekent dat mensen zich voller voelen en minder eten.

Conclusie

In deze uitgebreide collageenpillen review hebben we supplementen grondig onderzocht en beoordeeld. Het wordt duidelijk dat zowel de poedervorm als pillen hun unieke voordelen hebben, afhankelijk van individuele voorkeuren en behoeften.

De top vijf collageen pillen, variërend van Lucovitaal tot Mattisson, bieden een verscheidenheid aan opties voor diegenen die hun huid, haar, nagels en gewrichtsgezondheid willen verbeteren. Toch zijn er net als bij andere supplementen ook bij collageen bijwerkingen mogelijk.

Collageen Pillen

Viscollageen of rundercollageen?

Ontdek de kracht van de collageenpil verrijkt met hoogwaardige ingrediënten om je huid, pezen en algehele welzijn te ondersteunen. Viscollageen, afkomstig van vis, is rijk aan eiwitten en helpt de rimpels verminderen en de huid te versterken. In combinatie met rundercollageen, versterkt het de pezen en ondersteunt het een gezonde huidstructuur.

Tabletten met vitamine C

Sommige collageen tabletten bevatten vitamine C, een essentiële vitamine die synergetisch werkt met collageen voor een optimale huidverzorging. Aardbei en lemon zijn aan enkele collageen pillen toegevoegd voor een aangename smaak en extra vitamines. Vitamine D en vitamine D3 zijn ook opgenomen om het immuunsysteem te boosten en de botgezondheid te ondersteunen.

Magnesium en silicium

Elke dosis levert een aanzienlijke hoeveelheid van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid proteïnen, inclusief collageen peptiden en eiwitten die populair zijn in sportvoeding. Magnesium en silicium zijn aan sommige collageenpillen toegevoegd voor extra bot- en spierondersteuning, terwijl hyaluronzuur de huid hydrateert en verjongt.

Skincare van rund?

Ontdek diverse toedieningsvormen: van rund bouillon en water tot collagen gummies of een goed probioticum. Verrijk je skincare met deze unieke mix van voedingsmiddelen, rijk aan vitaminen en creatine. Geniet natuurlijk ook van die speciale korting op Vitamines.com en geef je huid een collageen boost van de hoogste kwaliteit voor een stralende gloed.

Bronnen

Je las een bericht in de categorie:

https://vitamines.com/collageen-pillen/